2 år!

Hej igen!

Idag är det exakt 2 år sedan jag slutade dricka. Jag är otroligt stolt över mig själv, likaså som mina närmaste gillar det. Men känslan att själv utan hjälp klart resan, den är underbar!

Nu har jag 5 år kvar av min vita period, men frågan är om jag verkligen kommer att ta den där bärsen 2020? Tror att den dagen blir tveksam!

Jag hoppas, att det går bra för er som kämpar, och givetvis att ni medberoende också håller hoppet uppe!

Profile picture for user Jajamänsan

Tackar, det värmer! Som sagt, den sköna känslan går inte att beskriva med ord!

Profile picture for user mod60

vad härligt att fira två år. Så stark du är..
Jag är nykter sedan 39 dagar!!!!! Kämpar på efter år av smygsupande och festande.
Hur känns det idag? Tänker du mycket på a??? Känner du sug??? Har det varit svårt??? oj ursäkta men jag tänker på det vidare nyktra livet en del. Svara om du känner för det annars önskar jag fortsatt lycka till....//mod60

Profile picture for user Moa

Vad härligt att läsa. Det hjälper och ger lite skjuts åt en som tog beslut om nykterhet för bara ett halvår sedan.
Bra gjort och stark karaktär!

Profile picture for user Jajamänsan

Mod60: Ibland tänker jag på alkohol, självklart, eftersom jag också jobbar i en sådan miljö, där det alltid finns lätt tillgängligt. MEN, för varje dag som går, ju bättre mår jag, och ju starkare blir min motivation. I början var det svårt, ibland låg jag och deppade ordentligt för att jag inte "fick" dricka en bärs. Men det går över, och känslan att vara nykter, den är oslagbar. Bara kunna vakna upp och komma ihåg allting, där är åtminstone för mig välmående på hög nivå. Det enda som suger är, att antingen se sina vänner ha en viss form av njutning, eller ännu värre, att se dem som också har problem men inte ser det.

Moa: GRYMT JOBBAT. Jag vet precis vad du går igenom, och jag antar att även du börjar få den extra stoltheten med dig.

Muränan: Eftersom jag "söp" i 7 år, så ska jag vara ordentlig i 7 år. Visst uträttade jag bra saker under de där åren med, jag är riktigt arbetsglad, men jag anser själv att jag slösade bort för mkt av min kreativa och värdefulla tid på skit. För skit, det är precis vad alkohol är. Det är inte ett dugg bättre än någon annan drog. Ta vilken som helst, allt är droger! Vi får se, men när det har gått 7 år, så kanske jag inte alls längre vill ha det, och som det ser ut idag, så lutar det garanterat åt det hållet.

Profile picture for user Jajamänsan

Och är det någonting, som jag lärt mig av andra missbrukare, både alkohol, droger och spel, så är det följande:

Du FÅR inget återfall. Det är ett aktiv val, som endast du väljer att godta. Det spelar ingen roll om du är beroendesjuk, det är DU som avgör ditt eget öde. Att skylla på att man FÅR återfall, det begriper inte jag.

Profile picture for user mod60

för ditt svar. Kan verkligen förstå din stolthet och fortsatta val i nykterhet. Livet är ju så mycket bättre :)
kram och fortsatt lycka till//mod60