Dagen har varit bra. Gym., promenad till AA-möte. Köpt lite nya växter. Läst ut boken: Kvinnan på tåget. Så livet går vidare. Och jag saknar inte alkoholen. Jag mår bra. Men ångesten gnager i alla fall. Det förflutna går inte att radera. Och då menar jag, att jag inte var riktigt närvarande, när mina barn var små. Pratar inte mycket om det numera, men det sitter ändå, som en tagg. Försöker att återgälda genom att passa barnbarn, så mycket, som jag kan. Nu skall jag börja på en annan bok.

Ny härlig morgon. Gott kaffe. Idag barnvakt. Visserligen regn, men jag gillar hösten. Har alltid tyckt att sommaren är orolig.

Du har ju skapat en tråd här. Det är din tråd. Se det som en kolumn som är din. Du ser i huvudmenyn på forumet vem som skapat den. Står under ämnet och bredvid ämnet står vem som skrivit sist står till höger. Hänger du med? :)

Hösten på väg. Idag tagit hem sängkläder från båten. Lite vemodigt, men skönt ändå. Ätit för mycket på sista tiden, så nu måste jag hålla igen på mat och godis också, så inte kilona ökar. Inte lätt.
Men tur att böcker finns. Läsa blir man ju varken fet eller full av.

Barnvakt i går. Åt mandlar, som godis. Skall nog gå bra, att gå ner några kilon. Förhandlar lite med mig själv ang. vin till maten. Men inte idag. Nykter i dag. Läser i AA:s dagliga reflektioner varje morgon. Ger mig lite styrka att gå vidare. Skall ut och fika med en väninna idag. Blir skönt att bara sitta. Inte springa efter en 2-åring. Ha en bra dag.

Jag det kommer gå bra. Jag rev förtältet förra veckan lite trist att säsongen är slut.

Här nu

Ser vad du skrivit här och vill bara säga kämpa på. Du klarar det.

Ja, kämpar på en dag i taget. För det mesta känns allt ok, men inte alltid. Varit inne i en down-period några dagar. Läser just nu boken: Konsten att höra hjärtslag. Av Jan-Philipp Sendker. Måste ta till lite godis idag. Men ingen alkohol. Lägger mig med boken och slumrar väl till lite. Kanske tar jag en promenad senare. Eller får det räcka med gymet i morse.

Gympa + AA i går. Fint möte. Vi var bara 5 st. Kändes riktigt bra. I dag barnvakt. Solen skiner. Vikten minskar sakta! Ja, just nu kan det "nog" inte vara bättre. Tar mig en kopp kaffe till. Ha en bra dag!

Maggis

Bra jobbat! Sitter också med en kopp kaffe och laddar för en vit helg! Ska försöka komma iväg på ett AA möte på måndag, mitt första! Nu kämpar vi! Kram

Idag är jag mycket besviken på min man. Han inser inte att vi tillsammans har alko-problem. Han dricker nästan varje dag. Alltså inte varje dag, inte när han skall köra bil. Då blåser han i sin alkomätare och kör enl.regler. Men jag blir så trött........Jag kämpar emot a. Och han tycker inte att det är något problem. Jag känner mig väldigt ensam, när jag nästan varje kväll har en man, som inte går att tala med. Skall jag flytta eller inte? Vi har varit gifta i många år och har 2 barn och barnbarn. Skall jag ta tillvara de bra stunderna? Känner mig villrådig. Men nu skall jag simma, medan mannen ligger kvar i sängen. Ha en bra dag.

Måndagmorgon. AA i går. Gym idag. Fint höstväder. För min del nykter helg. Men med mannen var det sämre. I morgon skall vi på vårt årliga läkarbesök. Kanske kan det förändra något? Får leva på hoppet. Eller släppa taget, som gårdagens möte handlade om.

Här nu

Hej, känner som du. Jag är också ensam i detta då min man dricker. Jag vet varken ut eller in, hur det kommer bli osv, det är för mycket att tänka på just nu. Man lever så nära inpå alkoholen.

I måndags var mannen nykter hela dagen. Kändes bra. Men igår blev det några öl för honom igen. Men idag en ny dag. Bor i södra Sverige, med fint höstväder. Kanske blir det en skogspromenad i dag, tillsammans med min man?

Känns bra just nu. Har en något så när balans i mitt liv. Går på AA-kvinnomöte på söndagar. Känns bra. Lagom motion och lagom mental stimulans på dagarna. Ja, mår hyfsat bra. Tycker att jag har bra kontakt med mina barn och barnbarn. Har gått ner några kilon. Så även vikten är på rätt väg. I kväll ska jag se på bron på TV. Livet känns skönt i denna stund. Och en dag i taget gäller.

Ja, då var morgonsysslorna avklarade. I dag dricka "kaffe" med goda vänner. Sedan kommer min son på besök. Han bor på annan ort, så det blir med övernattning. Visst surrar det i huvudet. När hade jag roligt senast? Var det utan a eller? Men nykter en dag i taget gäller.

I kväll är jag ensam hemma. Mannen ute med kompisar. Har passat barnbarn i dag. Och sonen har lämnat vårt hem för denna gång. Nu skall jag ha en mysig kväll. Äta gott. Och slarva med lite choklad, som jag har fått i present. Läsa en deckare. Ja, livet känns bra just nu, i denna stund.