Gastric sleeve och alkohol

Profile picture for user Dixie72

Jag gjorde en gastric sleeve för 10 år sen och de senaste åren får jag minnesluckor när jag dricker. Min man säger ”men allvarligt, det där pratade vi ju om igår” och jag minns ingenting. Ibland minns jag inte hur jag tagit mig hem från fester.

Jag gillar vin, och kan dricka en flaska en vardagskväll då och då. Men får enorm ångest dagen efter, det har blivit värre och värre, nu har jag tagit en Oxascand pga bakfyllan de senaste gångerna. Fan jag vill inte vara så här, jag vill ha en sund relation till alkohol.

Profile picture for user Louise75

Hej!
Jag har upplevt samma efter min gastric . Jag har nu som mål att inte dricka alkohol alls. Jag kan ej dricka ett glas utan slutar med att jag dricker många glas trots att jag bestämt mig för att dricka ett glas. Jag vet heller inte hur mkt jag tål utan det slutar i 14 års fylla efter nästan varje gång. Jag får som du minnesluckor . Kan inte minnas hur jag kom hem efter senaste gången jag var ute , har ej betalat taxi heller så jag har ingen aning om hur det gick till ( kan ej ha gått då det var ngra mil )
Jag vill inte ha det så därav mitt beslut att inte dricka.
Jag vet att dr sa innan op att man kan " få svårt m alkohol "
Sa dom ngt till dig innan op ?

Profile picture for user Skamfläcken

Som svar på av Louise75

Hej,
Jag gjorde min sleeve för 2,5 år sen. Var alldeles för glad i alkohol redan innan op men nu är det mycket värre! Är exakt som du Louise. Häller i mig tills jag är pruttfull får minnesluckor och massa ångerst. Ett glas går inte. Det är stora mängder ja lyckas få i mej oxå. Flera flaskor vin är inga problem. Ja dricker tills jag deckar totalt. Vet inte hur ja ska lyckas ta mej ur det, men något måste jag annars har jag nog ingen familj kvar snart.

Profile picture for user Anonym28381

Som svar på av Dixie72

Hej
Jag skulle vara extremt försiktig med alkohol om jag vore dig. Jag känner minst tre personer som utvecklat beroende efter att de gjort en gastric.
Känns inte som läkare informerar eller ens vet tillräckligt om detta och vad som händer i kroppen och hur den påverkas av alkohol efter en sådan operation men var rädd om dig.
/Grådask

Profile picture for user Dixie72

Nej, jag fick ingen sån information innan min operation. Jag gjorde den privat på en klinik och det var en hyfsat ”ny” operation i Sverige då. Jag hade inte tillräckligt högt BMI för en GBP (ville inte ha det heller) och i allmänna vården gjorde man inte Gastric sleeve då. Det enda läkaren sa var att magen inte kunde töjas ut. Jo tjena, haha- det har den gjort.