Hej på er ♥️

Profile picture for user Zella

Jag är närstående till en kille missbruksproblem. Jag hoppas att ni som är i samma sits, kan hjälpa mig att förstå bättre.
Jag hoppas att det är okej för er 🥰.
Ni får gärna fråga mig också om saker, som närstående till en person som har problem med alkohol.

Vad ska man tänka på som närstående? Vad gör vi ofta för fel mot er?

Kallar ni era närstående för fula saker, vad beror det på?

Menar ni allt skit som ni smsar till oss?

Profile picture for user starten på det nya

Hejsan 😊
Jag undrar lite vad som ligger bakom dina frågor? Förstår såklart att något hänt och pågår och att du delvis iaf tror det är ditt fel ?

Nu finns det mycket klokare människor här än mig. Men jag tänker inte att någon närstående till mig gjort något fel, det handlar om att alkoholen har en så stark dragningskraft och blir så viktig att relationer för stå åt sidan. Det jag tyckte var jobbigt var att folk ställde krav och inte ville låta mig dricka i lugn och ro, nu vet jag hur fel jag hade och vad som är viktigt.

Att kalla någon fulla saker på fyllan, ja det har jag gjort, jag tänker att man delvis lever i en annan värld och ja för för sig saker och ting… Det var iaf för mig ren ångest ibland att läsa vad jag skrivit dagen efter och försöka lösa det blev bara svårares ch svårare.

Vet interim du blev något klokare av svaren?

Profile picture for user Maja71

Hej!
Jag är absolut ingen expert men jag tror det viktigaste som anhörig är att inte bli medberoende. Nu kanske jag låter hård men din partner verkar ha rätt stora problem som inte är snäll mot dig. Du kan inte ta ansvar för din partner, det måste din kille göra. Är du ung och utan barn? Isf skulle jag nog överväga att lämna.