Hej på er alla. Jag har suttit och läst en massa här på forumet och jag tycker det mesta som skrivs är så bra och stämmer med mina egna funderingar,tankar och känslor. Jag har precis startat upp själv nu och ska göra mitt yttersta för att klara av att sluta dricka. Har prövat så många olika sätt men aldrig via nätet, men det känns som om detta är värt ett försök.Jag har min första alkohol fria dag idag och jag mår inte bra precis, mycket ångest över den sista perioden och som helt nykter för första dagen på länge så ligger nerverna utanpå. Det är bara att ta en timme i taget och jag ska fortsätta läsa det som skrivs för det får mig att veta att jag inte är ensam. Ha en bra dag till er alla!

answe77

Bra att du hittat hit och startat en tråd. Resan du precis har påbörjat kommer antagligen innehålla en del berg och djupa dalar!? Klarar man bara av att inte tumma på sitt mål även vid ev. motgångar så har du kommit en bit på vägen. Ångest, dåligt samvete och sådant blir lindrigare för varje nykter dag som går. Jag lovar. Häng nu i och sätt upp ditt mål och hitta just din väg att komma dit. Lycka till.

Gumbo

Tackar för dom orden, känns bra att ha tillgång att kunna "snacka" med andra som vet hur det är och kan kännas. Precis som du skriver så gäller det att hålla kursen, hur jobbigt det än känns. Vet ju att det kommer vara tufft på många sätt, men samtidigt så är jag så trött på hur det har varit den senaste tiden. Känner att jag har allt att vinna och inget att förlora.

Gumbo

Tackar för dom orden! Det känns bra att ha tillgång till detta forum och personer som vet hur det känns och kan vara. Jo det stämmer att jag måste se till att hålla mig till målet och inte ge efter. Har ju som sagt försökt sluta förr men har trillat dit ändå. Nu känns det som om det är större chans att jag klarar det och dessutom få ta del av andras vägar och kamp till nykterheten är bra för mig. Att slippa känna mig så jävla ensam i min strid, det är bra. Tack än en gång som sagt för stödet och uppmuntran.

Misslyckas gör vi alla många gånger. Det som skiljer oss åt är vad vi gör och lär av misstagen. Har du e genuin vilja att lyckas kommer du fixa detta. Visst säker med något bakslag men bara Kämpa på.

Ja, man kommer till ett slut när man är så less på sig själv och sitt drickande och då är det dags. Ångesten fanns där och kommer tillbaka ibland. Och för att inte prata om suget. Tänkte på att dricka dagligen de första två månaderna tror jag. Att det gick bra den här gången för mig handlade precis om det som Aeromagnus skriver. Vad jag gör och lär av misstagen. För det var ingen rak väg. Men jag började inte om när jag misslyckats. Det och det faktum att jag slutat dricka hemma verkar till slut ha gått en ände på missbruket. Och få kommer också fördelarna med att vara nykter.