Den har legat däruppe nu ett tag den där stenen. Så det är kanske dags att flytta in. Man behöver ju inte ha med sig den gamla tråden, det är lätt att hitta tillbaka ändå.
Drygt 7 månader nykter nu. Känner att jag skulle behöva anstränga mig för att sätta stenen i rullning för att behöva börja om från början igen.
Trött efter en lång vecka igår. Hade ett ypperligt tillfälle att handla alkohol, men jag vill verkligen inte ha. Det finns inte på kartan som alternativ.
Sug då? Ja kanske, men jag har lite svårt att tillfredsställa det. ”Lasternas summa är konstant”, men jag har svårt att hitta nån ersättning. Just nu är det kakor en ggr per dag, men jag är egentligen inte så förtjust i sött heller, men den finns där - tristessen, rastlösheten, tröttheten och jag hittar ingen medicin nu. Jo, jag gör sunda val och det funkar, men det har ju helt ärligt inte samma omedelbara effekt. Får kanske lov att börja med nån extremsport för att få endorfinkicken.
Jag verkar åtminstone ha fattat ordentligt att alkoholen inte gav mig nåt. Jag fick nog kicken både av smygandet och drickandet för övrigt. Och ingen av dem funkade heller särskilt bra. Så livet som det är utan droger... ja, inga quickfix, men ett ganska behagligt lugn för det mesta ändå. Så kan jag sammanfatta det.

Välkommen hit! Håller med om att du platsar svinbra i den här delen av forumet nu. Älskar namnet på din nya tråd 😍

Lite tävlingsnerv skulle du kanske må bra av 🤔 Inget livsfarligt, men lagom svårt så det känns som en rejäl utmaning och som ger dig tillfredsställelse när du lyckas. Värt att fnula på.

Kram 🐘

Välkommen hit!🤗 Lustigt, men jag har tänkt den sista tiden att det borde vara dax för dig att flytta hit, och så gör du det! Nu ligger stenen där den ligger tror jag. Du har puttat upp den på berget en sista gång.

Härligt! Kram

Tack Vänner!
Det har inte varit sån aktivitet i det här forumet förrän på sista åren. Nu började jag känna att jag missar era uppdateringar och att det här blir ett intressant forum om sånt jag tror är viktigt för att inte falla tillbaka igen. Det är kul för det har saknats tycker jag. Det finns så många inklusive jag själv som har varit i den euforiska glädjen över att sluta och inte riktigt tagit itu med grundproblematiken, och då när livet gör sig påmint börjat om igen.
Nystart, kom efter så snart du kan. Tänker att du egentligen också har gjort grundjobbet bra och grundligt, så när du väl fått ordning på ditt övriga liv så finns det ingen anledning att harva på med alkohol.
Vilken hemsk drog alkohol är. Jag kan inte låta bli att tänka att den är värre än allt annat på marknaden, eftersom den ”jobbar” så brett och är så socialt accepterad (och förväntad). Den ger direkteffekter på kroppen, smärtlindring och avslappning, och väldiga effekter på psyket. Tror också att den påverkar oss ganska olika, så det är egentligen svårt att säga nåt generellt, men jag är och har varit livrädd för långsiktiga negativa effekter som personlighetsförändringar. De som beskrivs på anhörigsidorna, vissa av dem som totalförnekar, ältar, skyller på andra och bara super - de skrämmer mig. För de kan heller inte ha varit så från början. Den ältande alkoholisten har jag haft på besök i mitt huvud. Det är ingen trevlig person.
Jaja, nu kan jag checka av testat drogberoende på min lista.
Tänk vad många människor som har haft och har det omkring sig. Ingen i min närhet tror jag någonsin hade tänkt sig att jag skulle hamna där, inte jag heller. Men nu är jag mer erfaren, lite klokare och med en större förståelse för vad det faktiskt är.
Och den här gången kanske också mer rustad att ha den diskussionen med andra. Jag har ju länge anat människor i min lite mer perifera närhet som dricker för mycket. De ställer frågor nu när jag inte dricker.

God morgon och välkommen hit!
Har ju också hängt här till och från under åren och upplevde inte direkt att det var nån action i det vidare livet- vilket det ju verkligen är. Det är då det börjar!
Ska bli roligt att hänga ihop här. Kram!

Välkommen Sisofys..💫🪨💫..Sten är ju något som håller i evigheter. Håller precis på med en stenterass..😅..Och jag tänker inte så mycket på min nykterhet, utan på min framtid..Nykterheten känns självklar..Håller verkligen med dig om att alkoholen har nästlat sig in precis överallt.Läste ett resemagasin..Hade kommit till hälften av tidningen, och hittade 11!! Saker eller reklam om glättiga alkoholtexter..Riktigt sjukt..Även det du skriver om psyket är sant..Vi vet ju att droger gör människor personlighetsförändrade, även alkohol..För vissa blir det livslångt..På forumets zoom-möte sa dom att var 3:e på Forumet hade psykisk ohälsa..Vad som är hönan och ägget, tycker jag spelar mindre roll..För att få bukt med sina problem, så är nykterhet först att rekommendera. Om man har fortsatt psykisk ohälsa då, som nykter, är det lättare att medicinera, och eller pröva terapier.🍃

Stenterass? ja jag är kanske lite sugen på en stenterass jag också. Var tredje på forumet har psykisk ohälsa... tja, intressant iakttagelse undrar vad för vetenskapliga undersökningar man bygger den statistiken på. Jag blir ibland lite trött på begreppet psykisk ohälsa. Vad är det? När är det vanliga naturliga svängningar och när är det psykisk ohälsa? Jag tänker precis som du MissLyckad att vi också ibland får psykisk ohälsa av att medicinera med alkohol. Många medicinerar med annat också härinne. Vissa har medicinerat länge med olika kombinationer. Jag är restriktiv med alla typer av tabletter, men jag förstår att man periodvis kanske kan behöva medicinera och vissa kanske livslångt om man vet vad man medicinerar. Men detta laborerande med olika tabletter som man inte egentligen vet hur de verkar och som inte verkar följas upp. Det känns för galet.
Jag tror att vi måste bli bättre på att jobba med livet, känslor och oss själva. Och just det är det spännande med det här vidare livet precis som ni skriver Tofu och SeKlart.
Det är där vi är nu, på väg och framme!

Nog om det. Igår hade jag lagat en riktigt god och vällagad köttfärssås, 2 timmars variant. Just den är ju faktiskt god med rödvin. När jag drack tyckte jag att all möjlig mat lyfte med alkohol (utom pannkakor). Men det är ju inte sant. Tog A-fritt till istället och funderade över om riktigt vin verkligen hade lyft rätten extra högt. Jag vet faktiskt inte. Köttfärssåsen är väldigt god i sig själv och om sanningen ska fram så lyfter nog inga rätter speciellt högt om fokus är att klunka i sig vin. Nu kan man njuta av maten istället. Undrar förresten om inte smaksinnet ändå är lite bättre nu utan a?
Ha det bra alla och det är verkligen möjligt att njuta av god köttfärssås utan rödvin.

Hej!🙋‍♂️ Jag är i princip övertygad om att smaksinnet blir bättre när man inte dricker. Vi har diskuterat ämnet här tidigare och de flesta tycker likadant. Eller så är det att man njuter mycket mer av maten nu när man inte tänker på att fylla upp glasen hela tiden.😅 Mmm, det lät gott med din köttfärssås förresten!

Jo, jag har tänkt på en sak. Jag tycker det verkar som du nästan har lagt ner det här med att” kunna” ta ett glas ibland. Det är precis som du inte hittar någon anledning till att göra det, varför liksom.😂

Det känns lite som att du vill kunna ta ett glas om du vill, men när det väl kommer till kritan så vill du inte, för det tillför inget.

Eller är jag helt ute och cyklar?😅
I vilket fall som helst, stenen är uppe och du kan använda den till en stenterass nu. Alltid kul att ha små roliga projekt att syssla med tycker jag. Och så blir det så himla fint när det är klart.

Kram 🤗

@Sisyfos skrev:"Jag tror att vi måste bli bättre på att jobba med livet, känslor och oss själva" Håller helt med!!!
Ps. Har aldrig kunnat det där med vin o mat. För mig har det bara handlat om effekten, berusningen. Vitt vin till allt. Till och med till två kokta ägg sent på kvällen efter en helkväll yoga...Charmigt va? Not!

Idag var en sån dag när jag verkligen hade behövt ett glas, eller behövt och behövt... En dag utan vila, med ständiga avbrott och mycket koncentration och sen en helkväll med läxor på det. Som gjort för alkohol. Jag var dessutom iväg förbi ett av favoritbolagen. Men det finns inte på kartan längre och jag fattar inte att jag hann tidigare. Läxor och alkohol är ju ingen höjdarkombination. För det mesta väntade jag ju till efteråt, men nån gång drack jag innan. Man blir ju inte mer klartänkt direkt...
Torn, du har delvis rätt i din analys, men jag har aldrig planerat att dricka hemma och jag har inte varit iväg på nåt på länge. Inga tillfällen alltså. Skulle på en AW nyligen och jag funderade då över om jag skulle dricka eller inte. Hade glömt bort att den var inbokad så det kom lite hastigt. Behövde aldrig bestämma mig eftersom vi sköt upp den. Och jag vet inte. Jag är osäker på om jag skulle tycka det var gott nu. Jag pinade i mig vin så många gånger, så jag vet inte nu om jag får ner det. Jag har ju varit väldigt måttlig ute så det är ingen fara tror jag, men som du skriver Torn så vet jag inte om det tillför nåt. Jag vet att jag inte vill ha berusning iallafall fall. Och då är alkohol eller inte, inte viktigt.
Kram alla! Och Sattva, nä, två kokta ägg och vitt vin låter inte lockande alls.
Alltså såhär i efterhand, vad tänkte vi?

Ja i mitt fall hade jag nog ofta vin som mål, DÅ fick jag vila trots att jag inte var klar. För då var det ändå ingen idé att göra nåt mer. Fast ibland hade jag det som bränsle på slutet, det funkade inte alls. Jag var aldrig en sån som lyckades få massor gjort med alkohol i kroppen. Tror vi funkar lite olika där, vi härinne.

Hoppas dagen har varit bättre än gårdagen.

@Sisyfos skrev:"Idag var en sån dag när jag verkligen hade behövt ett glas, eller behövt och behövt... En dag utan vila"
Mycket tänkvärt! Jag förstår känslan, att behöva, att vara värd och att få unna sig. Jag hade absolut druckit på det förut (även om jag drack varje dag så var det ju skönt att hitta en bra anledning ibland 😕).
Nu tänker jag - men det är ju solklart! Efter en dag utan paus eller vila så behöver man ju just det - vila!

KRAM!🧡