Vaknade som vanligt på fredagen med den växande ångestklumpen i magen. Oron inför helgen, vad ska han göra, hur dricker han mm
Ovanligt bra fredag, han drack "bara" 5 öl!!! Vi lagade mat tillsammans och tittade på film efter det, superskönt. På lördagen drack han inte en enda öl, jag är fortfarande i shock... Vi åkte dessutom till Ikea han som avskyr shopping. Men jag vet ju att det är bara för att släta över det som hänt och att hålla mig nöjd. En falsk tillfällig trygghet.
På söndagen, igår, sprack det, 9 öl blev det då. Märkte snabbt att humöret svängde upp å ner. Så jobbigt att vara på sin vakt hela tiden, tänka sig för vad man säger, hur man säger saker mm.
Han åkte till jobbet iaf det trodde jag inte, han är väldigt ofta hemma å måndagar. Konstigt att ingen på hans jobb har reagerat ännu.
Under kommande jul är han ledig i två veckor, känner redan nu hur oron byggs upp inom mig. Har förut alltid sett fram mot storhelger men nu är det bara ett helvete

Ofta är man som arbetsgivare lite uppmärksam på korttidsfrånvaro samt också då måndagar. Då brukar man bli inkallad på möte. Vart jobbar han? Kanske ska du göra hans arbetsgivare uppmärksam på detta. Anser han att han problem med a?

Trollis

Han är snickare och får då nya uppdrag när bygget är klart vilket innebär ny arbetsledare. Tidrapportering sköter de själva, på så sätt klarar han sig undan.
Nej han har inga som helst problem med a, enligt honom.
Inte ens fyllecell, fotboja, indraget körkort och leverprover får honom att inse det. Nu blir det 2 lugna helger framöver pga ett sista leverprov...men sen är det kört. De lugna helgerna köper han alkoholfri öl...

Fotboja? Är det pga kört rattfull? Jag vad ska man säga? Jag tycker att du ska fundera på HUR DU vill leva resten av ditt liv. Vill du leva med en klump i magen? Ovisshet? Di man/kille verkar ju inte vilja ändra sig.

Trollis

Japp grov rattfylla...trodde botten va nådd då, men inte alls. Han har allvarliga problem men vägrar inse det, tar man det bara lugnt nån helg då å då så blir det bra, anser han.
Jag vet att du har rätt...tänker så det knakar ang framtiden. Känner att slutet är nära nu med min sambo. Kommande ledighet kommer bli ett rent helvete...
Har börjat rensa skåp å lådor här hemma, kasta skräp mm. Har en backup som jag kan få bo hos om jag behöver, har plockat fram resväskorna å försökt förbereda mig mentalt oxå. Är nästan så att jag inväntar det sista avgörande fylleslaget...usch

Trollis

Ja det är verkligen sorgligt ? men du har rätt...måste börja tänka på mig själv först.
Sitter här å tänker igenom vårat förhållande...usch..så mycket vidrigt som hänt under alla år.
Han erkände i lördags när han inte drack en enda öl att han kämpade mot suget...men det var ju inte för att han var alkoholsugen utan det var ju bara ölsmaken...tror han hade kaos inom sig själv hela dagen..gick över i söndags då han fick i sig nästan halva plattan.
Min sambo förnekar för sig själv, tycker att om han står emot 1 dag så är man inte beroende, bara lite sugen!!!!!
Han fattar inte hur sjukt det låter? han tjatar på mig att jag ska dricka, ta några öl med honom...å herregud vad jag är tråkig som inte vill det, han kan då bli tjurig å dra iväg, hitta nån att dricka med eller supa ensam i garaget. Oftast kommer hans far (med bil) å gör honom sällskap i garaget.
Efter några timmar tar gubbfan bilen å åker hem, har varit på väg att ringa polisen många gånger. Men vi bor långt ifrån närmaste station så han hinner lätt hem innan de är på plats, tyvärr.
Känner att det blir mycket "svammel" från mig nu, men allt är kaos i detta läge.
Livrädd å panikslagen med mega ångest inför julledigheten

Jag visste ju att jag hade problem, men ville inte sluta. Först insåg jag inte men när det hände mig saker att jag hade stora problem. Jag tror trollas kille vet att han har alkoholproblem men vill och kan inte bryta trenden. Man kan ha insikt men inte vilja att sluta.

Trollis

Aeromagnus!
Jag hoppas oxå att det är min tur nu ? får lite betänketid i min ensamhet snart, hoppas fatta ett avgörande beslut då.
Än så länge sitter jag i "väntrummet" ( bra beskrivning ?) men det är ju inte hållbart.
Mitt liv börjar nog snart ?
Kram ❤️