Alkoholproblem?

Hej!
Jag är helt ny här på forumet..
Jag har problem med alkohol och jag skulle gärna vilja ta mig ur det men vet inte riktigt hur? Och kanske är jag inte tillräckligt motiverad för det eftersom att allt ändå just nu fungerar som det ska oavsett om jag dricker eller inte. Jag dricker nästan varje dag just nu. Varje kväll eller sen eftermiddag börjar jag dricka vin. Jag vill gärna dölja att jag dricker.. jag stannar uppe lite senare och säger till min sambo att det är för att jag vill se ett avsnitt till av en serie. Men i själva verket är det för att jag vill dricka vin och jag vill inte att han ska se att jag gör det, för att jag skäms. Han har påtalat att det inte är normalt att göra det en vardag och därför vill jag dölja det.. jag jobbar alltid kväll och är alltid nykter då, jag blåser alltid i instrument innan. Men när jag kommer hem är suget efter alkohol väldigt stort. Jag är rädd att jag aldrig kommer kunna ha det ”normalt”. Jag är strax 30 år, vi ska gifta oss nästa sommar och drömmer om att få barn, helt ärligt är jag så jävla rädd att jag kommer fortsätta i dom här spåren och att det kommer vara ”viktigare” än att ha barn i framtiden. Jag menar.. hur ska jag klara av att sluta dricka helt? Fan vad jag bara vill sluta dricka och leva ett helt normalt liv, träna, försöka få barn osv. Men det känns så långt bort. Vad ska jag göra? Snäll döm mig inte. Jag vet att det jag skriver är väldigt dåligt, men jag vill inte vara så dålig. Jag vill vara bra. Jag vill bli nykter, skaffa familj osv osv. Men hur ska jag göra det? Det här är som sagt första gången jag skriver något och söker efter hjälp, finns det något som har funkar för er? Finns det någon här som har gått igenom något liknande? Att ni måste sluta dricka för att ni vill ha ett liv som kräver att ni inte dricker alls? Mitt mål är att bli helt nykter inom 1 år.

Profile picture for user Li-Lo

Hej Mazze15

Välkommen till oss på Alkoholhjälpen. Utifrån ditt inlägg är det tydligt att du tänkt på detta länge och du gör helt rätt som tar ditt sug efter alkohol på allvar. Det finns många sätt att utveckla ett problematiskt drickande och det finns flertalet sätt att ta sig ur det. Det låter som att dina alkoholvanor smugit sig på och sakta men säkert förändrat dina vanor och din relation. Här finns många som kan känna igen sig! Du är inte ensam och det finns hjälp att få.

Ibland tar det lite tid innan en tråd får fart men jag hoppas att du fortsätter skriva och läsa här.

Igen, ett varmt välkommen till oss
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Lillek

Hej @Mazze15, du skriver så fint och insiktsfullt om din situation. Jag får intryck av att du slits mellan din önskan att dricka och en önskan om ett nyktrare liv med familjebildning, träning och allt annat gott. Alkoholen är en lurig vän som undan för undan tar över det liv man vill leva, så det är bra att du börjar bromsa nu!

Det finns många vägar till ett nyktrare liv och här på forumet är vi många som arbetar med att förändra vår alkoholkonsumtion. Många lever helt nyktert nu, andra med en hanterbar konsumtion, medans yttterligare andra, som jag själv, nyligen har börjat resan. Vill gärna tipsa dig om Alkoholprogrammet som finns här på sidan under fliken Stöd. Det är väldigt bra tycker jag. Att läsa här på forumet är också jättebra, här finns massvis av tips! Och skriv gärna här igen, om och när du kan.

Profile picture for user Se klart

Men hej! Välkommen hit! Vem skulle döma dig? Så funkar det inte här, här simmar vi i samma flod men med lite olika tekniker. Jag skulle ändå säga att de flesta försöker sig på ett längre uppehåll när man väl hittat hit. Jag tror (liksom många med mig) att tre månader minst behövs för att kunna ta vettigare beslut om framtiden. Mitt beslut landade i att sluta helt och numera skriver jag i Det vidare livet. Fråga, läs skriv så hjälps vi åt! Kram.

Profile picture for user Jeens

Hej!
Jag känner igen mig i mycket av det du skriver om att stanna upp lite längre för att se ett avsnitt till eller vad man nu kan hitta på för anledning bara för att kunna dricka lite mer. Något som fungerar för mig är en ren praktisk lösning, det är att se till att det inte finns ett lager hemma. Har jag alkohol hemma så dricker jag upp det när spärrarna går. Nu har jag fördelen att min fru inte dricker över huvud taget, så den enda som fyller på lagret (och tömmer det) hemma är jag. Dock lurar jag mig själv så många gånger att köpa hem en flaska Jameson för att kunna göra en irish coffee någon gång eller gin för att blanda en GT. Det blir max en irish coffee per flaska, resten slinker ner när jag "bara ska kolla på ett avsnitt till"...