Nu måste jag ta tag i mitt drickande ! Är 27 år och har en bra utbildning och fast jobb som jag trivs med. Är sambo och vi har nyss köpt hus. Har även nära kontakt med min familj. Borde inte detta va den lyckligaste tiden i mitt liv? Varför dricker jag SJÄLV? Har druckit flera gånger i veckan sedan jag var runt 19 år och nu på senare år har det eskalerat till att jag dricker själv hemma flera gånger i veckan, och då är det ca. 1 L vin åt gången. Sambon jobbar natt så gör detta i smyg. När morgonen kommer får jag ångest och smyger ut med flaskorna påväg till jobbet så han inte ska märka något. Min sambo har hittat flaskor 3 gånger unde vårt förhållande (1,5år) och jag har gråtit och ursäktat mig med att de varit stressigt på jobbet, mått dåligt mm. Han kom på mig några dagar efter nyår och gav ett ultimatum, antingen slutar jag dricka själv och i för stora mängder när jag festar med mina vänner eller så lämnar han mig. Men om jag väljer att sluta med det stöttar han mig hela vägen, kan tilläggas att vi planerat att skaffa familj detta år. Tror detta var det jag behövde för att ta tag i mig själv. För vill inte dricka, får ångest, skuldkänslor, minnesluckor. Frågan är varför jag valt att dricka så här. Förlåt om detta vart rörigt men ville bara skriva av mig till några som förhoppningsvis förstår mig

LenaNyman

Och du är så varmt välkommen hit.

Bra funderingar du har. Om du nu är så lycklig, ja, men, varför dricker du då? Under tiden du reder ut den biten; gör en god sak för framför allt dig själv och släpp alkoholen för ett tag. Se hur det känns. Även om det blir jobbigt och du sitter där om kvällarna utan den där blöta snuttefilten så härda ut. Skapa lite avstånd till drickandet. Då klarnar hjärnan, du slipper bära på allt detta tunga med ångest och skuldkänslor. Att få minnesluckor, dricka ensam och smyga är sånt jag också gjort och man är inte riktigt måttlig med alkoholen när det gärna blir på det viset.

Du verkar ha en väldigt fin sambo som säger som han gör. Ta vara på dina chanser och vänd detta. Det går och det är värt det, hur mycket som helst. Du kommer att upptäcka det själv med tiden.

Stor kram från mig till dig.

EL

Hej Sandra.
Jag känner så väl igen mig i det du berättar. Ja, varför? För egen del så ska jag vara perfekt i mitt arbete och sen orkar jag inte med det jag vill göra hemma. Då häller jag i mig lite vin och orkar lite till för att sedan i det närmaste vara sängliggande på söndagen. Känns verkligen inte bra. Det låter som att du har en förstående samt stöttande man. Ta emot hjälpen han ger dig! Min man är inte förstående.
Var stark!

SandraB

Tack för alla era värmande kommentarer. Har inte druckit på 5 kvällar nu, även fast sambon arbetat natt 3 av kvällarna. I helgen var det jobbigt för tänkte "vad ska jag göra nu istället för att dricka? Vilken tråkig helg!" Sen så tänkte jag på allt det positiva jag har i livet. Var påväg att tok köra till bolaget några minuter innan det stängde men kunde låta bli. Min Karl sks iväg på resa i 9 dagar snart och fasar för det. Men började träna idag för att få något att göra på kvällarna och ta tag i min hälsa. Svårt men försöker peppa mig positivt med alla forum på denna sida. Kram

LenaNyman

Tänk, nu är du hela fem dagar (kvällar) på väg. Var stolt.

Okej, nio dagar på egen hand snart. Det är många dagar. Hur har du det, gillar du att läsa? Plöja teveserier? Fika med kompisar? Måla, sticka, promenera, spela spel, storstäda köket, träna..? Förbered gärna några aktiviteter redan nu så du har några hållpunkter medan du är med dig själv dessa dagar. Ladda upp med käk du gillar, juicer kanske eller téer, lite tröstgodis. Preppa hjärnan, säg åt den att nu ska du ha solosemester i drygt en vecka och det kommer att gå, du kommer att klara det.

Kram!

xoxo

Hej Sandra!
Hoppas att det går bra för dig!
Som vilja säger så tror jag också att inte alltid måste finnas ett tydligt varför. Det finns säker många små orsaker till att man började behandla sig med vin men sen behöver det inte vara svårare än att hjärnan blivit beroende och därför fortsätter man. Jag kan bli tokig ibland när jag försöker hitta det ultimata svaret till "varför?"frågan. Men sen insåg jag att det behövs inget varför efter ett tag. Hjärnan är kidnappad och då finns alltid ett "därför". Kan du ha kontakt med din man när han är bortrest? Skriva av dig i ett långt meddelande när suget är starkt kanske? Eller ringa nån kompis eller stödlinje? Jag har själv precis lagt in nr till alkoholhjälpen i tfn :) vet inte om jag kommer att våga ringa för jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att prata i telefon med folk jag inte känner (och ibland med vänner också) men det känns skönt att ha nr där iaf. Nån utomstående som kan lyssna, som inte dömer och som förstår.
All lycka till till dig!

SandraB

Slutade jobbet och varit en riktigt tuff dag men tänkte att en kväll i soffan med en bra bok (älskar att läsa) vore toppen. Sen ringer min sambo (som är på kurs tills i morgon) att jag har ett paket att hämta i affären, var en present till mig för att jag mått så dåligt över allt. Och vad gör jag! Systembolaget ligger brevid affären så köpte en flaska vin oxå. Nu har jag druckit upp den och har ångest som fan. Han ville att jag skulle hämta en present och så köpte jag alkohol samtidigt ! Ångest..

Leverjag

Du gick på autopilot.

Du behöver ha tankar som gör att du stannar upp och reflekterar om du verkligen vill ha och varför. Ofta går suget över om man väntar en stund. Det är bara att ta nya tag men jobba med att lära dig vad det är som triggar igång suget.

Lycka till!

Hej Sandra,

Har varit i din situation så många gånger. Det enda som gäller är att försöka igen. Det är alltid två steg fram och ett tillbaka. Ibland tom 10 steg tillbaka.

Ett tips kan vara att ta kontakt med t ex Alkohol och Hälsa i Mörby. Dom är specialiserade på personer med familj och jobb men som måste förändra sitt drickande.

Det är inte lätt men det är bara att kämpa på.

Önskar dig lycka till.

C