Adhd och peth värde

Profile picture for user Tobbe88

Går en adhd utredning sedan 4år och har nu börjat närma mig utredning .
Tester har tagits och något högt värde (peth) har druckit på helger för att dämpa ångest och högaktivitet i hjärnan. Hur lång tid tar de för kroppen att få ner det?
Vet att sättet ja gjort de på intr är helt 100. Men vad gör man annars för att funka när sjukvården är så pass långsam? Kanske fel att skriva här, men chansar iallafall. Tack på förhand .

Profile picture for user Li-Lo

Du är inte ensam om att ha använt alkohol för att dämpa vissa obehag, alkohol gör ju just det initialt. Att alltid tänka långsiktigt kan vara svårt och ibland blir det de mer kortsiktiga behoven och strategierna som "vinner".

Det fina är att det finns andra sätt och det låter som att du nu arbetar för att må bra och för att förändra dina alkoholvanor. Du har en kontakt med vård och utreds för eventuell ADHD och du söker dig hit, för att förstå och samla info som blir av vikt för dig. Handlingskraftigt.

PEth värdet har en halveringstid på 4 dygn, så du kan utgå från det värde du har och sedan räkna ner.

Du är mer än välkommen hit till oss, och vill du, får du gärna berätta mer om hur du tänker kring dina alkoholvanor eller bara använda tråden som en dagbok. Kan vara skönt och hjälpsamt att sätta ord på sina tankar och känslor.

Du gör det som blir bäst för dig!

Allt gott

Li-Lo
Alkoholhjälpen