10 dagar utan alkohol

Profile picture for user Återfaller ofta

Tänker på alkohol hela tiden, speciellt på kvällar. Känner ett sug, brukar normalt inte göra det. Tror jag gör det bara för att jag bestämt mig för att lägga ned helt. Känner mig tung i huvudet också. Blir det så om man är nykter en helg och är van att dricka fre,lör?

Helt sjukt det här, när släpper det här. Jag inser att jag är beroende. Konstant sugen på nåt. Fy fan

Profile picture for user Rosette

Du har startat ett par trådar här på forumet och kommit en bra bit in i din förändring, 10 dagar nu utan alkohol. Starkt jobbat. Trots att du har mycket tankar på alkohol och känner av fysiska symtom så har du klarat 10 dagar utan.

Det du beskriver kan nog flera känna igen sig i, med att känna sig tung i huvudet och ett sug på alkohol. Dock är det svårt att säga säkert om det är alkoholen eller om det är annat. En idé är att uppsöka vården för att utesluta annat, där har du också möjlighet att diskutera medicinskt stöd om du skulle vilja, om det är så att det är abstinens du upplever eller möjlighet om du vill att fråga kring medicinskt stöd när det kommer till suget. Vet inte alls om du är hjälpt av det eller intresserad, det känner du ju bäst själv såklart.

Oavsett brukar många beskriva att suget minskar efter en längre tids nykterhet, sedan brukar det vara väldigt olika hur lång den tiden är.

Det låter verkligen som detta är en förändring som är viktig för dig och du har redan fått många insikter, du vill inte känna dig beroende och du kommer må bättre på sikt.

Fortsätt gärna skriva och läsa här, hoppas du hittar mycket som blir hjälpsamt!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet