4 dagar och abstinens!

Hej!
Nu är jag inne på min fjärde dag som nykter. De är inte många dagar men för mig är de otroligt att jag ens har klarat de ! Min abstinens har inte velat avta, har nästan blivit värre! Klådan finns kvar, Hjärtklappningar, kallsvettig, tremor och tanken på mat gör mig illa mående. Det känns som om jag inte känner några känslor (likgiltig) känner mig helt tom i huvudet men ändå kan tårarna bara börja rinna även om jag inte tänker på något! Jag vet att de är svårt att säga specifikt hur länge jag kommer ha denna abstinens/tomheten, men kanske på ungefär!?? Finns de något som jag helst inte ska göra eller kan göra för att lindra de?? Jag har läst runt men har inte riktigt funnit ett konkret svar (tycker jag)
De som är jobbigaste nu är likgiltigheten och klådan. Klådan gör så jag knappt kan sova eller göra något annat. Jag var medveten om att jag skulle må dåligt psykiskt som fysisk när jag bestämde att de fick vara nog. Att de skulle bli en konsekvens av att jag har druckit i år med hög alkoholintag! - Men satans vad svårt det är! Men jag har inte tänkt tanken på att jag ska dricka idag. Har tänkte på vinet och ölen men inte att jag ska dricka och de känns skönt pga då måste jag inte kämpa med de oxå...!

Jag vet om att detta är värt de i slutändan men just nu är de svårt att riktigt se och känna det.

Profile picture for user Morgondag

.... som kan ge dig tips och bra tankar kring din kamp just nu. Hoppas du kan få något av dom rätt snart. Som jag skrev igår till dig hade inte jag ngn direkt abstinens att tala om. MEN av det jag läst så kan det kan vara bra att ringa 1177 om man misstänker att man har delerium tremens. Är ju ingen expert på detta, men vet att det kan vara direkt farligt. SÅ mitt tips i brist på annat är att du ringer och ber om tips där för dina kroppsliga symptom.
Annars handlar det mkt om att få i sig bra mat, och funkar inte det finns det hälsosamma smoothies. Du kanske lider av vitamin- och mineralbrist.

Ut och ta en promenad, försök distrahera hjärnan med musik du tycker om.

Det kommer att bli bättre och bättre för varje dag, men hjärnan och kroppen behöver lite tid på sig och reparera sig från giftet.

Kram och lycka till!

Profile picture for user Piaka

Hej

Lider verkligen med dig när jag läser ditt inlägg om vilka svåra abstinensbesvär du verkar ha. Har själv inte haft så starka abstinensbesvär men det låter verkligen som att du skulle behöva få hjälp med dessa. Förmodar att du har varit inne på Alkohollinjens hemsida och läst om abstinenssymtom och vad du kan göra. Hade jag varit du hade jag ringt 1177 för att få hjälp och råd. Ringde själv dit vid midsommar när jag nästan druckit mig medvetslös och varit vaken flera dygn i sträck....dom var helt underbara där och med hjälp av dom blev det början på min tillvaro med nu 3 månaders nykterhet..önskar dig all lycka till och att du får den hjälp du behöver!
Styrkekramar till dig ? och fortsätt kämpa, jag lovar det blir bättre även om det inte känns så just nu

Profile picture for user PP

Och välkommen! Det är nu ett par år sedan jag blev nykter. Gjorde ett försök hösten 2010. Det sabbade jag efter fem veckor, och ytterligare 3 år försvann i drickandet. Den först gången var det svårt i början den andra värre. Jag valde en vecka och var helt själv. Nu är det ju så att vi glömmer. Det har jag tyvärr gjort Med vissa saker, men minns att jag de första dygnen tänkte mycket på att inte dricka och jag var illamående med. Fast det är väl där efter 4-5 dagar det lättar en smula. Jag tror inte du behöver vara rädd för allvarlig kollaps eller så nu, men var observant!
Var beredd på att ladda med massor av tålamod och envishet. Det kommer att dyka upp nästan euforiska perioder, och kanske även nedstämdhet. Det tar mycket längre att komma tillbaka än de flesta tror från allvarligt missbruk. Vad som än händer, fyll inte på med ny alkohol. Kommande försök blir garanterat ännu svårare!
Lycka till
//PP

Profile picture for user Btt

Lider med dej måste vara jättejobbigt.
En kort promenad 2 ggr per dag det finns illamåede armband på apoteket. Köp resorb också så att du får ordning på vätskebalansen. Drick försiktigt sakta så att magen inte reagerar med kräkning i början resorb citronvatten joser. Vitaminer. Inget fett chips jordnötter mm.
Bädda ner dej som om du hade influenza svalt i rummet men varmt i bädden gärna värmedyna. Ett doftjjus kan göra gott god doft får en att slappna av. Det finns läkemedel mot klåda på recep men oclså receptfria antiallergi vet inte hir effektivt det är dock. Smörj huden om du är torr i skinnet det kan lindra. Men sök vård om du upplever att det är dej övermäktigt.
Man bejöver stöd och hjälp när man är skjuk.
Hoppas det snart känns bättre lycka till ❤

Profile picture for user Miss_blondy

Hej!

Ni ska veta hur mycket era mail betydde/betyder. Uppskattar er omtanke, stöttning och era råd - så jag vill tacka så mycket! Har andvänt mycket av det ni skrev. Jag mår så mycket bättre, och det bästa av allt så har ingen alkohol passerat min kopp ? och den känslan är obeskrivlig. Jag tror inte att det har gått mer än 2 dagar utan att jag har druckit alkohol dom senaste 5 åren. Och dom alkoholfria dagarna har inte varit frivilliga! Jag har nästan alltid trott att de enda valet man hade att bli nykter/få hjälp va AA, men efter alla trådar jag har läst här nu så vet jag att de finns så många olika alternativ/möjligheter. Vill absolut inte trampa på några tår men skulle aldrig sätta min fot på AA men de är pga privata själ inte emot AA i sig. Så detta ger mig motivation och hopp att man kan lyckas vare sig, och det har jag fått bevisat här om och om igen med vad jag har läst ?..

Vaknade nykter när jag fyllde 34 år mer kan man väll inte önska sig ?

Profile picture for user Berra58

Hej. Har druckit ungefär som du. Nu nykter 22 dar. Med hjälp av Beroendeenheten i min stad. Ring 1177 o hör med dem var du hittar närmaste. Köp även hem B-vitamin. Själv tar jag Antabus nu, funkar bra.
Lycka till! ?

Profile picture for user Miss_blondy

Idag har tankarna om vin kommit upp väldig väldigt mycket! Även tanken att köpa! Tänkt - vad mysigt de skulle varit med 2 glas vin i fårtöljen o bara mysa framför tv ! De är sådan naiva tankar. Jag vet att de inte blir 2 glas, större chans att de blir 2 l. Vet inte om de är suget som spökar eller om de är rastlösheten eller om själva vanan finns så inprentad att jag "saknar" dom "stunderna"! Jag sitter vid stationen nu och velar! Läser alla mina egna anteckningar i mobilen, läst från och till här hela dagen för att ändra tankebanorna! Nykter i 9 dagar nu får fan inte ge upp redan! Så arg/ledsen jag blir av detta beteende och på mig själv! Jag vet ju vad jag ska göra, vad som är rätt så varför ens vela! Försöker påminna mig hur jag mådde dom första dagarna och alla konsekvenser A gett mig! Men även dom positiva stunderna/tankarna under denna vecka..! Gud vad tankar/känslor kan förändras på ett ögonblick ?

Profile picture for user AlForest

Jag sitter själv i en liknande sits, är i ungefär samma ålder, och vet sedan tidigare försök att det tar några veckor för att få den första stapplande styrkan och komma in i ett mer målmedvetet tänkande. Men tro mig, det är värt det! Ångesten är hemsk, och tyvärr är det en fas man måste igenom. Fördelen är dock att samtidigt som skiten går ur en, och ångesten härjar, byggs ett nytt självförtroende sakta men säkert, även om det sker undermedvetet och man inte märker det. Vi är för unga för att bränna ljuset i bägge ändar! Beröm dig själv för att du vågat ta steget! Ett lugnt liv där man kan lita på sig själv förtjänar alla! Jag har gjort ett par försök, men halkat tillbaka p.g.a att jag inte gav mig tid att hitta nya sociala sammanhang. Har redan blivit en ensamvarg p.g.a alkoholen så den här gången vet jag att jag måste ställa in mig stenhårt på att vara "osocial" fram tills jag fått tillbaka styrka och självförtroende tillräckligt för att bära min nykterhet med stolthet och tacka nej till de sammanhang som innebär en risk. Min teori är att vi har en massa triggers och att man får försöka ducka sammanhangen där det finns triggers, fram tills de slutar vara just triggers. Nu ser vi till att klara helgen!

Profile picture for user Miss_blondy

Tack AlForest för att du försöker få mig att se ljuset i tunneln ? efter ca 1 h så ställde jag mig bara upp och gick väldigt snabbt till tåget istället för systemet.Gick snabbt så jag inte skulle ändra mig, som om systemetbolaget inte finns i stan där jag bor haha och även om inte så finns Malmborgs där jag kan köpa min 12 mellanöl som jag annars brukar! Aldrig strävat av att bli nitad /full sen att jag blir de till 90% är en annan femma. Jag gillar effekten av A, jag känner mig avslappnad, hjärnan går ner i viloläge och de är då jag känner att jag kan välja själv om jag vill tänka/grubbla eller inte, men pga jag inte kan sluta dricka så blir jag automatiskt full! De kan ta timmar men full blir jag.
De du skriver om självförtroende fy vad jag hoppas du har rätt, de är nog A och O för man ska lyckas med detta! Iallafall för mig! Just nu är de mer den negativa listan mot den positiva listan som avgör om jag ska dricka eller inte! Just nu vinner de positiva - Men de är lätt att glömma och de är det jag är rädd för. Även de du skrev ang att lita på sig själv. Att veta att man inte kommer gå emot något som är skadligt för en och bara följa de, istället för detta velande och osäkerheten ! För just nu litar jag icke på mig själv! Om man inte ens kan lita på sig själv hur kan man börja lita på andra! De är min kropp min hjärna men ändå så kan man inte styra eller kontrollera de. Hur länge har du varit nykter nu?

Som sagt tack för dina meningar, jag uppskattade dom väldigt mycket. Och nu är jag inne på min 10:de dag och halva helgen har gått ? Hoppas de går bra för dig med? ?

Profile picture for user Restart2017

Bara halva helgen kvar, hitta på nåt kul bara ?
Så går det som en lek och du vaknar pigg och glad på söndag och måndag

Profile picture for user Miss_blondy

Precis Restart ! Och även idag vaknade man med hjärnan i behåll pga man inte bjöd in jävulen igår ??
Ska ha kalas med mamma idag så denna dagen kommer gå som en dans ? Att vakna utan ångest, sorgsenhet och med att alkoholen sipprar ut från varje por från kroppen är en av dom bästa känslorna!

Hur gå den med din egen nykterhet?

Tack och kram

Profile picture for user Vapenlös

Du ska vara så sjukt stolt över dig själv! Har just läst igenom din tråd. Det är bra att gå in här och läsa sitt inlägg eller andras när man glömmer bort varför man inte ska dricka.

Jag har avstått från A i 8 månader snart. Drömmer fortfarande att jag är full och vaknar upp i total ångest, för att sedan komma på att nä, jag är ju nykter!
Ha en jättefin lördag och klappa dig själv på axeln! Kämpa på :)

Profile picture for user Miss_blondy

Hmm stolt och stolt har nog inte kommit över den tröskel för att känna så än. Men vare sig så märker jag att jag går och små ler då och då när jag tänker på att jag inte har druckit, liksom hånflinar mot A. Men jag ska nog passa mig så jag inte provocerar för mycket för A är en lurig jävulen ??. Men jag känner mig iallafall nöjd med mig själv ?

Usch ja dom där drömmarna. Även där hälsar jävulen på. För ett par dagar sen så drömde jag att någon gav mig en öl och bad mig att öppna den. Men istället för att jag öppnade den med handen så öppnade jag den med tänderna. Jag kände smaken av ölen, och sen vaknade jag helt plötsliga och va helt förvirrad men fattade efter några sek att de endast va en dröm! Men jag kände fortfarande smaken av ölen - Hjärnan är bra konstiga ?

Vill tack dig/er som har kommit längre i er nykterhet att ni stöttar och ger råd till oss som har precis börjat vår och som gör oss lite förvirrade av olika anledningar. Många av er går fortfarande in här har jag förstått för att påminna er om de livet med A som gjorde livet ett helvetet och som stärker er att hålla er nyktra. Men detta kunde ni bara har gjort och sen loggat ut. Men istället lägger ni er tid för att ge råd, stöttning, uppmuntran/pusha oss som är osäkra och förvirrade! De är så fint och osjälvisk! För ni hjälper faktiskt mycket! De har iallafall hjälpt mig, - Att några "få" ord kan göra så mycket ❤️

Kramar till er!