Nykter 1 dag i taget

Profile picture for user attan39

Hejsan . Jag har idag varit nykter i 277 dagar , med ”1 dag i taget ” jag trillande dit efter en omtumlande skilsmässa efter 12 år av psykiskt och fysiskt lidande ..
jag åkte iväg på ett behandlingshem och fick möjligheten att bygga upp mig själv ! Jag ser inte mig själv som en alkoholist .. men jag vet att jag är en beroendeperson ut i fingerspetsarna … jag såg alkoholen som en bedövning för att slippa känna… känna allt som va jobbigt och gjorde ont.. men jag kan ärligt säga att det som hjälpte mig mest på behandlings hemmet va sinnesro bönens innebörd (jag är inte troende) men den fick upp mina ögon .. jag känner mig både stark och drivande … har även slutat med mina antidepressiva och älskar att känna alla mina känslor .. någon som känner igen sig ? Är det någon mer hör som har varit på behandlingshem hem ?

Profile picture for user Andrahalvlek

@attan39 Grattis till 277 nyktra dagar! Jag har inte personlig erfarenhet av AA men deras sinnesrobön och mantra ”viktigast först och en dag i taget” försöker jag praktisera till fullo i min vardag.

Kram 🐘 (min app Nomo visar att jag idag har varit nykter i 512 dagar, tjoho!)

Profile picture for user attan39

@Andrahalvlek tackar ☺️ nej, jag går inte heller på AA-möten. Men just bönen gav mig en spark i asen för att kunna släppa allt gammalt som jag ältade. Så jag kunde gå vidare med mitt liv …

Profile picture for user Sländan

Hej @attan39 💕
Jag går inte på några AA möten men jag har en del av böckerna som jag hämtade mycket av i början av min nykterhet.
Jag tyckte att jag kände mig stärkt av dom, och jag lärde mig mycket om hur man ska tänka.
Ibland känns det som om jag borde gå på något fysiskt möte. För att få träffa andra med liknande problem. I den kommun som jag är nu under sommaren, har möten 2 gånger i veckan. Jag tror att jag ska gå dit någon gång, bara för att se hur det är.
Jag har oxå en bra app som heter I am sober som är jättebra 👍🏻
💕 sländan

Profile picture for user Ensam1984

Jag har i dag varit nykter 270 dagar, så vi ligger nästan i fas med varandra. Går inte heller på AA, har inte varit på behandlingshem heller men har definitivt gjort en resa. Fått all min styrka till att sluta från detta forum. Jag startade 3 juli 2019 egentligen men föll efter ca 6 månader den gången och tog inte tag i det på riktigt förrän för 270 dagar sedan.

Har själv haft huvudet i sanden och dämpat alla mina känslor med A. Valt att inte känna. Men jag gillar som du AA:s ordspråk om att förändringen ligger i mig, jag kan inte ta på mig att andra ska förändras eller ändra sig utifrån mig. Men jag kan skapa det jag vill ha så länge jag är medveten.

Profile picture for user Sisyfos

@Ensam1984 skrev:"jag kan inte ta på mig att andra ska förändras eller ändra sig utifrån mig. Men jag kan skapa det jag vill ha så länge jag är medveten."
Finns mycket klokskap i de orden.
Bra jobbat Attan. Sinnesrobönen älskar jag. Just det där med förstånd att inse skillnaden … den får man jobba lite med.