Första kvällen nykter - vad ska jag tänka på?

Profile picture for user Ledsen själ

Det gick bra för dig igår och inatt? Det ser nog lite olika ut för hur man reagerar. För mig så är min kropp inte fysiskt beroende av a utan det ör det psykiska jag måste jobba på. Ha en fin nystart på veckan o att du vaknade nykter idag.Kram?

Profile picture for user cykoz

som personen innan skrev, är du fysiskt beroende så kommer abstinensen och den är det bara att härda ut. det försvinner inom en vecka typ om jag inte minns fel. tänk på att för varje dag som du vaknar, bestäm dig för att inte dricka idag. försök tänka bort alternativet till att ens dricka. det är det som hjälpt mig iaf för så fort jag börjar tänka "hmm kanske det inte hade skadat med bara en öl..." då börjar mitt huvud tänka att jag får och kan dricka, när jag inte ska det du vet? har själv vart nykter nu i 39 dagar och det är första gången som jag vart nykter såhär länge och första gången jag går igenom att jag inte FÅR dricka för innan om jag ville så gjorde jag det bara ju. men nu kan jag inte för jag vet hur jag blir. har samma problem som dig men har iaf på nått sätt lyckats hålla mig borta från alkohol i 39 dagar så det är bara att varje dag vakna och tänka "idag ska jag inte dricka". ett tips jag fick från min pojkvän och det funkar iaf för att inte dricka men suget är en annan femma haha...

Profile picture for user Li-Lo

Du startade tråden för två dagar sedan och av rubriken att döma står du i startgropen för att förändra dina alkoholvanor. Kanske ett beslut som mognat över tid?Jag undrar lite hur det går för dig. Om du vill berätta gärna lite mer, det kan vara tufft att förändra sina alkoholvanor och då är det skönt att veta att det finns stöd.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen