Ont i lever

Hej jag hade ont i levern efter ganska mycket drickande igår/i fredags (ca en tredjedels flaska whiskey 46 procent). Jag hade druckit lite på måndag och tisdag och tänkte om jag borde söka vård eller ngt. Jag är dock bara femton år och vill absolut inte berätta för mina föräldrar. Har haft dåliga alkoholvanor men inte alls för dåliga då jag inte har druckit under längre perioder, fast dock ganska mycket när jag dricker (som mest en halv flaska vodka 40%)

Profile picture for user Li-Lo

Hej Persson99

Vad handlingskraftigt och modigt av dig att skriva här. Jag gissar att du kanske valt det här forumet då du kan vara anonym? Att dricka alkohol och dricka sig berusad då en är femton är väcker reaktioner. Och oro.

Att du tar din egen oro på allvar är klokt. Din kropp säger ifrån.

Jag vet inte varför du inte vill prata med dina föräldrar, men finns det någon annan som vet? Vad tror du om att ta kontakt med en ungdomsmottagning eller skolkurator? Kanske har du mer att reflektera kring än just smärtan i kroppen?

Skriv gärna igen, vill du skriva direkt till oss här på Alkoholhjälpen så kan du göra det genom trycka på fliken STÖD och "fråga oss".

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Li-Lo

Hej igen

Hur mår du idag? Vi kan inte ge medicinska råd här men jag tänker att det kan vara bra att ta det säkra före det osäkra. Alkohol är en såväl fett- som vattenlöslig molekyl vilket innebär att den når hela kroppen och alla organ. Även om det inte är alkoholen som primärt orsakat din smärta så kan den ha påverkat annat som gett dig symtom.

Blir glad av att höra att du väljer bort alkohol.

Ta hand om dig
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user student25

Starkt att du inser att du har problem och väljer att sluta med alkoholen trots att du är så ung. Det är nämligen då det är som viktigast att bromsa! Hade jag tagit tag i mina problem och slutat dricka redan när jag var 15 hade mitt liv sett mycket annorlunda ut idag. Jag kan lova dig att det inte blir bättre med åren.

Skönt att höra att du inte har ont i levern mer. Det kan skyllas något annat än alkoholen, men troligtvis är det en varningssignal från kroppen. Levern är ju just ett av de organen som tar mest stryk från detta nervgift, tillsammans med hjärnan och bukspottkörteln (och, får jag tillägga, själen).