Dags igen

Profile picture for user Greta68

Jag dricker alltid lite för mycket vin och för ofta. Sista tiden har det sällan gått snett. Det beror nog på att jag ökat min tolerans. Denna veckan har jag varit berusad två gånger redan. Igår blev jag jättefull och bråkade med min man så att vi väckte barnen. Jag skäms och mår jättedåligt idag. Det börjar påverka mitt jobb och mina fritidsintressen- Jag tränar en hel del men det sista har det varit tungt. Jag behöver ta mig ur det här och vidare till ett liv där jag är stolt över mig själv. Tack Greta

Profile picture for user Mirre1

Hej Greta
Vad trist att ni bråkade och du tänker att alkoholen var en bidragande orsak till att det blev högljutt ❤️
Jag är själv en vinÄLSKARE….trodde jag. På ett vis är det nog sant, men när jag navelskådadade mitt förhållande till vin kom jag fram till att det faktiskt mest handlar om alkoholens effekter på mitt sinne jag älskar mest…och tyvärr inte kan hantera på ett sätt som är bra för mig och mina nära. De två första vinglasen och min sinnesstämning va det aldrig fel på…det blev dock otroooligt sällan aldrig bara två glas 🤔

Mitt tips är att läsa här inne. Fundera över ditt drickande och hur du önskar att ditt förhållande till alkohol ska vara. Ta en längre periods uppehåll (1-3 månader) skriv lite dagbok om dina tankar. Skriv ned positiva saker som alkoholen ”gett” dig och skriv ned negativa saker som alkoholen ”gett” dig och dina nära (försköna inte…va ärlig även om det är tufft).

Kram på dig ❤️

Profile picture for user Greta68

Hej igen! Har nu startat programmet och har som första mån att ha en alkoholfri månad. Den absolut största utmaningen är hemma. Maken öppnar första ölen kl 16 då hör man pyset från burken. Nu blir det ingen mer alkohol i denna veckan och sen skall vi prata. Men jag kommer inte räkna med att vi gör detta tillsammans utan han får ta ansvar för sitt eget mående. Har många runt om kring mig som dricker måttligt eller inte alla så dem blir det inget bekymmer att träffa. Ha en fin dag 🌷

Profile picture for user Argbiggan

@Greta68 Hej! Jag har ungefär samma problem hemma. Min sambo dricker sina öl + groggar dagligen. Det är ibland tufft när han öppnar sin öl eller blandar sin grogg.
Jag har 16 nyktra dagar bakom mig just nu så det går hyfsat bra ändå
Du har helt rätt i att du inte kan ta ansvar för din mans drickande. Bara ditt eget.
Hur går det för dig?
Du verkar kämpa på bra!

Profile picture for user Greta68

Hej! @Argbiggan så starkt att klara så många nyktra dagar när din sambo dricker sin öl. 👍😀 Som tur var fick jag med maken på tåget denna helgen så det har varit enklare att stå emot. Har tagit mig igenom dag 7 idag och det var liiite enklare än igår. Hoppas det går fortsatt bra för dig !

Profile picture for user asdffg

Det är en bra inställning att ta ansvar för det egna drickandet och försöka att inte påverkas av din mans drickande. För mig är det samma. Min man anser inte att någon av oss har något problem och ser ingen fara i hur vi dricker. Vet att vi båda bara kommer bli provocerade om jag försöker dra med honom i det här. Har inte berättat att jag gått med här ens (det var iofs igår men vet inte om jag kommer berätta). Tänker att man kan ta stöd här, Med människor som befinner sig på någorlunda samma plats. @Greta68

Profile picture for user Greta68

Tack för alla kloka inspel. Imorse kände jag att jag aldrig mer vill dricka vin på en vardag. Sovit dåligt. Det skall jag ta med mig och tänka på.
De regler vi enats om handlar om tillfällen. Max två tillfällen per vecka. En vit helg i månaden. Minst en vit fredag i månaden. Inget vin på vardagar.

Sen skall vi prata om en strategi inför sommaren och semestern.

Detta är såklart skört men jag känner ändå en stilla lycka som jag inte haft på länge. Det har varit en lång, blöt och skumpig resa hit och jag hoppas att vår fortsatta går mot en annan riktning.
Kram Greta ❤️

Profile picture for user Nervöst lejon

@Greta68
Hej!
Om du känner att reglerna känns bra så är de det, just nu. Jag hoppas att du kan nå en nivå som känns lagom för dig. Man kan ju alltid utvärdera, omvärdera och testa olika varianter tills man är nöjd. Jag ser dock en stor fördel med det många här rekommenderar, att börja med minst 90 nyktra dagar, för att få distans och sänka tolerans.
Kram och styrka!

Profile picture for user ND

@asdffg
Jag och min fd sambo drack rätt mycket ihop. Jag var mer orolig för honom än mig, då han kunde dricka väldigt mycket. Sen blev jag gravid, och drack ingenting. Saknade det inte ens. Men han blev sur, eller vad man ska kalla det. Han sa hela tiden "du kan ju dricka ett halvt glas vin, det gör inget". Har i efterhand förstått att det var för att han själv kände sig skamsen eftersom han drack så mycket.

Nu är det ombytta roller - dottern är vuxen och han har en ny familj och dricker inte lika mycket. Jag däremot är alkoholist.
Jaja, mycket svammel nu - ville bara säga att jag har varit på båda sidor. Och att det är så himla svårt att ge upp alkohol. Jag hoppas att ni alla lyckas.

Profile picture for user Greta68

Tack @asdffg igenkänningen är stor. Under båda mina graviditeter drack min man på. Lite mindre än vanligt såklart men ändå. Frågade ofta om jag ville ha. Jag borde sagt ifrån tydligare då!! Att som kvinna dricka med en man som tål mer leder ju till att det är vi som dricker mer och mer.

Ja jag hoppas på att kunna minska i varje fall. Går sisådär men jag fyller i alkoholkalendern och har betydligt fler vita dagar än tidigare. Det är en vinst för både kropp och själ 😀👍🌷