Vinboxen räcker inte

Profile picture for user Indigo

En kvinna sa en gång till mig att vinboxen är förrädisk och gör att man lätt hamnar i ett missbruk.
Förstår ju att det stämmer...Jag dricker utan några problem upp en box vin på en helg. När jag väl tagit ett glas, med syfte att bara dricka ett glas, så upptäcker jag några timmar senare att jag druckit betydligt mer än ett glas. Jag tappar räkningen på hur många glas jag dricker, eller hur stora glas jag fyller upp. Men full blir jag. Minnesluckor får jag. Och bakis är en garanti dagen efter.

Profile picture for user Rosette

Hej Indigo!

Du har tagit steget att starta en tråd här i forumet "Dricker jag för mycket", bra gjort! Det krävs mod och kraft att vända sig utåt för stöd. Du beskriver något flera här inne troligt känner igen sig i och beskriver detta förrädiska med alkoholen, att inte kunna riktigt sätta stopp. Vinboxen gör att tillgängligheten ökar.

Skriv gärna mer om dina reflektioner och hur det går för dig, ibland tar det lite tid innan en tråd får fart, då kan det vara bra att skriva flera gånger.

Varma hälsningar,

Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Rosette

Hej nika10495 och varmt välkommen hit!

Det är lite svårt att tolka hur du menar med din kommentar, en gissning är att det kan vara ironi eftersom du hittat hit till ett forum som handlar om att förändra sina alkoholvanor. Annars brukar vi generellt undanbe att försköna alkoholen då det kan vara lite onödigt för dem som arbetar med en förändring att läsa om det.
Berätta gärna om det är så att du är i tankar kring en förändring, kanske genom att starta en egen tråd. Om du vill.

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Profile picture for user BEATNGU

@Indigo Känner igen det där. Ett enkelt sätt att dricka mycket utan att det märks särskilt mycket. Det syns ju inte på boxen, men på dig syns det säkert. Senast jag drack för knappt 2 år sedan tömde jag två bag in box med rosévin på en dag. Har alltid tyckt att jag haft kontroll med att bara dricka lördag och söndag i många år. Men tillslut hittar över den där gränsen. Man köper starkare dricka, man blir hemma från jobbet ofta, man drar sig från att göra saker dagen efter innan man får i sig lite igen. Jag förlorade kontrollen för några år sedan med att dricka lite på söndagen och skjuta upp baksmällan. Då blev det sjukfrånvaro ofta och tillslut blev jag hemma och drack lite hela tiden. Jag vaknade upp och förstod att jag är alkoholist för sent. Då hade jobbet rykt och det blev skiljs mässa. Det kan gå mycket värre än så. Tillslut skiter man i gränser och har ingen koll på om man är nykter eller full. Sätter sig kanske bakom ratten eller andra farliga saker. Jag kan inte dricka "lite lagom" Har försökt men tagit återfall varje gång.
Tänk dig för innan det går för långt. Jag trodde jag var långt ifrån att trilla dit, men då hade jag redan gjort det. Kämpa på!!!

Profile picture for user Smillan

@Indigo Du är inte ensam om det du upplever. Det är detsamma för mig. Det känns som kontrollen bara flyger iväg och man tar ju ett glas till för det finns mer kvar. Det är mycket o funderar på när man är i den här fasen.

Profile picture for user Kattskit

@Indigo mycket sant i det du säger. Med en box går allt snabbt utför, inte bara för dig. Senast förra veckan drack jag över 1,5 l vin på en kväll, för mig från ingenstans! Jag tog ett glas vin med min pappa ute i sommarstugan och plötsligt blev det ett till, ett till och sen tappade jag räkningen.

Dagen efter skulle jag åka hem till min hemstad igen och träffa vänner för öl innan jag åkte hem till lägenheten. Slutade med att jag köpte alldeles för mkt på krogen (söp och bjöd upp nästan 1500 spänn jag skulle ha sparat), min kompis bröt benet, jag skämde ut mig när jag trodde min kompis fick oönskad uppmärksamhet och jag vet inte vad. A är verkligen inte en bra idé för varken mig eller min vän. Vi båda har bestämt oss nu och även om vi pga medberoende inte kan göra resan aktivt tillsammans och prata om det med varandra pga det är det redan det smartaste drag jag gjort i hela mitt liv.

Lycka till med allt.