Abstines och råd

Profile picture for user Hoppe

Hej Corona viruset sätter nog sina spår på många sätt. Sedan i mars så har jag börjat dricka whisky eftersom man numera jobbar hemma. Tog en liten under tiden jag lagade mat men aldrig efter middagen. En tacksam känsla som kom inombords. Nu har det blivit mer och mer och nu är det upp till en halv flaska varje dag från kl 15.00 till middagen är klar. I dag kände jag ett rejält obehag som jag aldrig känt tidigare. Det började i magen och strålar ut i hela kroppen, snudd på överaktiv och vill göra saker. Jag gissar det är abstinensen som säger till kroppen att den saknar något. Finns det något som lindrar eller är det bara att härda ut i 3 dagar som många här skriver. Om jag tar en återställare har jag samma uppförsbacke nästa gång det händer eller är det bättre att säga STOPP nu dricker jag inget mer. Finns det något som jag kan göra för att lindra känslan? Jag har inte sagt något till anhöriga och har ingen plan nu att söka läkare utan hoppas på råd från er. Hur gör jag? Jag har sprit hemma och har stålsatt mig att inte röra flaskan men det svider. Nu ska jag gå ut och gå en sväng och hoppas det lindrar. Tack för ert stöd om råd.

Profile picture for user Ghost27

Hej!
Häll ut den alkohol du har hemma är mitt råd, kan kännas gott symboliskt, iallafall för stunden. Om du har ett intresse som du brinner för så försök avleda tankarna med det istället även fast det känns svårt att koncentrera sig. Drick mycket vatten för att släcka den fysiska törsten så du inte känner s.k. "normal" törst samtidigt som abstinens. När tiden känns mogen att berätta för en närstående, kan det ibland bara räcka med att berätta att man känner abstinens, för att på så vis avleda det inre trycket. Lite välvilliga råd som jag hoppas kan vara till någon nytta för dig.

Profile picture for user Hoppe

Jag har kommit över abstinensen nu. Det var 3 jobbiga dagar som jag var helt skakis. Käkade massor av morötter, det tog bort en del av suget. Nu funkar det fint dricker inte men har sprit hemma och har ingen abstinens. Jag kanske bara fick en varnings klocka. Ska hålla nollan till julafton då lär det bli lite glögg. Sedan tar vi en dag i taget. Tror det mesta löser sig då allt blir som vanligt igen. Så en vaccin spruta vore en bra julklapp i år.