Drack vin med dotter och nu anmälda!

Profile picture for user isbollen34

Hej
Jag heter Helena. Jag och min dotter har fått reda på att vi är polisanmälda och är nu jätteoroliga. Vi var ute och hade kul i snön efter att ha druckit boxvin och kastade då snöbollar (isbollar enligt polisanmälan) mot 1. en tant som rastade sin hund (missade, men det stänkte enligt anmälan is på hunden), 2. min ex-mans fönster och 3. en stillastående polisbil (utan poliser i såklart).
Nu finns en kopia på en polisanmälan uppladdad på sociala medier som folk har skickat till oss och vi är nu helt utom oss av oro för vad som kommer att hända. Ingen kom till skada men min ex-mans fönster gick sönder. Vi är båda beredda att be om ursäkt till alla drabbade och betala rutan och kommer aldrig mer kasta snöbollar. Framförallt inte sådana med inslag av is i.
Vad kan påföljden bli? Jag är 34 och min dotter är 18. Vi har tidigare vintrar också kastat snöbollar men då aldrig blivit anmälda till polisen endast till hyresvärden. Vi kommer aldrig någonsin göra om detta igen. Ingen av oss har alltså någonsin varit polisanmälda förut. Kan soc bli inblandade i detta? Mycket tacksam för svar!

Jag har haft alkoholproblem men blivit fri från dom men nu då min dotter blivit myndig blev det lockande att festa tillsammans. Jag vet att det är fel men det är ju inte olagligt. Vi ska aldrig mer festa tillsammans. Men kan soc komma nu?? Och vad kommer polisen göra?
Vi har båda modellkarriärer att tänka på och min dotter har precis fått jobb som personlig tränare på ett gym. Det känns som om festande och isbollarna i kombination med denna förbaskade alkoholen kan sabotera allt vi byggt upp nu. Så ledsen. Så hoppas att snön smälter för det är SÅ lockande för oss att dricka vin och sedan kasta dessa snöbollar eftersom vi båda gillar att sitta med filtar på uteplatsen, det passerar många människor och det finns mycket snö. Och det är väldigt förrädiskt med dessa 3-liters boxar. Det är också hemskt att vara känd som en "toka" när vi egentligen är jättetrevliga. Vi märker att folk har slutat gått förbi utanför nu. Men det är vinet som får oss att kasta. Skulle ALDRIG göra det annars. Men i stunden är det ju så fantastiskt kul. Men följderna för oss kan ju bli hemska. Bör vi flytta isär även fast vi inte vill det? Min ex-man och hans fru är fly förbannade nu eftersom rutan vi kastade sönder är till deras dotters rum. Jag avskyr verkligen alkohol. Allt som gått snett i mitt liv beror på alkohol. Vi har även brutit av antennen på hans bil. Men det nämns inte i anmälan. Det ska tilläggas att både jag och min dotter TYVÄRR är kända för att vara väldigt aggressiva. Hon har kastat grus och sten på rutor och repat lacken på bilar i flera år samt att vi båda har nitat hennes gympalärare. Men vi har alltid klarat oss.
Men vi har rapporterats som aggressiva och svårhanterliga av t ex väktarbolag, störningsjour, tågvärdar, biljettkontrollanter, McDonalds (det blev bråk och vi kastade våra hamburgare på personalen), vi är portade från Konsum och pizzerian pga att dom menar att vi bråkar.
Vi är också portade från systemet (för att vi öppande och provsmakade gin därinne) vilket på ett sätt är bra. Men vi får utköpt av en gubbe som brukar sitta utanför systemet.
Så på ett sätt är jag jätteorolig för oss båda och vill sluta , på ett sätt har vi skitkul ihop även om levern gör ont ofta på mig.

Profile picture for user Sisyfos

Ja, ni borde nog flytta ifrån varandra eftersom du drar ner din dotter i den här skiten. Du har lämnat alkoholen och all den skit det för med sig skriver du, men nu när dottern är gammal nog att bli bjuden ”under ordnade förhållanden” så festar ni så mycket så att ni helt tappar omdömet båda två,
Känns det verkligen ok att dra med sitt barn i det här precis nu när hon har fått ett jobb? Du är hennes förebild i livet. Du skriver att du vet att det är fel men det är inte olagligt... jo det är olagligt att köpa ut åt minderåriga. De kan bjudas under ordnade former, men hur ordnat är det du arrangerar? Du langar åt henne och bjuder henne trots att hon är full. Med konsekvenser som att ni båda blir anmälda. Hon får dessutom skador på hjärnan av att bli full.
Vilket liv vill du att din dotter ska ha? Att du fick barn när du var ung och omogen behöver inte betyda att du inte har vuxit upp nu. Ta lite ansvar för det liv du vill att din dotter ska ha i framtiden. Hon har säkert varit din livlina genom åren och då har du nån som deltar i din skit, men det är inte rätt mot henne. Du bär hela ansvaret för hur ni beter er tillsammans. Ni är inte kompisar, du är hennes mamma.
Väx upp!

Profile picture for user admi

Det är mycket information i ditt inlägg och lite svårt att förstå om du menar allvar eller inte med det som du skriver. Vi som finns på det här forumet kan inte ge dig råd angående polisanmälan eller eventuell anmälan till socialtjänst.

Om du vill ha stöd i att fundera kring dina alkoholvanor så är du på rätt plats.

/magnus
alkoholhjälpen

Profile picture for user isbollen34

Som svar på av Sisyfos

Nu blir jag FÖRBANNAD!!! Lugn och fin nu , lilla gumman.
Nu kommer min dotter flytta tillbaka till stödfamiljen, det blev bestämt nu på morgonen och dom har hämtat henne nu. Även fast hon är myndig. Men vi fick 3 månader tillsammans i alla fall detta senaste året. Alltid nåt.
Det är inte HON som varit aspackad det är JAG. Hon har varit normalt full men hetsat mig att kasta isbollarna eftersom HON själv älskar att kasta grejer på folk. Det är inte JAG som börjat med detta. Det är HON som förstört bilarna för grannarna och gjort så att jag är hatad här. Förövrigt har grannarna varit tjuriga ändå sen hon och jag flyttade in här. Min ex-man har bakom min rygg ringt hyresvärden och varnat för oss, en livrädd vuxen karl. Patetiskt.
Grannar har klagat på minsta lilla grej. Dom har skickat in orosanmälningar. Men oj så farligt att skickar man orosanmälningar kanske man får en snöboll på sig en vacker dag. Tänk på det alla pensionärer!! Buhuu.
Dom har sagt att vi tömt deras brevlådor. Det har hänt EN gång. Och vi lämnade tillbaka all post. Dom har sagt att vi kastat kläderna i tvättstugan. Ja, då var jag full, men det var MIN TID. Så min dotter kastade deras kläder soprummet. Knappast olagligt. Hon kanske hade druckit en cider då.
Nu på morgonens möte med polis, soc och skit har jag bestämt att GENAST säga upp min lägenhet. Står inte ut med detta och inte med såna som DIG som svarade. Gick du förbi här nu hade du också fått en snöboll i nacken. Just nu KOKAR jag av ilska. Trodde detta var ett vänligt forum till skillnad från alla andra så bemöts man såhär. Jag har INTE GJORT NÅT FEL.

Jag kommer ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG mer skriva här. Men JA JAG MENAR ALLVAR och JA HAR ALKOHOLPROBLEM så jag kommer läsa här. Men ALDRIG skriva tack vare den sinofos eller va den hette.

Profile picture for user admi

Det verkar som att du blev missförstådd. Mitt förslag är att vi döljer den här diskussionen, så att inte alla kan se den. Så kan du fortsätta att diskutera med oss som arbetar med alkoholhjälpen. Är det ok?

/magnus

Profile picture for user Sisyfos

Det blev kanske lite hårt det jag skrev och för det mesta är det ett vänligt forum. Men det är lite känsligt när barnen blir drabbade. De flesta här som har barn mår ganska dåligt över att de har drabbats. Jag har också barn i den åldern som har drabbats av att jag inte varit nykter. Det gör ont. Det lät så hoppfullt att din dotter fått sitt första jobb och sen hamnar ni i det där för att ni dricker tillsammans. Det är ledsamt att läsa.
Du skrev också ett så välformulerat inlägg, så jag funderade lite om det var äkta eller inte.
Hoppas du inte tar några förhastade beslut nu i ilskan angående boendet. Stanna kvar härinne och skriv och påbörja en nykter period igen. Du har ju gjort det tidigare, så du vet att du kan. Jag brukar inte vara så otrevlig, så återigen förlåt. Magnus förslag låter bra tycker jag.

Profile picture for user Jullan65

Kan vara ett troll begravt här. Amazing även från mig, som är en riktig toka under inflytande av a. Jullan

Profile picture for user isbollen34

Nej *suck*
Jag är inget troll. Förlåt att jag brusade upp. Ville bara skriva av mig och få hjälp. Fruktansvärt sugen på att fixa vin nu när jag är ensam.

Men istället ska jag ägna dagen åt att städa upp efter 3 månader med min dotter. Det är SÅ mycket sönderslaget här hemma. Och massa knivar och knogjärn som hon köpt. USCH ....Nej, jag ska inte säga upp lägenheten. Hyresvärden sa att det så länge min dotter är hos stödfamiljen och jag är nykter så är det lugnt att bo kvar. Stödfamiljen var fly förbannade på mig så nu har man dom som fiende igen. Allt är mitt fel som vanligt hihi.
All skadegörelse vi gjort ska redas ut sa hyresvärden och sen ska hon skicka en faktura till mig.
Min dröm nu är att fixa en bag-in-box och kanske nåt mer. Herregud... vad jag vill det. Men kan inte.
Jag funderar på att gå på AA igen. Jag var där för 4 år sen men då blev det slagsmål eftersom en gubbe kränkte mig. Så jag är väl inte välkommen där. Helt sjukt vad man råkar ut för saker som kvinna i dagens Sverige. Skrämmande. Bara senaste månaden har jag brottats ned av väktare fyra gånger. Jag vill bli behandlad med ömhet och respekt. Min kvinnokropp är inte gjord för att kastas på ett stengolv. Jag gråter av smärta från rygg och revben pga detta.

Profile picture for user Vin Santo

Det där med snöbollskastning kan vara riktigt beroendeframkallande faktiskt. Hoppas du lyckas sluta. Skriv av dig här på forumet - skall bli spännande att följa din resa här.

Profile picture for user FinaLisa

Jag läser dessa inlägg från Helena som ett stort skämt...
Det är för absurt för att vara sant...
Eller?
Snälla, säg att det inte är på riktigt!
Kram ???

Profile picture for user Kontentan

Jag har lite svårt att ta dig 100% seriöst när du visar sådan brist på respekt gentemot myndigheter och medmänniskor. Mitt råd till dig är att du borde vara lite mer ödmjuk, backa ett par steg och fundera lite.
Jag tvivlar på att världen är emot dig.
Be om hjälp i vården så kommer du att få den.
Jag önskar dig och din dotter allt gott.

Profile picture for user isbollen34

Ni kan kalla mig troll hur mycket ni vill. Jag ÄR inget troll!

Men denna dag har utvecklat sig BRA. Dottern lämnade (TACK GUD) kl 7 imorse. Jag har ringt vården om att få Antabus igen, fick en tid imorgon. Dom ska kolla min lever som gör ont. Kan inte böja mig framåt.
Jag är 154 cm lång, min dotter är 175, hennes pappa är en känd grekisk gigantisk boxare som jag träffade därnere. När hon spänner sina pepparkornsögon i mig och beordrar mig att fixa alkohol då GÖR jag ju det. Jag är livrädd. Hon sysslar med kampsport och har flera gånger på fyllan övat grepp på mig. Det är SÅ skönt att vi är ifrån varandra igen. Nu kan livet börja. Förra tisdagen när vi hade både whiskey och vin slog hon en fryst kyckling i mitt huvud. Detta ledde till ambulanstransport. Så all skadegörelse och snöbollskastning har jag gjort under alkoholpåverkan men också blivit tillsagd att göra det.
Så ringde jag AA och farbrorn där sa att jag givetvis är välkommen, allt är glömt. Åhh han är så snäll och gullig jämt trots att jag lade krokben för honom på senaste mötet jag var på, 4 år sen.
Så nu väntar Antabus och AA. Sen ska jag och min dotter tillfälligt träffas och ha möte med nån kärring på kommunen om hur man undviker att bråka i offentliga miljlöer. Vi ska göra övningar. Det är vi och några invandrare som ska lära oss detta. Vi ska spela upp som olika pjäser. Kommuntanten ska t ex spela kassörska på Konsum eller tågvärd. Och så ska vi då lära oss att inte slå ner henne. Kassörskan på Konsum kan jag lära mig att inte bråka med, tågvärd blir svårt då jag slagits med tågvärdar sen jag var 14 år och började dricka alkohol.

Just nu jättesugen på vin, men gjorde kaffe.
Kan säga att vi inte är dom enda som kastat snöbollar på fyllan. Den finska gubben mittemot vet att jag är ensam nu och har hämnats genom att kasta ett 10-tal stenhårda snöbollar mot mina rutor. Han super också. Herregud. Vilket liv man lever egentligen.

Profile picture for user admi

Tack för att du förtydligade att det är på riktigt isbollen. Då utgår vi från det!

Det låter verkligen som att du har haft det ganska tufft och ofta hamnat i trubbel på grund av alkoholen och med din dotter. Ett bra beslut att köra kaffe istället och kanske antabus. Fortsätt gärna skriva här om du känner att det kan hjälpa dig att inte dricka.

Vänliga hälsningar
/magnus

Profile picture for user isbollen34

tack admin för att du tror mig ... jag ser inget roligt med denna situation. Idag har jag saknat min dotter nåt oerhört. Jag ska till VC senare idag, men vaknade med superångest och drack 2 åttaprocentiga cider till frukost och en halv flaska Bailys till kaffet. Sen gick jag till Hemköp imin ÄKTA rävpäls i snögloppet eftersom jag inte får komma in på Konsum. Gick OK, inte helt bra. Jag kastade en mango på en kärring. Blir bara så arg på henne, hon sitter i kommunfullmäktige för sossarna. Men dom har inga vakter där så det gick bra. Sen skällde jag ut några snorungar. Dom har väl skola, varför ska dom springa runt i butikerna? Kokade av ilska och saknad av min dotter. Sen tänkte jag välta en pyramid med österrikisk gulaschsoppa. Men jag höll mig. Knöt nävarna så knogarna vitnade och gick bort från den fula pyramiden med burksoppa. Fattar inte hur dom kan lägga energi på att bygga pyramider. SUPERLÖJLIGT!! Nu ska jag se på en serie på TV och inte dricka mer under dagen. Känner mig lite gladare nu. Men ändå arg. Ser fram emot att gå till VC och få förnyat recept på Antabus. Ska försöka få benso igen, men Benso är inte bra för figuren har jag märkt. Jag är inbokad för en porrfilmsinspelning nästa månad. Måste se bra ut då.
Hejdå.
och nej, var inte oroliga. Jag ska INTE BESVÄRA ER MER!!!! Om ni inte vill det. Jag vill inte förstöra för nån som har värre problem. FORTSÄTT NI ATT LEVA I ER EGEN LILLA BUBBLA. LÅT INTE MIG STÖRA!!

Profile picture for user Sisyfos

Känns som att du blir oerhört arg när du dricker. Eller är du alltid arg?
Ja, nog tusan slår du hål på våra bubblor eftersom du skriver så ofiltrerat och inte tillrättalagt alls om vad du gör. Tycker att du är modig som skriver så öppet. Som du skrev förut har alkohol förstört mycket för dig, särskilt om du blir sådär arg på allt och alla runtomkring. Ilska är en väldigt jobbig känsla att ha inuti. Men det är ju ingen vidare bra lösning att kasta mango, skälla på ungar eller välta pyramider. Och där hejdade du ju dig! Det är nog bra om du försöker hålla dig ifrån alkoholen och jobbar lite med din ilska. Lycka till!

Profile picture for user isbollen34

Ok, hej alla glada. Jag var på VC och tog leverprover och en massa annat. Antabus-recept fick jag inte direkt konstigt nog. Fick ett återbesök. Har aldrig varit svårt att få Antabus förr om åren....Idioter till "läkare".

Sen gick jag till ett ställe jag ironiskt kallar "Oasen". Jag är inte TVINGAD dit men det är ett ställe kommunen tycker jag ska gå till.
Ni skulle se klientelet. En överintelligent besökare (jag) och tio såskoppar.
Jag briljerade som vanligt. Slängde mig med fina ord och drog valser så det stod härliga till. Jag gillar att driva med avskrapet. Körde som vanligt urringat.
Fick i mig 3 koppar kaffe, sedan var mina växelpengar slut...
Jag har vältrat mig i andras olycka. Älskar det!! Där finns fetton, groteska varelser som lagt på sig otaliga kilon pga sprit, medicin och osunt leverne, stammande fånar och annat slödder. Passade på att krossa en av dem i ett parti schack. Det är så upplyftande att frottera sig med dreglande psykfall, en skjuts för självförtroendet. Tack gode Gud för att Du gjorde mig till ett geni. En dag i veckan får mitt behov av humor full tank.
Jag gick som tjej ut gymnasiet för många år sen (NATURVETENSKAPLIG) men BÄST betyg. Jag hade kunnat gå hur långt som helst. Svenska fick jag MVG i. Fysik, kemi MVG. Idrott MVG.
Sen sabbades allt för mig. Men jag är INTE dum i huvudet. Det blir så komiskt när JAG ska sitta där på "Oasen" med alla dårar. Jag kommer liksom uppklädd, jag är ren, jag är vältränad, jag är VÄLKLÄDD. Jag passar inte in. Jag har påtalat detta för personalen där också.
Men Ok. Jag kan gå och spöa skiten ur några gamla fyllgubbar i schack. Sen sopar jag ner alla pjäser och går hem. JÄVLA DÅRAR både "brukare" och personal. Dom försöker få in mig in i sina jävla "aktiviteter". Vi ska arrangera soppköp åt hemlösa. Jag kommer kasta soppan i ansiktet på folk. Fattar dom inte det?!? Jag blir tokig. Ändå vill jag gå dit på nåt konstigt sätt.

Men i alla fall. Sen gick jag hem till låt oss kalla honom Ungraren. Han känner mig och min dotter väldigt väl.
Ungraren är en fuling som gör (nästan?) vad som helst för lite kosing att spela bort. I somras snodde han sin gamla mammas bankkort och tog ut allt hon hade på kontot. 8000 till Svenska spel, noll till honom. Då mådde han dåligt och fick skjuts till psyket. Det blev en natt, sedan var han fri att fortsätta sitt spritmissbruk.

Många är de gånger han sagt till mig att det är färdigspelat, många är de gånger jag gått på hans svammel. Han hade god man och det funkade inte, nu har han förvaltare och det funkar fortfarande inte. Ungraren spelar hämningslöst så länge det fortfarande finns minst en krona kvar i plånboken.

Det är alltså endast några dagar sedan han fick bidraget och jag tror han tiggt pengar av mig tre gånger redan (utan resultat). Jag bryr mig faktiskt om Ungraren, annars skulle jag inte bli arg över hans beteende. Han behöver plågas, gå utan mat, cigaretter och det där jävla folkölsblasket han köper. Några veckor i nivå med medel-Somaliern och han kanske inser att han åtminstone ska spara ett par hundralappar till mat. Om Ungraren slutar spela ska jag sluta berusa mig. Det kan jag lova utan oro för en vit framtid.

Förresten, jag och min gamla kompis (admi: borttaget namn då vi värnar om användares och andras anonymitet) funderar på att skriva en bok ihop om våra äventyr.

Profile picture for user Sisyfos

Ja, en bok tycker jag att du ska skriva. Du skriver så bra och verkar ha många historier. Men varför ska du skriva med (Admi: Borttaget namn då vi värnar om användare och andras anonymitet) Risken är att hon får all uppmärksamhet då. Tror inte riktigt att du skulle gilla det.

Profile picture for user isbollen34

Som alltid tar JAG tag i taktpinnen efter alldeles för många ENHETER alkohol och blickar mot skyn för just din skull. Löjliga förvärvsarbetare ligger snart och sover efter en löjlig onsdagsfylla. Störtlöjligt! JAG har ständig beredskap, men det visste du väl redan?
Vi hyser gott hopp om svar på en utskickad signal till centrala Vintergatan, målet var planeten med det fantasilösa namnet N77919. Där finns fantastiska sjöar, prunkande djungler och majestätiska berg och naturligtvis liv. Klart som FAN att vi ska bli vänner, vi bor ju i samma galax.
Oavsett om de svarar inatt, eller att den där "Dragan" från puben ringer, finns JAG här för dig och övriga jordbor. Ständig kamp med målet att SEGRA, det är framgångsreceptet.

Profile picture for user Kennie

Jag känner igen den, var har jag läst dig förut? Hur som, jag gissar att du använder tråden som en skrivövning, och ja, det är bra, din huvudperson är intressant och man blir nyfiken på hur det ska gå. Och du balanserar perfekt mellan för skruvat för att vara sant och kanske ändå... Copy paste till förlaget nu.

Profile picture for user simone

@isbollen34
Hej
Du gillar inte att bli kallad för troll men kallar andra för avskrap, fetton mm.
Det får mig att tro att du är ett troll, om så inte är fallet kanske du ska göra något åt din ilska gentemot andra också förutom alkoholen?
Jag menar inget illa men hade jag blivit utsatt för dig så hade jag nog tagit ett par rediga stänkare..
En fin kväll önskar jag dig iallafall.

Profile picture for user Li-Lo

@simone

Hej och välkommen till oss på Alkoholhjälpen!

Den här tråden är inte aktiv längre. Det är en av få trådar som kanske rörde till mer än att blev hjälpsam, för såväl den som startade tråden eller för övriga. Vi i admi har bestämt att stänga tråden för vidare kommentarer för att minimera risken för fler missförstånd.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen