Orsak...

Profile picture for user Idiot-enl-frugan

Tredje gången och kan inte, eller är det på flit?
Nu var det 3dje gången min fru kom på mig.
1a gången efter jul hon kom hem efter sitt kvällssarbete och jag var berusad det blev livat och ville ha en orsak till mitt drickande.
-Jag vet inte! Gott skönt att bli berusad sa jag och kan inte komma på annan orsak!
- Påstår då att det är ingen orsak.
- Jag har mitt "mantra"... vet inte gott, skönt.
Går bra till början av april (dock med en å annat smygare).
-Samma sak hände som efter jul. Går på beroendemottagningen som föreslår att gå nått program, gruppträffar som innebär att jag inte kan jobba fullt ut. Frun tycker att det låter som nått flum och jag får även förslag att hon kan prata med folk men det vägrar hon då hon inte har problem...
- Nu har jag bränt allt förtroende.
Sommaren går utan alkohol och det går bra!
Hon undrar om jag kan gå på bolaget å köpa vin+öl åt henne vilket jag säger ok till, men där åker jag på en nit och köper 5 öl som jag döljer och dricker ett par i smyg (inte alla). Så idag fredag vanliga tacosfredagen hon dricker vin jag alkoholfri öl...
Men det är väl Nu alkolistjäveln avslöjas igen efter maten dags att duscha då har jag förberett å lagt en starköl i en låda i badrummet som jag i min enfald tror att den kan jag öppna å svepa utan att hon märker.
Dagen efter frågar hon hur det går med alkoholen...
Svag som man är så ljuger jag henne rätt upp i ansiktet å säger att jag inte druckit något sedan april!
Vilket hon självklart inte tror på och hittar den tomma ölburken...
Hon vill ha en orsak till varför jag dricker och jag kan komma på något varför förutom att jag vill. Eller är det så att jag förtränger något för mig själv?
I sin ilska så sa hon att på måndag får jag leta annat boende!
Min dotter som är bland det klokaste som finns går det bra att prata med men hon har/börjar även tappa allt förtroende för mig!
Tankarna går om jag ska göra slut på mig, men det är något min far gjorde och det är inget jag vill utsätta mina vuxna barn för samt inte mina barnbarn...
Vad göra allt känns för jävligt!?

Profile picture for user Andrahalvlek

@Idiot-enl-frugan Välkommen hit! Läs och skriv mycket här på forumet så får du pepp och stöttning i ditt nyktra beslut.

Du måste för det första sluta dricka för din egen skull, ingen annans. Du är värd ett bättre liv.

Sen behöver du råplugga nyktra fakta, för att på djupet förstå hur illa alkoholen faktiskt skadar både kropp och hjärna. Börja med att titta på StopDrinkingExpert på youtube. Craig Becks engelska är lätt att förstå och hans argument är klockrena.

Ta inga förhastade beslut, låt tiden jobba för dig.

Kram 🐘

PS. Din fru är omänsklig som ber dig gå till Systembolaget och handla åt henne. Hon kan handla sin egen alkohol. Allra helst borde hon inte dricka alls, för att stötta dig i ditt beslut. Men det är min åsikt.