Andra gången gillt?

Profile picture for user Lovika

Efter sex månaders nykterhet smög sig alkoholen in i mitt liv igen och jag har nu druckit varje vecka, läs minst varannan dag, sedan 1,5 år tillbaka. Under det senaste året minst 1-2 flaskor per vecka. Toleransen har ökat, är knappt bakis dagen efter en flaska vin och speciellt inte nu under julledigheten då man kan sippa på en flaska vin under cirka 10 timmar.
Bor tillsammans med en sambo som delar mitt drickande.

Inatt är jag vaken efter två glas starkglögg och 4 glas vin. Hade egentligen velat dricka mer men min sambo ville inte och på grund av skammen som skulle infinna sig om jag fortsatte dricka själv så valde jag att avstå men nu är jag istället vaken.... på grund av suget antar jag.

Gör inte bort mig, blir för full eller något men jag är så trött, orkeslös och lat och får sån ångest när jag inte får dricka varje dag. Behöver bryta ett mönster och inte dricka imorgon kväll.

Nykter= 6,5h efter ovanstående intag som inte ens gjorde mig ”lullig” igårkväll utan enbart skapade mer sug ?

Profile picture for user Kaye

Vad bra att du har klarat 6 månader tidigare.
Det har inte jag gjort.
Du fixar att komma tillbaka till nyktert välmående.
Du måste "bara" bestämma dig.?

Tufft med en sambo som dricker.
Jag bor själv och slipper se Alkoholen hemma.
Hoppas han kan stötta dig.
Ta en dag i taget
Kram⚘

Profile picture for user Andrahalvlek

Känner igen känslan av att toleransen har ökat ett rejält snäpp, det var då jag fick nog. När det krävdes att jag drack nästan en hel vinbox för att bli nöjd, men då blev jag samtidigt apkalas och hade enorma minnesluckor. När man passerat en viss gräns är det bara en sak som gäller - noll alkohol.

Kram ?