Vendetta

Jag dricker på tok för mycket och har väl gjort det enda sedan jag var 14-15 (är 25 idag). Vet inte riktigt hur det här ska hjälpa mig men i dagsläget är jag beredd att prova på lite vadsomhelst. Bor regelbundet utomlands och reser mycket vilket inte direkt hjälpt mitt drickande. Alkohol går i släkten och drack med familjen som tonåring, antar att det var där fröet såddes.

Har så många andra saker jag vill ta tag i, som att bli författare, lära mig en kampsport, bestiga berg, skapa karriär, dyka med valar. Listan kan göras lång. Alkoholen sätter stopp för alla dessa planer. Det är helt sjukt; man är ju medveten om hur jävligt det är men ändå fortsätter man att dricka skiten. Jag har identifierat mina svagaste stunder men har så sjukt dålig på självdisciplin!

Antar att en av de största problemen är att alla socialiserar sig med alkohol. Jag har kul när jag dricker och träffar nya människor nästan varje dag. Ska inte ljuga, det finns ju en anledning att folk dricker. Jag älskar barmiljö. Jag tror det är ett inlärt beteende att alltid bruka någon form av drog i sociala situationer (allt från cigaretter, kaffe, alkohol och väldigt sällan andra substanser). Jag upplever att jag har dåligt självförtroende och väldigt rastlös i nyktra diskussioner. Jag vet att det är patetiskt, speciellt som man, men vad fan; det är ju sant haha!

Vet som sagt inte riktigt vad jag ska få ut av den här gruppen men eftersom jag inte är i Sverige har jag inte tillgång till terapi eller liknande och jag tänker inte lämna mitt drömliv enbart på grund av alkoholen. Jag uppskattar verkligen min livsstil (resandet alltså), alkoholen är det enda som hindrar mig från att blomma ut. Nu har det även börjat märkas fysiskt. Blir obarmhärtigt bakfull så att man skäms inför folk. Känner att det börjar ta på utseendet också. Från att tidigare ha ganska skarpa ansiktslinjer har man fått ett "moonface". Huden ser trött och "plufsig" ut. Inte kul alls. Jag har alltid varit rätt självsäker i mitt utseende men nu har det vänt. Jag måste lösa det här jävla problemet innan det är för sent. Nästan alla i min släkt har dukat under för alkohol och droger.

Jag säger det igen: ingen aning hur det här ska hjälpa mig men vart skönt att få "skriva av sig". Jag ska försöka kolla andras trådar också. Ha en fin kväll allihop och hoppas innerligen att ni tar er ur alkoholträsket om ni också står och trampar i samma gyttja. Ligger i "bakisvåndor" efter ett 3 dagars-race och klockan är liksom 8 på kvällen. Känns inte fullt normalt. Puss och kram/V

Mstrx

Hej, nu känner inte jag dig, men med träning kan man göra underverk! Kolla in den här appen https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2016/11/ny-version-av-forsvar…
Du måste grotta in dig i dig själv, du vill sluta, du kan sluta, sluta.
När det känns som värst ta på träningskläder o kör som fan, då rensar du skallen för en stund som kommer hålla i ju mer du tränar.
Är själv militär och använder den, den hjälper iallafall mig.
Lycka till och ge inte upp, nu har du tagit dig så långt att du skriver här, resan har börjat!

Vendetta

Okej, tack för svar, känns som det är lite svårt att komma in i "the community" här. Känner inte dig eller någon men antar att anonymiteten är själva poängen här. Har fortsatt kröka och det blir knappast bättre. Har cyklat genom halva Europa och reser mycket i Asien så livet i övrigt är ju bra och intressant men alkoholen förstör allt. Mitt liv vore magiskt utan alkohol men kan inte sluta dricka! Så fort jag tar en enda öl så slutar det med att man dricker till klockan 3-4 och somnar stupfull. Är bakis i dagar.

Förut kunde jag dricka varje helg utan problem men känner att det verkligen börjar ta på hälsan. Blir så bakis så jag inte fungerar i 12 timmar. Röker så mycket när jag dricker så jag har jobbigt att andas dagen efter (har annars ganska bra kondis). Hade tidigare ett ganska bra singelliv och skulle gärna fortsätta med det men nu har alkoholen tagit över allt, det inkräktar på kärleksliv, relationer, träning, studier, arbete, resande; alla aspekter i mitt liv. Vet inte vad jag ska göra men vägrar åka tillbaka till Sverige för ett jäkla behandlingshem. Vill fixa det här på egen hand! Hur botar man alkoholism på egen hand?

Avslutningsvis; respekt för militären! Skulle behöva den disciplinen. Kan tyvärr inte gå med i försvarsmakten även om jag vart intresserad, är straffad för ringa narkotikabrott sedan några år tillbaka. Har ringt dem och de tar inte emot rekryter som är tidigare dömda. Hoppas någon kan hjälpa mig att bli en bra och lycklig människa?

Li-Lo

Tuff och viktig insikt att alkoholen äter upp livet. Låter som att du tagit ett beslut om att göra annorlunda och samtidigt är osäker på vad den bästa vägen är för dig. Jag hoppas att ditt val att vända dig till oss kommer vara ett stöd på vägen. Det tar lite tid innan en tråd får fart ibland och jag är glad att du stannar. Du nämner disciplin och det är säkert en bra egenskap än annan fin egenskap är det du ger uttryck för: mod att sätta ord på hur det är för dig nu i relation till alkohol, orädd att möta nya "kulturer" och envishet (du är kvar här!).

Din längtan efter att må bra i dig själv och ditt liv är kanske startskottet för din förändring? Att ha ett problematiskt drickande är du INTE ensam om och det finns vägar ur det. Ofta tar det tid att att utveckla problem och ibland tar det tid att må bättre. Att göra annorlunda, att känna annorlunda och att skapa sig en ny "kultur". Du undrar vad du kan göra själv, ett tips är att anmäla sig till vårt program här på alkoholhjälpen (fliken program), vad tror du om det?

varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen