Det verkar vara mer tabubelagt för kvinnor att hamna i denna sitsen av någon anledning.
Att be om hjälp har tagit emot, några vänner sa upp vänskapen med mig i somras pga drickandet. Det är jäkligt svårt att försöka förklara något som man inte förstår själv. Hade man kunnat det så vore det inte så himla svårt att hålla sig nykter.

Hittade detta forum idag faktiskt. På samma gång som jag har tagit kontakt med AA.
Jag är riktigt trött på att ha ångest, att komma på att jag har struntat att gå till jobbet pga ALLDELES för mycket alkohol.
Att jag hittade detta forum va när jag googlade på om människor itne kan umgås utan att dricka längre...Det verkar som att alla måste ta "ett glas vin" eller "en öl", men för mig och många med mig så slutar det ju inte där.. På nåt sätt måste jag sluta helt. Jag har gått på antabus, men fick hemsk värk i benen så det är inget alternativ. Campral fick jag också, dom gjorde ingen skillnad alls, men funderar på att testa dom igen. Det kan ju itne skada.
Det verkar också vara så att det är pinsamt att jag är en kvinna på 42, har själv jobbat med missbrukare samt psykiatri. Man kan tycka att jag borde vetat bättre än att hamna här :(.. Det gör ont i själ och hjärta att veta att jag sårar de jag älskar, och att jag har blivit så destruktiv:(.

Men nu är det nog. Har varit redlöst packad från fredag tills igår morse. Minns inte mycket, men gårdagen va gräsligt jobbig, kunde inte ta mig upp ur sängen. SKulle jobbat i måndags men struntade/glömde/förträngde det.
Jag bråkade med sambon och bytte lås...fast att jag inte alls vill separera..Jag förstår inte hur jag fungerar, och känner inte alls igen mig som den glada, positiva människa jag var innan. Såg på Dr Phil idag, det handlade om en kille som drack hela dagarna. Han sa nåt som jag kände igen mig i - "Han kan ha bestämt sig för att sluta, men rätt som det är så sitter han där med en flaska och fråga sig vad fan han sysslar med, hur gick detta till jag som hade lovat mig själv att INTE"
Allt detta låter kanske som dravell...Men det var mina tankar just nu. Det finns så många livsöden här , det skär i hjärtat-
Ni verkar vara många starka personer här inne, och hoppas att kunna va ett stöd, samt kunna komma in och "prata" när allt känns jobbigt.
Ha en fin dag allihop, så bra den nu kan bli.

hit, du har hittat helt rätt vågar jag påstå! Nu har du en egen tråd, och den kan du spinna runt ett bättre liv för din egen skull!

Jag läser eller skriver väldigt sällan här numera, nykter sedan 3,5 år. Men jag har varit på botten också och det går att sluta. Det går och det finns ett underbart liv utan alkohol. Det låter närmast religiöst och det känns så också, man blir euforisk. Livet utan alkohol är inte bara lyckligt och men det blir så mycket lättare utan. Man försonas med sej själv och kan börja förlåta sej. Och man slipper den hemska ångesten på morrontimmarna och man slipper försöka räkna ut om man ska våga köra bil. Du är på rätt spår, fortsätt så och allt blir lättare. Den största hjälpen jag fann här var att här finns såna som jag. Kloka, vanliga människor, välfungerande i samhället och arbetslivet. Men alkoholister i hemlighet. Det gav mej en oerhörd styrka att inse att jag inte är ett monster. Jag är en vanlig kvinna som druckit mej till ett beroende. Som går att bryta. Här hittar du många i olika skeden av nykterheten. Min tråd heter "måste bli ett slut på detta" om du vill läsa om min väg till frihehet. Lycka till, du kan också!

Ja vi är många som nått botten men är på väg upp igen. Ta hjälp, man är inte stark ensam. Var snäll mot dig och säg till dig själv att nu jävlar är jag på g och bra med skiten. AA är ett fantastiskt stöd.

Leverjag

Hej, hur går det för dig? Här är ytterligare en kvinna i liknande ålder med samma problem som fortsätter en ny resa till ett A-fritt och friare liv. Jag pratar också gärna när det känns jobbigt.

God natt