5 år, CHECK!

Hallå på er alla!

Det var ett tag sen sist! Hoppas att ni har haft ett bra 2017, och att det blir ett ännu bättre 2018.

Jag gör detta 3 dagar för tidigt, men jag är extremt skeptisk till att jag skulle göra några impulsiva dumheter:

Jag har nu varit nykter i 5 år. Jag har enligt min egna "avtal" 2 år kvar, men jag är otroligt tveksam om jag någonsin kommer att vidröra en flaska alkohol med läpparna igen. Det mest ironiska och komiska i mitt fall, är att jag mestadels att min yrkeskarriär har arbetat med försäljning av sprit. Jag har inte ångrat detta från början 1-åriga nyårslöfte alls, även om jag första tiden längtade tillbaka. Men nu när jag ser på fredags- eller lördagskvällarna ute på stan, så tänker jag ofta: "Fy fan, har jag verkligen varit så där?".

Det här är den bästa resan jag har gjort, och jag har växt otroligt mycket som person! Jag kan 100-gånger om rekommendera detta till alla.

God fortsättning!

Profile picture for user Box

Blir så glad att läsa dina rader. Du har så rätt. Klokt val du gjort. Allt blir så mycket bättre utan alkohol.

Profile picture for user sessi

Jag är ifrån andra sidan, men brukar titta in här då och då. Och jag måste skriva att jag är jätte glad för din skull.
Lycka till i framtiden

Profile picture for user Mirabelle

Ditt inlägg ingjuter nytt mod och hopp. Tänk att få skriva så en dag... 5 år utan ruset, och ingen längtan tillbaka... Stort grattis till bemärkelsedagen, och en önskan om fortsatt lycka och välgång!

Profile picture for user Skruttet

Tack för att du delar dina framgångar ! Du ger mig något att sträva mot ! Grattis !!!!!!

Profile picture for user Jajamänsan

Jag kan säga att första året var definitivt svårt, men det är antagligen på ett sätt avgörande. Bara första månaderna så hade man värsta abstinensbesvären. Och sen en sommar, höst, jul och nyår utan alkohol.

Och ”vännerna”. Jag kan säga att många av dessa personerna hör jag inte av idag. De blev otroligt provocerade när jag slutade att dricka. Och då fick man aldrig vara med. Så det var trotsallt bara spriten vi hade gemensamt.

Profile picture for user santorini

Kan hålla med dej i allt, det är verkligen värt det! Så mycket bättre utan. Visst är det tufft i början men samtidigt upplevde jag sån glädje över att jag lyckats sluta. Det positiva övervägde hela tiden och sug blir svagare och kommer mera sällan. Första tiden, nu har jag aldrig sug mer. Vi fortsätter så här!

Profile picture for user Jajamänsan

Håller med dig Santorini: Ibland kommer suget, men det blir verkligen svagare med tiden. Man kan tänker "mmm, vad gott det skulle vara med en flaska vin" eller något. Men sekunden senare tänker man direkt: "Men det är ju skönt, att man kan vara utan det". Jag avundas inget. Bara det faktumet att vakna utan blackouts, ångest eller värsta huvudvärken är grymt. Varför super folk överhuvudtaget?

Profile picture for user miss lyckad

Härligt att höra att du gör fina val.Skönt med allt vad nykterheten innebär.Vem vill vara full, dum och dessutom ett fulare jag..Provocerande för vissa vänner som vill dricka ifred, har jag också märkt..Jag vill dessutom bara ha trevligt och fint med mina kära..Det går aldrig ihop med alkohol..Då börjar röster höjas och förstånd och stabilitet försvinner..Kämpandet mot alkoholen är slut, nu lever vi med nykterheten och friheten...Kram..