Tidig vårmorgon!

Profile picture for user Nytid

Sitter nu tidigt en morgon och dricker vin. Det smakar inte så gott men längtar tills jag känner mig avslappnad. Hade varit nykter i 4 dagar och det börja känns så skönt i kropp och knopp. Hade knappt inga pengar kvar och i måndags var jag så stressad att jag beställde vin online ?Vem sjutton har hittat på det att man kan få hemlevererat vin till dörren ??. Det är ju livsfarligt. Så nu har jag två flaskor av tre kvar. Funderar på att hälla ut dom i slasken. Eller ska jag dricka upp dom??Hur dum får man vara att beställa hem vin. Nä fy skäms på mig ?

Profile picture for user Andrahalvlek

Beställa hem vin är verkligen ett otyg. Liksom lördagsöppet på bolaget. För oss alkisar förstås.

Din hjärna är i krig med sig själv. Ena halvan vill verkligen sluta dricka, och den andra känner begär efter alkohol. Det skapar en stress som tyvärr ofta leder till att man dricker.

Jag har bestämt mig med hela hjärnan. Jag vill inte dricka. Nykter dag 33 idag. Mår jättebra ?

Om jag kan, då kan du också! Men du måste ha bestämt dig med hela hjärnan.

Profile picture for user Nytid

Tack för svar ??Bra jobbat med över en hel månad nykter ❤️? Jag känner att det nästan var bra det här jag är mer än peppad av att sluta den här karusellen ? Tack för pepp ??

Profile picture for user Nytid

Min första dag nykter ?Och flera ska det bli. Så kul är det inte att dricka. Mådde så himla dåligt igår inte så länge men det räckte det som det var. Ont i huvudet och kräktes. Det har nog hjälp mig att jag inte har druckit lika mycket som förut. Ett friskhetstecken tror jag på sätt och vis att jag fick ont i huvudet. Ha en fin och förhoppningsvis en nykter helg!!?

Profile picture for user Andrahalvlek

Ta en dag i taget, ibland en timme i taget om det känns jobbigt. Läs och skriv mycket här på forumet. Sätt ord på vad du tänker och känner, ta del av andras ”nykterhetsresor” och bli inspirerad av dessa.

Boktips: ”Skål! Ta mig fan” av Torbjörn Åberg. Enorm igenkänning! Finns som ljudbok på Storytel.

Kämpa!

Profile picture for user Sofia

Hej Nytid! Du skrev för ett tag sedan här om din påbörjade nykterhet, som du bröt efter 4 dagar med hemlevererat vin. Det lät så hoppfullt det du skrev sen, att du kände att det nästan var bra att du tog det "felsteget", att det gjorde dig mer peppad att hoppa av karusellen. Hur har de senaste veckorna varit?
Allt gott!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet