peth-test och gastric bypass-opererad!

Har en fråga om peth-värde.

1 juni 2009 gjorde jag en GBP-OP. Dricker endast alkohol på helgerna och det är verkligen inte varje helg heller. Studerar 150% och har 2 barn och make.
Va ute förrförra helgen både fredag och lördag.

I onsdags förra vecka opererades jag på orofacial i Huddinge, där man opererade bort 5 tänder.

Fick Midazolam som sedering och var såklart fastande, samt ca 8 -10 lokalbedövnigssprutor i munnen.

Direkt efter detta lämnade jag runt 7-8 rör med blodprover. I måndags ringer min dr och berättar att peth värdet är 1,22?????????????!!!!!!!!!!!!! och jag dricker verkligen INTE varje dag! inte ens varje helg. Mina levervärden, njurvärde, CDT var normala?!?!? Har väldigt ofta anemier, hypoglykemi, chiari typ 1 som ger balanssvårigheter. Hjärnhinneinflammation förra året och 4 revbensfrakturer, 3 av dom slutna.

Har någon nån aning om min GBP, annat kan gjort att det blivit fel värde?

-

Profile picture for user Rosette

Hej KaJJan. och varmt välkommen till forumet!

Du har gjort en gastric by pass operation och varit med om en hel del tufft, beklagar verkligen. Du har lite medicinska funderingar, kring om alkoholen kanske påverkar dig nu på ett annat sätt så provsvar kan bli högre, om jag förstår rätt. Det finns flera här inne som skrivit om alkohol och att ha gjort en sådan operation, att det kan påverka på olika sätt, en del blir mer känsliga för alkoholens påverkan och kanske kan det påverka även provsvar. Tryggast svar får en såklart av en behandlande läkare samtidigt kanske det finns någon med erfarenhet som kan dela med sig som kan vara hjälpsamt, klokt att vända dig utåt för stöd.

Ibland tar det lite tid innan en tråd får fart och en kan behöva skriva flera gånger. Hoppas du hittar mycket här inne som blir hjälpsamt och ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet