Extrem sug efter alkohol

Profile picture for user Vilsenflickaa

Så jag lyckades hålla mig nykter i mer än 1 månad. Men nu i söndags tillät jag mig själv några glas champagne före maten och under middagen. Medan jag gjorde mig i ordningen vart jag helt full av eufori och skakig av lycka för att jag visste att jag skulle få ta ett glas champagne. Vart ivrig som ett barn på jul afton. Har haft sug under den senaste månaden men ändå lyckats hålla mig. Men just i söndags så var suget extremt. När jag beställde glaset så skakade mina händer för att jag bara ville hälla i mig det. Läskigt lycklig. Nu har jag inget sug längre, behövde bara få den här lilla dosen. Kändes liksom värt att ta några glas och få tyst på ”rösterna” i huvudet som skrikit efter alkohol den senaste månaden.. någon som känner igen sig? Är det möjligt att va nästan hel nykter och tillåta sig själv en gång i månaden att ta några glas för att lugna ner kroppen och hjärnan? Känns så mycket bättre efter åt

Profile picture for user Kontentan

Den dör en gång i månaden blir till en gång i veckan och det blir till flera gånger i veckan.
Man vill ha kicken oftare och oftare, tillslut är man beroende och dricker för att man måste, och det där härliga lyckoruset blir svårare och svårare att nå.
Samtidigt så växer och växer sig ångesten inom dig. Tillslut dricker du för att döva ångesten för stunden som blir värre och värre för varje fylla.
Sen ligger du där på botten och ångrar allt

Profile picture for user LillaVideung74

Så bra du beskriver. Känner igen mig i dina känslor och tankar... Tänker också så till och från. Att det kanske kanske kanske är möjligt att tillåta sig själv exempelvis en gång i månaden att unna sig några glas, få tyst på "rösterna". Visst borde jag kunna klara det? Eller..? Kommer det att spåra ur o leda till ökat sug o tillbakagång till gamla, dåliga vanor. Har så svårt att klippa banden helt även om jag är införstådd med problematiken.
Kram till dig

Profile picture for user santorini

Man får inte tyst på rösterna, bara tillfälligt. Kravet kommer oftare och allt mer högljutt. Har man druckit sej till ett beroende så fungerar inte det. Tråkigt svar men sån är verkligheten

Profile picture for user Vilsenflickaa

Som svar på av Kontentan

Befarar att det du skriver är verkligheten.. men jag vill så gärna kunna.. finns en röst som alltid säger ”den här gången klarar du det, du behöver inte hamna på botten igen.” Någonstans tror jag att jag byggt upp en disciplin kring alkoholen eftersom jag inte druckit mig berusad på ett bra tag. Samtidigt glömmer jag att alkoholen nästan kostat mig livet. Glömmer också att mina båda föräldrar har alkohol problem (varav en av dom är alkoholist) nu sitter man här med suget igen, 4 dagar senare.

Profile picture for user Cathrin

Önskar jag kunde få vara helt nykter i en månad för att få känna ”att jag kunde det” och förhoppningsvis inte måste fightas med det alkoholsug som anfaller mig ibland. Fattar inte hur det ens är möjligt att känna så, det blir som ett stryptag rumt halsen som bara blir värre o värre.
Skulle ge allt vad som helst för att slippa suget.... ?

Profile picture for user LillaVideung74

Vi är fler som kämpar mot det där suget och har en önskan om att bli av med det där strypkopplet som alkohol verkar ha runt vår hals... Känna glädje över nykter tid.
Vilsenflickaa hur går det för dig?