Alkohol efter gastric bypass

Profile picture for user marie59

Jag har problem efter en gasticbypass som jag genomgick för mer än 15 år sedan, innan denna hade jag inget problem med alkohol men numera så har jag stora problem och jag vet inte hur jag ska komma ur detta

Profile picture for user Kristoffer

Hej "marie59"!

Du startade en tråd här och berättade lite om hur dina förutsättningar och ditt mönster med alkoholen förändrats efter en gastric bypass-operation. Det är du inte ensam om, det finns många som har liknande upplevelser. Det är lite lägre aktivitet på forumet på sommaren, och ibland kan en behöva skriva några gånger för att en tråd ska ta fart. Vill du får du gärna skriva igen och berätta lite mer om hur din situation ser ut just nu.

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen

Profile picture for user TappadIgen

@Bamse70 Visst kan det vara så att man kan ersätta ett beroende med ett annat, men jag tror näppeligen att det är godtyckligt vilket beroende det blir. Spelberoende t.ex, är jag rätt så säker på att jag inte kan bli. Just alkohol kan nog inte alla bli beroende av heller och vissa skulle behöva jobba ganska aktivt med det som målsättning för att lyckas.

Profile picture for user Pernilla_A

Du är inte ensam om att fått problem efter. Jag drack för mycket redan innan min op men hade det under kontroll och drack bara på helgerna. Nu dricker jag även på vardagar mer eller mindre varje dag. Nu beror det inte enbart på gbp men den har underlättat mitt beroende.

Profile picture for user Musse

Jag delar också detta problem. Drack mycket sällan innan operationen, ca något glas om året.
Nu befinner jag mig i missbruk. Dricker för mycket och för ofta. 😞

Profile picture for user NyttLiv@22

Även jag har gjort en gbp för ca 12 år sedan. Drack "socialt" före detta, och bara på helgerna. Nu kan det bli lite när som helst.... Mycket sorg och trauman bakom mig. Min mor var grav alkoholist och dog av det också. Som liten sa jag "jag ska aaaaldrig bli som min mamma!!" Och nu ser jag att jag är "på god väg", fy fasen!
Men har insett detta för längesedan, och nu dragit i handbromsen. Har gjort en egen anmälan till beroende centrum i min kommun. Ska dit om ca 10 dagar.