Dag 23. Det längsta jag varit nykter på väääldigt länge. Ser att jag blev medlem här för 1 år och 8 månader sedan. Och ett antal försök till att vara nykter senare. I våras satte maken ner foten och jag lovade att vara nykter hela sommaren. Det gick väl ganska bra till att börja med men mot slutet så fuskade jag en del. Både i sällskap och ensam. Så för 23 dagar sedan så var jag på fest och blev full. Ångesten dagen efter var inte nådig. Gjorde inget pinsamt och stack väl inte ut från de andra, men det var ju jag som fortsatte dricka trots småtimmarna.

Jag har haft ångest och oro typ hela livet. Det förvärrades väl efter att barnen kom och vi flyttade långt hemifrån. Upptäckte att vinet gav mig lugn. Sen flyttade vi hem och det har väl bara rullat på. Min man är borta en del i jobbet så vardagsdrickandet har jag kunnat sköta utan att han märkt det. Nu är han desto mer vaksam och jag vill verkligen inte göra honom besviken. Alkoholen är borttagen hemma och vi dricker inte längre vin tillsammans.

Men nu då? Ni som har erfarenhet...
Om jag känner att jag vill ha samtalsstöd, hjälp på annat sätt, vart är bäst att vända sig? Jag är väldigt rädd att jag ska dricka igen. Har ju slutat förr... Känner att detta är så pass alvarligt att jag verkligen inte kan fortsätta såhär och behöver stöd för att hålla i och ut.

För övrigt är min insikt efter dryga tre veckor utan alkohol att ångesten har lättat. Alkoholen har ju varit en stor pådrivare i ångesten. Så skönt det är att inte vara bakis och ångerfull. Så skönt att ha ork och kraft till att träna. Så skönt att vara pigg på morgonen. Sover så gott utan alkohol.

Men jag tänker på det varje dag och längtar till den dagen då jag inte gör det längre... När kommer den?

Målet är att vara nykter till jul. Ni som satt delmål och klarat dem, vad gjorde ni sen?

Det kan nog ingen svara på. Men jag tycker att hålla i och hålla ut gällde ungefär fem månader, (minns ej exakt) men sedan lättade något på riktigt och efter det har varje dag bara inneburit fler fördelar.
Att hålla i och hålla ut hade jag enormt stor nytta av, och nu efter ca 8 månader har jag inget sug eller längtan efter alkohol. Bara lättnad, att slippa. Glädje att ha slutat.
Ge nykterheten en ordentlig chans, och framförallt tålamod. En dag i taget, och du är ju på god väg! Välkommen hit ?

Ser fram emot en dag med arbete hemma. Ska träna i eftermiddag också. Ett enkelt liv som inte behöver dövas. Så vill jag ha det.

Tänk om jag fattat tidigare hur mkt bättre ångesten skulle vara om jag inte matat den med alkohol...

Kan också önska att jag upptäckt tidigare hur bra man mår utan alkohol. Men tänker också att jag inte var mogen insikten förrän nu. Och vad härligt det är nu!

Skulle du ha slutat tidigare om maken tidigare hade satt ner foten?

Sköt om dig.
Härligt med dina dagar. ?

skulle jag ha slutat tidigare... men det är ju inte så att han inte har kommenterat eller sagt till mig att sluta. Det var väl det att det eskalerade och att jag inte orkade ljuga mer. Som jag har ljugit.

Han är med mig på det nyktra tåget. Har mest bara blivit så. Jag vill inte ha alkohol hemma och han har ingen längtan.

Imorgon är det 4 veckor! Unnade mig lite nya träningskläder idag och imorgon blir det spinning.

Jag tillhör väl de få som gått UPP i vikt efter att ha slutat dricka. Äter på kvällen och köper mkt mera godis. Struntar i det just nu och tar tag i det nån annan gång ?

Vad skönt! Heja dig??
Själv stod jag still i vikt men läst att en del går upp i vikt av samma anledning som du så det är nog inte så ovanligt...
Ja och livet blir så mycket bättre utan alkohol. Som dessa mornar. Skönt att vackna vacker, kaffet smakar så gott!
Ha en bra dag?

Igår hade jag min nyktra månad - starkt av oss! Jag tog en mun av min mans rödvin, och hade ingen längtan efter mer - kände bara att det var ett bra test och det var ju så lite att det inte räknas :). Räknar mig fortfarande som nykter och är fast besluten att fortsätta på den helnyktra vägen.
Hur sover du?
Jag sover ganska kasst emellanåt, men tror mest att det beror på en schism jag har med en kollega på jobbet.
Ha en bra dag och lycka till med spinningen!

Tack Vakna vacker!
Jag har väl ett par tre kilo som jag vill ha bort. Men med ett bagage med ångest och även hetsätning så försöker jag tänka att jag duger som jag är. Om jag inte dricker och istället tränar varje vecka så är jag ju betydligt mer hälsosam än tidigare och då gör de där extra kilona inte lika mycket.

Grattis till din månad!! ✨

Jag sover så gott. Idag sov jag till 10 ?. Och då vaknade jag av att det ringde.

Sömnen var ju betydligt sämre när jag drack. Då vaknade jag ofta på natten och kunde inte somna om.

Eller under det året som jag var utmattad. Då sov jag typ 4 timmar per natt.

En mun räknas inte!! Vi var hemma utan barn igår. Jag gjorde torsk med pepparrot. Så gott. Min man dricker inte när jag inte gör det. Han sa att han också tyckte det kändes bra att inte dricka.

Ser fram emot en söndag utan bakfylla och en nykter vecka!

Jag läser mycket i forumet. Hur ni många kommit så långt att det bara finns fördelar med att inte dricka och är så beslutsamma.

Jag är inte där. Jag tänker mycket på alkohol fortfarande. Att jag kan önska och längta efter att få ta ett glas vin men lika mycket på att jag är tacksam varje morgon över att inte vara bakis.

Om jag tar en dag i taget så vill jag inte dricka den dagen. Inte idag. Det ger ångest. Men om jag tänker i ett längre perspektiv finns det fortfarande en längtan och saknad. Därför kan jag bara ta en dag i taget. Och idag är jag nykter.

Du tänker helt rätt kvinna 38. Stort grattis till en månad!!! Du har kommit igenom den värsta tiden nu och det blir bara bättre och bättre.
Kram!

Det är ju det som är tricket med att komma långt. Det är helt okej att längta sörja frestas av alkohol. Men idag dricker du inte! Kram ?

Stort grattis till din första nyktra månad!

Och det är helt naturligt att du sörjer och saknar de fina stunderna med alkohol, så länge du kommer ihåg de hemska stunderna också.

Alkoholen är som en bra kompis som du måste göra slut med eftersom hen har skadligt inflytande på dig. Smärtsamt, men nödvändigt.

Kram ?

Tack ❤️ För era fina kommentarer. Idag skippade jag lunchen och var vrålhungrig när jag skulle laga middag. Typiskt dåligt. Var väldigt sugen på vin. Min vintid brukade vara efter jobbet, Innan middag. Stod emot. Tacksam.

Min lista över saker som jag är tacksam över att jag slipper när jag inte dricker:

- vara full med barnen
- ha ångest
- inte kunna köra bil
- ha dåligt samvete
- vakna mitt i natten och inte kunna somna om
- må illa på morgonen
- gömma flaskor
- slänga flaskor på vägen till jobbet
- åka omvägar för att inte alltid gå till samma systembolag
- Inte orka träna
- inte orka...

Grattis till en månad! Sådana listor är bra att skriva ned. Och ju längre tiden går kommer du upptäcka massa nya saker att fylla på med.

kram

Ser fram emot en nykter fredagskväll med familjen och en lördag utan bakfylla. Ska nog gå ut och plocka svamp och lyssna på ljudbok.

Tacksam för mitt beslut och stöd från min man ??