Behöver gå vidare

Profile picture for user Nedbruten ovilligt

Det började med 1 cider som blev till 2 som blev till en grogg... Det smakar gott, inget farligt med det! Jag väljer om jag ska dricka eller inte och oftast väljer jag att dricka enbart för att det är gott, tror jag i alla fall, jag fattar inte att jag är på väg in i ett beroende! Samtidigt som jag vet att jag är beroende så inbillar jag mig att så är inte läget, jag dricker för att jag vill och beslutar att jag känner för att ta nån grogg ikväll..... Men innerst inne vet jag att jag är beroende men vill inte erkänna det för mig själv, det gör mig ju till en alkoholist och det kan jag ju inte vara!!!
Men det är ju det jag är, om jag är ärlig mot mig själv men det vill jag inte vara! Jag dricker ju enbart för att det är gott och för att jag känner för det! När jag tänker till och är ärlig mot mig själv så vet jag innerst inne att jag är beroende av alkohol. Jag vill inte detta och behöver hjälp med att bryta detta dåliga mönster.

Profile picture for user Andrahalvlek

Du sätter ord på precis hur ambivalent man känner sig. Man både vill och vill inte dricka liksom. Det skiljer från timme till timme nästan. Men du har startat en tråd här och jag hoppas att du fortsätter skriva och läsa mycket här på forumet. Sätter ord på vad du tycker, tänker och känner.

Vi sitter alla i samma sorts båt, men en del av oss har knappt klivit i båten, några har ramlat i vattnet och försöker ta sig upp i båten igen, och ytterligare några andra av oss har den motsatta stranden i blickfånget på vår vindpiskade färd.

Välkommen hit!

Kram ?

Profile picture for user Onkel F

Det är din hjärnas beroende som får dig att dricka! Är alkohol gott? Drick ren sprit och känn efter.
Det du tycker är gott är det du blandar ut etanolen med för att stå ut med för att stå ut med smaken. Etanol är ett nervgift som skapar ett beroende.

Jag kämpar själv med mina tankar på att alkohol ger mig någon slags lugn och tillfredsställelse
Under mina nyktra perioder mår jag helt och hållet skitbra. Jag läser och får lärdom, jag mediterar och får insikter. Jag vill vara kvar i det tillståndet.

Var ärlig mot dig själv! Är det verkligen etanolen som smakar gott, och vill du verkligen trubba av dina sinnen?

Jag har inga färdiga svar. Jag söker, som du, en lösning.

Hoppas du finner en väg som är rätt för dig!