Jag måste verkligen få tips om hur man avstår drickandet när man mår bra och känner sig fräsch och inte igentligen inte har lust. Men man mår ju så bra och det kan bli bättre om än bara för stunden med några bärs på puben. Vet att det blir skit efteråt men tänker för stunden att det är värt det,, vilket det aldrig är. Låter helt sjukt men jag hittar inte trixet att avstå.. Hur och tänker ni som kanske befinner er i samma situation..

Idioten

Bra fråga, vi borde uppfinna något,, typ en klocka med bedövningsmedel, intas mer än inställt ,, typ 3 öl ,, så sövs du ner och taxi rings med omedelbar hemleverans :)))

Zorro

Den klockan hade jag behövt! :-)
Reagerar lite på att du skriver "och inte igentligen inte har lust". Kan detta vara en del av problemet? Grupptryck är tufft och att säja nej till krogen är inte lätt.
I så fall är trixet något av det svåraste som finns när det gäller alkohol. Att säja nej!

Krökspolaren

Nog mer att hjärnspöket triggar på att dricka och "förhoppningsvis ha kul" är starkare än förnuftet.. Väldigt sällan förnuftet vinner den kampen..

Zorro

Ja, det är väldigt sällan förnuftet vinner i dessa sammanhang. Oerhört sällan för min egen del. Jag har dock inte haft problem i umgänge med andra. Att tacka nej till alkohol då har varit en del i strategin att dölja. Bättre att vänta till man är ensam hemma i garaget.
Dock tror jag att oavsett grupptryck eller hjärnspöke så gäller det att fundera igenom vilka konsekvenser det får för mig och därefter helt och fullt bestämma sig.
Jag är den förste att skriva under på hur svårt DET är, men nu har jag gjort det snart 9 dagar i följd. Så förnuftet KAN segra.

I början av min kamp för att bli en måttlighetsdrickare vaktade jag mig själv så att jag inte blev "för nöjd" när jag lyckats ett par gånger. Ta det lugnt och bli inte för exalterad. Drick lugnt och sansat och ställ dig inte i centrum, tänker jag. Kanske är du en sådan som jag som ska se till att andra har trevligt?? Låt dem stå och hänga och det är ok att du står bredvid utan att ta ansvar. Hoppas att dessa tankar kan hjälpa dig

Ztark

Visst är det som du säger, man mår så otroligt bra på några Öl eller glas vin, men sen kommer dagen efter.
Fy ÅNGEST!!!! För mej har det också varit stora svarta hål av minnesluckor..vänta vad gjorde jag, vad sa jag osv
Sen är det all tid de tar att tänka på a. och vad de kostar!!!!
Jag försöker här övertyga dej och mej.
Nu försöker jag att sysselsätta mej med annat, läsa, spela lite spel på nätet och gör roliga saker i photoshop, se bra filmer, mm sånt funkar inte när jag är onykter.