Alkohol

Profile picture for user DtotheO

Tja! Dricker jag för mycket? Jag dricker aldrig under en arbetsvecka. Men längtar till fredag för att ta ett sup. Dricker alltid när jag är ledig oavsett i sällskap eller själv och tycker att det är överdrift. Jag har ett lågt självförtroende och med alkohol ökar mitt självförtroende. Behöver ganska mycket för att bli påverkad och skapar ångest dagen efter. Vet inte när jag ska sluta heller. Någon som känner likadant?

Profile picture for user Li-Lo

Hej DtotheO och välkommen till oss på Alkoholhjälpen.

Ser att du skrev i en annan tråd där du fint beskriver behovet av att få kommunicera med andra, vikten av att få stöd när en känner sig under isen. Här på forumet är tempot ofta lite långsammare än många andra platser. Du är inte ensam om att uppmärksamma och bekymra dig för den egna relationen till alkohol. Här finns många som kan känna igen sig. Mycket erfarenhet och generositet att dela den.

Som du säkert läste i den andra tråden så är forumet för er användare även om vi i admi har ett ansvar för det som skrivs här. Jag passar på att berätta lite om hur Alkoholhjälpen fungerar här också.

I vissa fall redigerar vi inlägg som till exempel innehåller reklam eller som kan vara hotfulla eller kränkande. Andra saker vi undanber är att skriva under påverkan eller att bryta anonymitet. Nu skriver du så öppet att det är just under rus du kanske behöver tala med någon som mest samtidigt hoppas jag att du förstår att det inte är här. På just det här forumet. Det finns fler skäl till att vi undanber det. För att inte trigga andras sug, för att den som skriver inte riktigt har tillgång till sin genuina motivation eller förmåga och för att en ibland skriver något som kan ångras.

Jag hoppas att du vill stanna här trots det som för dig kanske kan vara begränsande. Du har tagit ett viktig steg genom att vända dig utåt.

Välkommen igen och varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user DtotheO

Hej, jag förstår det till en viss del. Men jag har som flera andra (så som jag har hört) mer motivation under rus att ta kontakt. Speciellt med socialfobi. Vill bara veta om några fler har samma problem, att jag inte är ensam? Ensam är inte alltid starkast. Ni som admin borde inte exkludera folk som skriver i era forum när de vill ändras oavsett tillstånd. Eller vad vet jag? Är inte psykolog. Har ni själva vart i samma situation eller är det bara lönen ni är ute efter? Är inte respektlös, utan en fundering kring det. Letat ett tag efter ett forum, chatt eller dylikt där jag kan prata med någon i nutid. Inte hittat det. Tycker att det borde finnas någon typ av chatt (helst anonym) där man kan uttrycka sina känslor till folk man ej känner. Jag har svårt för det i nyktert tillstånd då jag som sagt för tredje gången lider av socialfobi. Min motivation är detsamma som alla här att sluta dricka. Oavsett tillstånd.

Profile picture for user Kennie

Hej, jag kan tipsa om att ringa jourhavande präst, nås via 112. De har tystnadsplikt och man måste inte vara troende. Alkohollinjen kan man också ringa, vet inte riktigt deras öppettider. Om man vill få kontakt direkt alltså. Här på forumet tar det ofta någon dag att få svar.

Profile picture for user Li-Lo

Hej igen DtotheO

Precis som du skriver skulle en chatt kunna vara ett komplement för många.

Alkoholhjälpens forum har växt fram och förändrats med åren. Just nu är vi glada att kunna erbjuda den unika kombinationen av anonymitet, alla användare och så vi som jobbar och har jobbat med alkoholfrågor och behandling i många år.

I dagsläget har vi inte resurser att bemanna en chattfunktion men jag tror att du är på rätt ställe ändå utifrån det du skriver. Trots att tempot är lugnare och ibland därför att det är lugnare. Du bestämmer såklart om det här kan vara något för dig och kanske vet någon annan användare vart du kan finna det du också söker?

Ett tips (bara om du vill) är att påbörja alkoholprogrammet vi erbjuder här på sidan. Du gör det i din egen takt och med eller utan återkoppling av rådgivare. Om du är intresserad så hittar du det under fliken stöd.

Vänligen
Li-Lo
Alkoholhjälpen