Jag, tvåbarnsfar, och en man i mina bästa år har bestämt mig - jag måste förändra mitt drickande. Jag har nu varit alkoholfri i två dagar, efter att ha druckit nästan dagligen hur länge som helst. Jag dricker både öppet och i smyg när familjen är iväg eller sover. Jag försummar hälsa, jobb och familj och måste få ner drickandet till en rimlig nivå om det går., eventuellt sluta helt med spolen! Jag har tömt och slängt BiB, flyttat ner all annan alkohol till källaren där jag inte ser det. Jag har funderat på att ta Capral eller någon annan medicin men tänkte försöka utan först. Jag har inget jättesug kropplsligt men är sugen på att dricka på kvällarna om ni förstår vad jag menar. Det är såå skönt att avsluta dagen med ett rus men bevisligen kan jag klara mig utan?!
Är det någon som känner som jag och är i samma situation? Hur har ni gjort för att förändra ert drickande?
/SiggeZ

Bra att du hittat hit. Ger alltid samma råd till nya.
1. Gör dig av med alkoholen. Det är lätt att falla om man har hemma.
2. Tag hjälp och erkänn att du behöver hjälp av sjukvården.
3. Tyvärr måste du börja brottas med tanken att inte dricka alls. Lura inte dig själv. Vad är det som gör att du plötsligt kan dricka normalt när du inte klarar det nu?

anonym11208

Jag håller med om att det är sååå skönt att ta sig ett glas efter jobbet. Men är det värt det? Nej, det är ju så skönt att kunna somna utan och vakna utan att vara lite småbakis och känna att man har en bra andedräkt. Jag är i samma situation, jag har nu slutat att ha alkohol hemma, då blir det ju omöjligt att dricka, jag tar en dag i taget.

Leverjag

När man kliver in här har man funderat ett tag och vet att man tappat kontrollen. Vi är många här som levt ett vanligt välordnat liv med jobb, hus och barn. Det märks inte utåt så att säga, den nedbrytning av jaget som pågått under lång tid. Vanor som förändrats, mindre samtal med partner, barn och vänner. Mindre gjort, större oro, kroppslig nedbrytning, enda glädjeämnet cirkulerar runt A. Vet inte om du känner igen dig?
Tror att det kan vara bra att titta på hur A faktiskt påverkat ens liv senaste tiden. Försöka se sitt beroende på riktigt för att få ork att bryta vanor och tankar på riktigt.
Det är skitjobbigt och trist, som en sorg över en kär vän som ska försvinna men det blir bättre ganska fort. Hoppas du bestämmer dig för att sluta tillräckligt länge för att inse hur skönt det är att vara utan! :-)
Lycka till! Vi delar våra tankar, råd och trevande steg mot ett bättre liv här.

Välkommen! Hoppas avståndet till källaren räcker för dig. Jag skulle alla gånger ha gått ner och druckit. För mig har också de första dagarna varit lätta. Beroendet har inte varit så kemiskt. Har hållit upp flera dgr åt gången utan problem. Jag behövde verkligen komma ur vanedrickandet hemma. Precis det som du skriver om var suget att dricka på kvällarna där... Kan ff komma för mig ibland. Jag slutade så många gånger med ett eskalerat drickande som resultat sen när jag slappnade av. Jag skulle satsa på en löngre nykter period om jag var i din situation. Så att kropp o hjärna återhämtar sig. Men det är svårt och många hamnar i ett ökat drickande när man misslyckas, så se ev misslyckanden som en lärdom, inte som en signal på att du ska fortsätta att dricka för att du ändå inte kan sluta. Det är då skönt att inte dricka. Både livet o sömnen blir så mycket bättre. Lycka till!

SiggeZ

Tack alla för era inlägg!

#aeromagnus
- kloka råd som jag kanske slutligen måste följa?

#vinärgott
-tack för stödet!

#leverjag
-jag känner absolut igen mig och det är en viss form av sorg att sluta dricka.

#Sisyfos
-vanan är stark och vi får se om avståndet till källaren räcker?

Igår kväll hade jag ett perfekt läge att dricka då frugan lade sig tidigare. Jag tänkte tanken på hur skönt det skulle vara att avsluta dagen med lite vin men lyckades ta mig samman. Vet inte varför jag klarade mig denna gången men när tanken på A kom över mig började jag resonera med mig själv över för- och nackdelar med att dricka. När jag tänke på nackdelarna kunde jag välja bort A denna gång.

Idag känns det riktigt bra! Jag känner mig otroligt klar och närvarande. Det är ganska fantastiskt att 3-4 dagar utan A kan göra så stor skillnad för välbefinnandet!

Hur kändes era första dagar av nykterhet? När var det som jobbigast och vilka insikter fick ni?

Mvh siggez

Leverjag

att du kunde stå emot. Jag har det som värst hemma på kvällen och klarar inte att stå emot när suget är starkt ( stress, oro, upprörd, slutkörd, ensam).

Förra gången jag slutade var det skitjobbigt första dagarna. Men vill minnas att det var tredje dagen som var värst. Nu kände jag ingenting första dagarna men tredje dagen fick jag huvudvärk och sug. Kanske för att jag under mellanperioden ofta har hållet upp två dagar men druckit tredje, vet inte. Alla är nog olika och du kanske klarar att ha A i källaren.
Härligt att du mår så bra redan!

SiggeZ

Jag är så makalöst trött på kvällarna- är det normalt? Igår la jag mig 21:30 och kunde inte göra något vettigt efter att barnen nattats. Tänkte inte jättemycket på A men var allmänt nedstämd. Att vi går in i den mörka årstiden påverkar mig också negativt!
/siggez

Leverjag

Jag upplevde det igen nu. Har läst om många som tagit upp detta. Har tagit nästan en vecka att inte vara helt slut på kvällen, men jag tror också att det är dels uppdämd trötthet när vi druckit (A håller oss vakna på kvällarna och minska kvalitet på den sömn vi får) och att vi faktiskt känner våra behov. Vanligt att muskler och kroppsdelar börjar göra ont, huvudvärk, trötthet, känslor, lukter smaker mm. Vi är ju på väg tillbaka till ett obemötta tillstånd. Många blir jötteirriterade och arga ganska lång tid Sedan tror jag personligen att den första avgiftningen, akuta reningsfasen också tar på kroppens krafter som vi nu känner.
Kan bara säga, ge mina enkla råd; följ med din kropp, njut av tröttheten och se den som en läkning, ngt positivt. Go with the flow. Lär känna dig själv igen. Läs en bok med barn och tillåt dig att somna, kanske. Var extra snäll mot dig själv ett tag

Toppen att du håller i. Du kommer må bättre!

SiggeZ

hålla emot igår. Kom hem sent efter en slitig dag. Hittade en folköl i kylen och fortsatte sen med en halv vinare som jag ställt undan i källaren. Lyckades stoppa där men urtrist att trilla dit igen. Jag som hade 5 raka dagar utan A fram tills dess. Nåväl, det är väl bara att ta nya tag igen.
/ siggez

Leverjag

Det var ju bra att du lyckades stoppa dig och inte dricka hela förrådet, flaskan. Belöningar med A är nog det svåraste att jobba med att inte tänka att jag haft en så jobbig dag, så jag måste ha alkohol...

Ta nya tag och fortsätt. Det var någon här som räknade ihop dagarna ändå +5, -1, +x osv. Det är bara du som vet vad som funkar i din hjärna och om du verkligen vill sluta.

Håll ut, fortsätt! (Om du vill)

Krickelina

Ibland är det bara att bryta ihop och komma igen! Kanske läge att lite närmare fundera över vad som fick dig svag den här gången. Lycka till med nya friska tag. Varje vit dag är ett plus i ditt liv.

Det är så lätt att hamna där när man har a tillgöngligt. Även om den inte syns så vet man ju att den finns där. Lär av detta och ta nya tag lite klokare. Det är svårt att sluta och för mig funkade det inte att ha a inom räckhåll. 5 dgr är bra, fortsätt samla nyktra dgr. De behöver inte sitta ihop för att ha effekt.