Tidsfaktorn...

Profile picture for user Chris_

Har lyssnat på nästan hela ljudboken "Skål ta mig fan" och det han berör angående löften och tidsbestämda uppehåll har jag funderat lite på, det känns ändå märkligt att tänka att man aldrig mer ska dricka?
Fyller snart 32 och det känns orealistiskt, har haft en längre nykter period tidigare, juli-december förra året, men det var tidsbestämt och man var lika glad i glaset direkt efteråt.
Som jag ser det finns bara två alternativ; att vara periodare eller att aldrig dricka mer alls.

Profile picture for user Rosette

Du har länge funderat på att förändra dina alkoholvanor och även gjort det i omgångar med nyktra perioder. Du måste vara en målmedveten person som bestämmer dig och klarar det på egen hand längre perioder!

Du funderar nu över om det står mellan att sluta helt eller dricka i perioder, kanske även om det finns andra alternativ. Det du beskriver är du långt ifrån ensam om att ta upp (sluta dricka för alltid eller ej) och det är olika vad personer väljer att göra och vad som fungerar för dem. Att skriva såhär på ett forum kan ju hjälpa dig få input och erfarenheter från andra, modigt och klokt att skriva här och berätta som ett sätt att ventilera kring det om jag förstår dig rätt.

Att bestämma sig för ett livslångt beslut är svårt för många och för dem det fungerar för är det bra, för en del andra kan det handla om andra strategier. Kanske kommer du hitta en helt annan än dem du tidigare testat genom att läsa och skriva här eller på annat sätt.

Ibland tar det lite tid innan en tråd får fart och man kan behöva skriva flera gånger så tråden blir synlig på nytt i flödet.

Igen, varmt välkommen hit och hoppas du kommer finna forumet hjälpsamt!

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user VaknaVacker

Grattis till din nykterhet?
Jag drack för mycket för många år av mitt liv. Inte värt den tillfredställelse det nu gav... var ju in i dimman med alla de konsekvenser fysiskt och psykiskt man får.
Mår så mycket bättre nu, 8 månader och 3 veckor in i nykterheten. Vill vara nykter, i den riktningen... är jag hela tiden, finns inget annat?
Trevlig söndag?

Profile picture for user Chris_

Blir 5 månader nu till veckan.
Känns bra, man har ett stabilare allmän-humör och sover oändligt mycket bättre.
Intressant nog så har det smugit sig in tankar och sug på alkohol nyligen, var vid denna tidpunkt förra nykterheten också.
Känslan/tanken att det är så mysigt att klunka sig in i dimman...

Profile picture for user Andrahalvlek

Vis av erfarenheten från tidigare alkoholstopp vet du hur viktigt det är att hänga i och hålla ut.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Grattis till snart 5 nyktra månader!

Kram ?

Profile picture for user Chris_

Det är stunder/dagar av ovisshet, rastlöshet och understimulans som tankar smyger sig på, fast jag är inte ens nära, och som du säger så vet jag denna gången hur det funkar.
Man kan ha väldiga humörsvängningar minst sagt...

Profile picture for user Jullan65

Grattis till fem månader, jag närmar mig oxå det. Det verkar som det kan vara en luring som tittar fram Just vid ca 5 månader. Jag har oxå haft en del sug. Men vi vet ju att mota Olle i grind nu, så vi håller i och håller ut. En dag i taget. Jullan