Hur släpper jag tvånget?

Varje, varje morgon tänker jag - Jag vill inte det här. Jag vill inte dricka!
Åker till jobbet. Arbetar heltid! En kollega är dryg, kan inte släppa det utan använder det som ursäkt till att köpa två flaskor vin....
Sen går det bara om och om igen....

Profile picture for user Nervöst lejon

@ett liv utan ångest
Välkommen hit! ☺️
Det går att förändra! Här finns många kloka människor som har gjort stora förändringar. För mig har det hjälpt mycket att läsa runt och inspireras. Det hjälper också att skriva av sig för att få syn på hur man tänker och varför man dricker. Om du inte vill ha det som du har det så finns det massvis med hopp om förändring!

Jag hade en tillvaro som påminner om din för bara en månad sen, men med nu 25 dagar nykter känns det mesta så mycket bättre. Jag ser fram emot att upptäcka vad mer som kommer att hända när jag fortsätter avhållsamheten.

Önskar dig all lycka!

Profile picture for user Sisyfos

Ja, välkommen hit! Det finns ett on-lineprogram här som man kan anmäla sig till där man får jobba lite med varför man dricker.
Just det där måendet som du beskriver, ältandet, missnöjet med sig själv - jag kan nästan lova att det blir bättre utan alkohol. Ta ett längre uppehåll (brukar rekommenderas 3 månader) så tror jag att mycket kommer att falla på plats. Och skriv härinne så får du stöd. Det behöver inte vara svårare än att du är nykter imorgon.