Hej, jag är helt ny här. Jag och min man har druckit för mycket i över 20 år mest helgfylla och på semestern.En tråkig händelse gjorde att vi ändrade vårt beteende och inställning till alkohol. På över 8 år så har vi druckit alkohol någon enstaka gång på semestern, inget hemma på helgen. Vi skulle haft gäster igår och vi köpte alkohol i syfte att kunna bjuda gästerna och vi tänkte själva dricka alkoholfritt. Nu ställde gästena om pga sjukdom. Tyvärr drack vi då istället alkoholen själva. Våra vuxna barn ringde på kvällen och insåg att vi var onyktra. Dom har många sår från sin barndom. Dom vet att vi valt att leva utan alkohol i dessa 8 år men inte att vi druckit ibland på utlandsresa. Det återfall vi fick igår rev upp alla sår. Ångesten idag är ENORM.... Vart börjar vi? Vi är så ledsna och behöver få tips.

Först : Be barnen om ursäkt ! Rakt och ärligt !
Sen : Lova inget utan se till att komma på nyktert levnadssätt igen utan semestersupandet ! Bollen ligger helt hos er nu. Ni kan bara få tillbaka förtroendet när ni kan visa på ett nyktert levende.

Kämpa på !!

@cawe123 Om jag förstår det rätt drack du och din man ensamma. Era barn är vuxna och var inte där?
Hände något igår som gör att historien blivit mer komplicerad? Varför blev era barn arga?
Om de är vuxna och inte sett er dricka på 8 år, ni inte gjorde något dumt igår, ja då förstår inte jag vad ni ska skämmas för?
Sedan undrar jag varför du kallar det återfall om ni nu valt att dricka enstaka gånger? Spontant känns det som ni är väldigt hårda mot er själva. Jag kan ha missuppfattat historien dock.

Jag tror att en del i att ta återfall är att man är för hård mot sig själv. De som är de har jag en teori om. Den kan vara helt fel dock... Jag tänker att de som är för hårda mot sig själva blir naturligt mer sårbara för återfall. De har för jobbigt med självkänslan istället för att jobba med att klappa sig själv på axeln och gilla sig själva. Man dyker djupare än om man har förmågan att omfamna sig själv. Vara sin egen bästa vän & coach. Så jag tror att det bästa ni kan göra är att omfamna er själva. Fundera över varför ni nu trillade dit och vad ni behöver för att bli mer tillfreds med er själva igen? Se det som en möjlighet att lära mer om er. Gör förändringar och vänd sedan blad. Ta hand om er 🤗