Samliv

Har verkligen haft noll sexlust sedan jag blev nykter. Har liksom gått och väntat på att den ska komma tillbaka, men nu har jag varit nykter i 2 år.
Som aktiv hade jag, föga förvånande, extremt stor sexlust. Även innan missbruket hade jag bra sexlust.
Det här tär på mitt förhållande och kan tänka mig att det inte blir bättre när jag tänker på det så ofta.
Är det någon som har/haft det likadant?

Profile picture for user Li-Lo

Hej och välkommen till oss på Alkoholhjälpen!

Ser att du skrev i söndags och att du inte fått svar. Det kan bli så när många nya kommer samtidigt.

Din fråga är med stor sannolikhet något många undrar över. Funderingar på hur lust och alkohol kan hänga ihop. Tankar om belöningssystem och lust. Lust och att ta sig själv på allvar. Lust och inlärda tändningsmönster. Ja frågorna är många.
Det som lite generellt brukar sägas är ju att alkohol kan öka lust men sänka förmåga samtidigt som att ett eller två glas för en del kan släppa hämningar så att en kan ge sig hän. Vad tänker du?

Vad är det som gör att du kopplar ihop din låga lust med alkohol nu?

Vänligen
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Nykter2021

@Frifra
Hej, såg ditt inlägg först nu!
Jag vet inte hur gammal du är men jag har haft bekymmer med minskad sexlust sedan jag kom i klimakteriet och jag vet verkligen inte vad jag ska göra åt det. Tänker att först nu när jag är nykter kan jag hitta lust igen men det kommer att ta tid. Min man står tillbaka och det känns inte bra för mig. Jag ”ställer upp” en gång i veckan och lider inte av det MEN jag skulle vilja njuta igen! Jag har också haft stor sexlust tidigare men aldrig kopplat det till alkohol...