..på resten av mitt liv
Jag ska försöka påminna mig varje dag om en sak jag är tacksam för, som är så mycket bättre utan alkohol .

Idag är jag tacksam förr flera saker.
Jag är tacksam för att jag valde att vara nykter igår, på nyårsafton. Jag gav min familj en trevlig fest med god mat bland fina vänner, och jag var nykter.
Jag är därför också tacksam för att jag mår så bra idag. Trött ja, men inte bakis.
Jag är tacksam för att jag inte ger upp.
De som sett mig full, för full, as-kalas och rent åt helheten, såg mig då. Jag är tacksam för att idag är en ny chans att ge människor ett annat intryck av mig.
Det finns säkert dem som tycker jag är hemsk, olidlig och odräglig men det är ok. Jag kommer inte att vara den personen igen

Idag blir det 2 inlägg eftersom det första egentligen var från igår..

Jag är tacksam för att jag har fått vara med mina barn hela dagen och nu avslutar vi med film och chips. Jag dricker läsk. Det känns ju helt naturligt.

Tack Prissen för din pepp, jag vet att du har rätt. Alla mina vänner stöttar mig..de vet hur jag är och vet att detta är typ 25e försöket. Nykterrekordet är 320 dagar.

Om man tar en dag i taget så rullar dagarna som nykter på. Dagar blir till veckor, månader och år. Det är aldrig försent att lägga av med alkoholen, hur många gånger man än "slutar". Kämpa på surkärring och alla andra på forumet?

... när det kommer en dokusåpa om människor med alkoholproblem..?
Strix till exempel är ju duktiga på att hänga ut folk i tv till allmän beskådan, så att "vanliga" människor kan få känna sig lite extra duktiga..

Ta Lyxfällan men byt ut mot Vinfällan..
"För att få ordning på sitt liv måste xx
- Sluta dricka alkohol
- Sluta låta folk ta hem alkohol
- Börja i terapi"
En snusförnuftig programledare tar med deltagaren till ett garage med 35 badkar fyllda med vitt, rött och rose, Titta här, killen såhääääär mycket har du klunkat i dig på ett år..
Och så får personen ha loppis och sälja alla vinglas och snapsviseböcker på det lilla torget i den lokala gallerian, prata lite med en kick ass coach och sen vara frisk och återställd en månad senare..

Eller Tequila Island (Men bara om det är snygga, tatuerade och piercade typer som gör sig bra i badkläder).
Som får hänga med andra snygga, solbrända typer, prata om livet, putta varandra i poolen och sen bara... oj kolla det kommer en båt där borta, vad har den med sig?? Sprit!!?? Alltså shit fan, jag har ju inte druckit på länge, shit det blir svårt att låta bli, jag hade ju ändå ett så bra och speciellt förhållande till tequila innan det gick åt skogen..
Och så blir de frestade, kanske tar några snedsteg men inser sen att de mår bättre utan spriten och gör slut med den på riktigt. Och fortsätter vara deffade och coola. Och nyktra.

Eller Bonde söker nykterhet?
En bonde är trött på att vara ensam och bakis i stallet/på åkern/i ladan och sätter in en annons för att få hjälp att få ordning på sitt drickande..
Folk får söka in med bästa recepten på alternativ till alkohol och komma och hålla bonden sällskap.
Efter diverse kvällar med olika alternativ, läsk, te, kaffe osv väljer hen sin favoritdryck och kan mocka utan huvudvärk i framtiden.

Jag undrar bara.
Det finns ju alla slags program idag.
Överviktiga där 14 kg fett och hud skärs bort, vi skonas inte från detaljerna.
Kvinnor vars män köper nya sexiga kläder till dem eftersom de har blivit lite "vardagliga" (efter 2 barn på 4 år, heltidsjobb och så, men för all del, det är kvinnans MJUKISBRALLOR det är fel på om romantiken dalat..)

Allt så jag vet inte.. vad är det med människor på tv?
Är det konstigt att folk mår som de gör?
Är det konstigt att alkohol lockar människor bort från eländet? Vi duger ju inte som vi är, det ser vi ju dagligen!
Men tack och lov för alla realityshows, för det finns uppenbarligen alltid någon som har det värre.

Jag klandrar inte människorna som är med på TV. Jag är fascinerad över att de är så modiga och delar med sig av sina problem. Jag tycker att alla människor är lika värdefulla som den bredvid, oavsett storlek eller ekonomi eller civilstånd osv.
Men jag tycker det är USELT av TV som gör business av människors kamp.
Skämmes, ta mig faen.

Idag är jag tacksam för att jag har önnu en nykter dag framför mig.
Det är roligare att hänga i tvättstugan kl 7 på morgonen om en slipper vara bakfull..

Sköna ideér du har! De andra här under säkert varför jag plötsligt fnissar till!

..är jag tacksam för att solen tittade fram. Och för att dagen varit full av frisk luft, träning och glädje.
Livet har så mycket att erbjuda.
Det behöver inte vara så komplicerat.

Idag var ingen bra dag.
Mina planer gick inte som planerat, mitt tålamod är prövat till max och morgondagens planer ser inte heller så ljusa ut.
Men jag är tacksam att idag snart är slut.
Och jag är tacksam att min besvikelse inte lockar mig att dricka.

Grodan 56

Halloj Surkärring!
Jag skulle just skriva mitt första inlägg här och när jag läste ditt skrattade jag högt. För vi hade definitivt samma tanke!!!
Jag har inga behov av att se andra människor förnedra eller förnedras. Jag vill lyfta och bli lyft! Ditt inlägg lyfte mig. Tack och fortsätt kämpa!!

Så glad jag är för ditt vänliga inlägg. Kul att veta att fler tänker som jag..
I detta forumet kan vi verkligen lyfta och stötta varandra.
Tack för ditt stöd! Och fortsatt lycka till, till dig!

Jag gillar din spaning om realitysåpor! Själv skulle jag gärna ha tackat ja till Let´s Dance! Men du sätter fingret på något väsentligt! Jag ler snällt åt dina scenarior.......den bakfulle bonden mm, och de indränkta badkarlen.....mm....Hur skulle Let´s Dance gestalta sig? inte så glamoröst bakom kulisserna......
Jag har också respekt för de personer som vågar blotta sig på nationell Tv. Och lika stor är respekten för "oss" som blottar oss här. Faktiskt ännu mer!
Att uppskatta tvättstugan nykter kl 07 på morgonen är en gåva!

Let's dance är ju underhållande och kul att se på! Och ett steg förbi den förnedrings-tv som de andra programmen är, här har ju deltagarna inte något större problem från början, och de är dessutom redan kändisar och vana att stå i rampljuset, utsatta för pöbelns kritiska blickar..

Men vad sägs om det nya programmet "Jag dansar nykter"??
Folk som tidigare bara dansat med ett par glas innanför västen och därför haft svårt med balansen i svängarna, får nu hjälp att blanda alkoholfria drinkar, se fördelarna med att kunna köra både till och från dansbanan och lära sig dansa av ett proffs!
Steg för steg drar de ner på drinkarna och märker att de kan ta ut stegen mycket bättre!
Finalen är på Finlandsfärjan där de får frestas från barerna, men fixar sins egna alkoholfria drinkar, och sen vara med i helgens dansuppvisning, där de konstaterar att livet är bättre nyktert - tadaa!

Sara_con_experiencia

Kul med dina ideer. Jag har tagit del av tidigare tips i tråden och senaste dagarna kammat youtube och svt play på allt möjligt om OH-problem och LÖSNINGAR!

Det är underbart när lösningar hittas!
Jag är inte helt säker på att jag förstår vad OH betyder, men jag förstår tanken.
?

.. det flyter på bra nu.
Tänker att det finns alltid något att vara tacksam för men inte är det TV-underhållningen. De flesta programmen är ju usla, eller också börjar de efter 22.3å, v3m tusan som ska upp kl 06 är vaken så sent kvällen före ??

Ok idag är jag tacksam för att min TV går att stänga av, så jag slipper eländet!

Vaknar ännu en morgon utan bakfylla och känner att det är dags för en löptur.
Hela familjen sover och jag ska bara dricka en kopp kaffe och sen dra mig ut.
Det går inte fort och är nog inte särskilt snyggt men ut kommer jag och jag mår så BRA.

Tankarna på alkohol är inte lika frekventa. Det dyker upp ibland att "ett T glas vin hade varit gott" och jag vet att det skulle vara så enkelt att ge efter... Men det är nästan lika enkelt att säga Näpp, inget vin idag! och gå vidare så det väljer jag. Iaf idag. Inget vin idag.

Jag funderar dock. Hade önskat att min man varit mer villig att ta fighten de gånger jag varit obstinat och velat dricka, förr.. Jag har bett honom om hjälp så många gånger men han håller inte fullt ut. När jag varit nykter ett tag och velat dricka och bett honom handla på hemvägen har han alltid svarat "nu vet jag inte hur jag ska agera, ska du verkligen ha vin?" så här allt hängt på vad jag svarat. Ibland har det blivit "nä klart jag inte ska ha nåt" och ibland "jomen det är lugnt jag vill testa och jag har koll nu" och så gör han som jag vill.
Jag förstår att bara jag har ansvar för mitt drickande, men jag tycker det skulle varit så skönt om han bara kunde säga NEJ och hjälpt mig ibland. Han pratar mycket om att han är en alfa-hanne som styr och leder men det är nog ärligt talat jag som styr i vår familj. Han har aldrig bråkat med mig om alkohol, vill jag dricka så dricker jag. Ibland har jag till och med druckit upp hans whisky utan att han ens blivit sur. Är det vad som kallas möjliggörare?
Det stör mig.

Fast, just idag är det inget problem. Vi har en biodate ikväll och jag ser verkligen fram emot det!

Trevlig helg!

Tiden ticka på och ännu ingen fylla.
Ingen helnykterhet heller, för den delen
Men det har varit en bra (förrädisk) balans.
Inget har fått mig över kanten.
Är jag säker nu?
Eller lurar jag mig själv.
Jag är i bra form och ingen alkohol har fått mig att ställa in saker jag har planerat, som kunde ha hänt innan.
Men jag undrar lite om jag inte lurar mig själv.
Viktigt att vara väldigt försiktig.
Detta ska jag inte förstöra.