4 månader.

Profile picture for user Äntligen91

Nu efter fyra månaders nykterhet har jag börjat fundera över om det finns några faror med att varit nykter en tid och börja slappna av? Jag vill inte börja dricka igen och funderar på om det är något man bör vara extra vaksam på? Jag har inte tagit någon hjälp från vården eller aa, är självhjälps grupper verkligen ett måste för alla för att förbli nykter? Eller kan de räcka med att känna att man fått nog och sluta dricka. Vad är era erfarenheter av detta?

Profile picture for user Strulan65

Tror alla hittar sin väg, det viktigaste är nog att göra jobbet med sig själv och ändra livet så man inte behöver fly eller döva. Fördelen med att ta hjälp tycker jag man tvingas att se när och varför jag flyr in i dimman, får lära sig att hantera livet. Men tror att man kan klara sig med Ah dvs denna sidan och självhjälpsprogrammet.

Det viktigaste är att få insikt// kram Strulan

Profile picture for user Äntligen91

Som svar på av Strulan65

Tackar. Insikt räcker det med att man förstår att man inte kan dricka, en del ha långa djupa förklaringar men för egen del vet ja bara att det kan vara lockande att fly iväg lite med hjälp av alkohol men att förr eller senare går det åt helvete jag gör något jag ångrar. Kan de räcka med den insikten?

Profile picture for user Strulan65

Jag behöver påminnas för att inte bara gasa på och hamna på ruta ett igen. Har gjort flera försök under åren, men detta är första gången jag gör det på riktigt.
Så gör det som känns rätt för dig

Profile picture for user Mirabelle G-S

Som svar på av Äntligen91

Den insikten du nått är viktig. Jag tror att man klarar sig med det, men det beror säkert på hur långt gången man är i sitt problemdrickande. Det är nog skillnad på att vara fysiskt beroende och i behov av avgiftning vs att ha använt vin som bromsmedicin/snuttefilt litet för ofta, och glömt hur man parerar på sundare sätt. Den första behöver av rena säkerhetsskäl medicinsk vård. Den andra behöver lära sig bättre strategier att hantera life as it is. Jag är en sån. Jag har varken sökt vård eller varit på typ AA- möten. En livsstilsändring behöver inte vara mer komplicerad än att sluta göra det som inte funkar... Så tänker jag ?

Profile picture for user aeromagnus

Var stolt över dig. Den första tiden är svårast men du kommer ställas inför prövningar. Tänk då på hur bra du mår just nu.

Profile picture for user Fröet

Som svar på av aeromagnus

Jag slutade tvärt för 3 veckor sedan då jag fick diagnosen bukspottskörtelinflammation, pankreatit, och det enda är att sluta med alkohol helt och hållet. Och det gör jag för jag är så pass rädd om min kropp.
Jag har inte heller tagit hjälp av vården, tar inga mediciner och mår jättebra på alla sätt och vis. Det gjorde jag redan efter några dagar och har inte haft några sug.
Mina barn tycker att jag ska uppsöka AA eller något annat.
I dagsläget känner jag inte att jag vill eller har något behov av det, så jag fortsätter att hänga här på AH så länge ?

Kram