Hej! Behöver skriva av mig lite, kanske någon här kan hjälpa mig få svar på min stora livs gåta.
Min största fråga, gåta är... Kan en alkoholist verligen bli fullt normal igen? Och om ja hur lång tid krävs, hur lång tid tar hela denna hela process från sista ölen eller spriten.

Har en man sedan 11 år och han har nog mer eller mindre druckit sig igenom dem åren. Ca två-tre år nyktra allt som allt. Inte alltid druckit varje dag men i stort sätt de senaste två åren. När jag hotat att lämna honom så har han kunnat ha någon nykter period. Jag har själv blivit nykterist sedan jag fick barn och sett på hur mycket han dricker och min pappa dog som alkoholist. Jag vill inte ge mina barn någon syn av alkohol.

Han prövade att inte dricka nu när jag fick nog i nästan tre veckor. Dem tre värsta veckorna i mitt liv, han hade hemsk abstinens av det jag läst i efter hand. Sen har han druckit igen fram tills iförigår då jag kände hur jag äklades av honom och bara ville fly så häller han ut ölen och säger att han inte tänker fortsätta så. Idag har jag knappt orkat med honom, han har gått från att jag ska lämna honom för att jag inte förtjänar ett sådant liv till att tyck synd om mig snälla hjälp mig. Nu fick han även bröstsmärtor, är detta redan abstinens. Är det så farligt med honom? Hur ska då detta gå? Han kommer börja dricka igen tror jag för han klarar inte av abstinensen. Men då lämnar jag. Han får flytta.
Men om han inte börjar dricka denna gången? Kan han bli normal, sig själv igen. Hur länge ska jag vänta, känner att jag vaknat upp lite sent med tanke på att 11 år har gått vill jag inte fortsätta nåt extra år mer om han ändå inte ska visa sig kunna leva med. Någon här som kan dela med sig av sina erfarenheter. På en vecka har mycket hänt, han skiftar person konstant o jag vet inte vem som är vem längre.

För att lyckas fullt ut bör han nog kontakta vc. Kolla sin hälsa, få b-vitamin spruta. Sedan kanske antabus. Han behöver nog hjälp att få en bra avgiftning. Klart att man kan bli normal igen. Du kommer säkert att ga svårt att tro på honom den första tiden. Därför rekommenderar jag att medicinera med antabus så man inte kan dricka. Då kan ni tillsammans hjälpas åt. Det är mitt råd som själv haft alkoholproblem

Nykterist

Nykter i en och en halv vecka nu men abstinens då o då han har nån medicin som hjälper han så han är snäll nu mera men jag tycker inte det räcker. Han är fortfarande bara lat o trött o tycker mest synd om sig själv. Jag får fortfarande ingen hjälp eller större kärlek av honom. Han ska vara borta en vecka på nån sorts behandling. Hoppas på att det hjälper nåt. Han säger sig förstå mig och alla fel men han vet inte hur han ska göra. Har alkoholen tagit all vett ur honom eller vad.