Har äntligen erkänt för mig själv att jag är alkolist..

Profile picture for user JohanK

Har efter att jag blev konfronterad på jobbet att jag är en alkoholist, viket nog var det mest skrämmande jag varit med om..
Har tyvärr druckit en hel del för länge & för mycket..
Är inne i början av min behandling, vilket skedde före i november förra året. Har tyvärr också haft ett återfall, vilket känns väldigt skrämmande. Speciellt när man trodde att man var starkare.
Vet inte riktigt vad jag vill med detta inlägg, mer än att det känns på något sätt skönt att kunna skriva av sig lite.
Kommer även också att gå på mitt första AA-möte idag.
Tack för att Ni driver detta forum & at man har hittat hir!

Profile picture for user Var Dag

Välkommen hit ? det är skönt att både skriva av sig och läsa här i forumet. Mycket igenkänning för min del. Massor av värme och pepp här. Styrkekramar, hoppas ditt första möte går bra ☀️

Profile picture for user JohanK

Tack så jättemycket Var Dag!
Har läst många trådar här nu under de senaste timmarna & jag känner igen mig välldigt mycket i vad som skrivs här!
Är både spänd, nervös & pepp på AA-mötet men jag tror att det kommer bli hur bra som helst. Mötet börjar vid 18:30, så man skall snart iväg.

Profile picture for user Var Dag

Hör av dig hur det gick på mötet, spännande att höra hur det var, har inte själv varit på något ännu. Trevlig söndag ☀️

Profile picture for user VaknaVacker

Välkommen hit!
Vill också gärna höra om hur du upplevde mötet.
Förstår det var omskakande att bli konfontrerad på jobbet. Men i slutändan kanske det bästa som kunde hända?

Profile picture for user JohanK

Hej Var Dag & VaknaVacker!
Kom hem ifrån AA-mötet för en stund sedan & har hunnit landa efter det.
Det var omtummlande att gå dit, det får jag erkänna. Jag visste inte vad som skulle hända. Men när jag väl var där & vi hade satt oss, så var känslan att man var välkommen, att stämmningen var "varm" & det viktigaste av allt. Alla förstog en & vad man går igenom, det var nog bland det skönaste att just bli förstådd på ett helt annat plan. Jag kommer att gå dit så ofta jag kan, så hoppas & tror jag att jag kommer att komma till den nykterhet jag vill ha.

VaknaVacker: Jo, det var bortom omskakande. Om det är det bästa som kunde hända, ja det var det. Jag vet inte var dt hade slutat ananrs. Om jag ska vara ärlig.

Trevlig söndag till Er!

Profile picture for user VaknaVacker

Åh vad roligt att höra att mötet var bra! Riktigt modigt att gå till AA. Jag är så rackarns feg... tänkt tanken. Men näpp?
Det är ju så här på AH också... alla vet hur eländigt det är att dricka för mycket. Att man blir som en fånge i det. Man mår så dåligt både fysiskt och psykiskt. Det ständigt dåliga samvetet!
Känner redan att det blir ett så mycket bättre liv utan alkohol. Bara det att få tillbaks respekten för sig själv.
Hoppas du har en bra kväll?

Profile picture for user JohanK

Det var en upplevelse att gå till AA, var också feg att gå dit. Hade haft tanke natt gå dit, men inte riktigt vågat... Men nu i efterhand så känns det som det helt ok att gå dit, ska absolut fortsätta att gå dit tills man fått kontroll på alkoholen..
Känner, precis igen mig i vad du skriver om alal känslor med alkoholen. Är inte värt det.

Hoppas att du får en bra kväll med!!

Profile picture for user LillaVideung74

Välkommen hit!

Så tufft att bli konfronterad ang sitt alkoholmissbruk. Kanske också ett steg till förändring om man ska försöka tänka positivt mitt i allt elände.
Strongt av dig gå på AA möte. Tyckte det var jättenervöst första gången jag gick (tänkte vända o gå t bolaget istället...)
Glad jag gick in på mötet för kände som du, att stämningen var "varm" och välkomnande. Samt som du också säger att där fanns människor som förstår och inte dömer en med "beroende"hjärna.
Önskar dig en bra onsdagskväll!

Profile picture for user JohanK

Jo, det var nog bland det tuffaste jag varit med om, på så många plan. Jo, det var nog ett bra steg till förändring, som du säger. Vem vet var dt hade slutat annars...
Jo, dt var en resa tt gå på ens första AA-möte, skall dit på söndag igen. Vilket känns bra faktiskt.

Trevlig onsdagskväll till dig med LillaVideung74!!

Profile picture for user Linan

Nu har jag bestämt mig, igen. Bestämt mig många gånger att dra ner på att dricka och tillochmed sluta helt. Men fortsätter ändå! Jag har sån ångest. Jag tänker alltid att ett glas vin bara.... slutar allt som oftast med hela flaskan. ?
Nu kommer jag ta hjälp! Men hur! Hur gör man? Kan man även få någon medicin? Måste man vända sig till sin vårdcentral då? Fy det vill jag verkligen inte, bor i ett litet samhälle där alla känner alla. Och jag skäms nått otroligt!

Profile picture for user Kristina78

Man kan ju ta kontakt med vårdcentralen, själv så tog jag kontakt med sociala...dom har hjälpt mig med drogterapeut och öppenvårdsbehandling.
Jag bor också i ett väldigt litet samhälle, men jag har aldrig känt att jag behöver skämmas, eller vara orolig för att nån ska få veta.

Profile picture for user JohanK

Hej Linan!!
Känner igen det där om att man inte mår sådär bra när man dricker..
En tanke om du kansek kan ta dig till någon större stad i närheten där du bor & kansek besöka AA där? Var där första gången förra söndagen & skal dit idag igen. De är välldans trevliga & öppna & kan guida dig igen om det här!
Hoppas att allt löser sig till det bättre & kämpa på!!

Profile picture for user JohanK

Hej VaknaVacker!
Det är väll lite upp & ner just, men överlag så är det bra..
Har varit grymmt sugen på att ta en öl eller två, har funkat. Men dt är jäklar i det tufft..
Hur är det själv?

Profile picture for user VaknaVacker

Halloj! Gott att höra det är ok även om det går lite uppan och nedan... för mig var det bra i början. Sedan var det mer skumpigt... och nu är det lugnare igen så det är ok med mig?

Så värt ansträngningar att sluta! Heja dig!

Profile picture for user Anna77

Som svar på av Linan

Jag känner igen mig så mycket i det du skriver! Känner precis likadant, igår tog jag steget och hittade hit i alla fall. Det är så otroligt destruktivt med alkoholen att jag bara måste sluta. Vi får peppa varandra ❤️.