Helger gör mig full

Profile picture for user Bor Utomlands

Jag bor utomlands där alkohol finns runt hörnet. Det händer ofta att jag tar ett par öl på vardagarna, vilket inte skadar mig. Men på helgerna så dricker jag flera öl och vin. Jag kan bara inte sluta eftersom jag kan dricka eftersom jag inte har jobb dagen efter. Tyvärr betyder det att jag spenderar lördagarna och söndagarna väldigt trött.

Jag vill inte sluta dricka. Men jag vill gärna dricka mindre

Profile picture for user Li-Lo

Välkommen till oss på Alkoholhjälpen!

Du funderar på vilken roll och vilka konsekvenser alkohol har på ditt liv. Om jag förstår dig rätt så börjar det bli fler nackdelar än tidigare. En oro kan finnas för att det är svårt att sluta ibland, det blir mer än tänkt. Det skaver att den inre spärren inte riktigt hjälper då du är ledig och "ledig" börjar få ett likhetstecken med alkohol?

En tuff och viktig insikt!

Krävs mod att se det i vit ögat. Positivt är att din ansvarskänsla för tillexempel arbetet på vardagar hjälper dig att hålla i mängd. Du har en gräns. Jag hoppas att du får tips och att andras erfarenheter och strategier här kan guida dig i hur du vill göra nu.

Ibland tar det tid innan en tråd får fart, det kan hjälpa att skriva lite till eller vara aktiv i andras trådar. Du gör såklart det som passar dig bäst. Du har iallafall satt ditt mående i fokus nu, du hittade oss, du skriver, dvs sätter ord på vad som faktiskt sker. Modigt.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen