Förändring

Profile picture for user Kennie

Hej, hur ser din målbild ut, och hur dricker du idag? Finns ett test och ett program man kan göra här på Alkoholhjälpen, kanske börja med det? Själv har jag fått tillbaka mycket livsglädje och energi av att sluta dricka. Det är så värt det.

Profile picture for user NanneHe

Tack snälla för svaret!
Jag tror jag vill kunna dricka "normalt". Tänker nån gång i helgen när jag är ledig, tillsammans med maken och vänner. Idag smygdricker jag i princip varje em/kväll.
Ska försöka samla mod o kraft att göra testen och programmet.

Profile picture for user Kennie

Ja, gör testet, och var inte rädd at ta hjälp. Riddargatan 1 i Stockholm har behandling som siktar mot måttligt drickande. För mig var det målet i början, men jag mår så mycket bättre utan alkohol, så nu dricker jag typ ett glas varannan månad, eller mindre...

Profile picture for user hejhej38

@NanneHe jag smygdricker också varje dag, särskilt nu på semestern. Ska försöka ha en vit dag idag. Man får ta en dag i taget. Har du något du kan distrahera dig med när suget kommer? Nån bra teveserie, städa? Jag brukar städa massor. Sen målar jag. Men denna semester är extra svår då en nära anhörig gick bort för fyra veckor sen, sedan dess har jag haft ett konstant sug, och känner nästan att jag givit upp... Svår är det, men man får försöka ta en dag i taget. Begravning denna vecka, då kanske man kan få ett sorts avslut.

Profile picture for user NanneHe

Jag beklagar sorgen. Det är svårare att motivera sig när man är skör av någon anledning, men jag tänker att så är ju livet, andra klarar det, utan alkohol. Jag känner inget tydligt sug, bara att det är något som fattas...tar en liten klunk i förbifarten. Ser själv hur dumt det låter. Vet egentligen inte hur det började.

Profile picture for user Sisyfos

Hej!
Svarar dig i din tråd om konfrontationen. Jag har blivit konfronterad. Det kändes pinsamt såklart men också som en enorm lättnad. Jag var så trött på drickandet.
Kan ni alkoholerensa nu när de vet? Jag tror inte att jag hade kunnat greja det med alkohol lättillgängligt. En klunk i förbifarten… För mig så satt det så otroligt mycket i vana och beteende. Men jag har aldrig gillat att vara full.
Jag rekommenderar dig verkligen att ta en längre paus från alkoholen. För att bryta ovanan och för att bli på det klara med hur alkoholen påverkar. Jag hade också som mål att dricka måttligt, men för mig har måttligt blivit mindre och mindre för att även ganska små mängder påverkar negativt.
Tänker att du kanske är i min ålder eller något yngre och kvinna. Vi verkar vara rätt många där alkoholen fungerar annorlunda än tidigare. Till viss del säkert på grund av ihärdigt drickande, men det är kanske också så att det inte fungerar på samma sätt längre.
Hur som helst är det väldigt skönt att ”slippa” smygdricka.

Profile picture for user NanneHe

@Sisyfos tack för ditt svar. Vi har rensat bort all alkohol förutom några oöppnade flaskor fin whiskey och de känns inte som något "hot".
Det är så skönt att höra att man inte är ensam om att bete sig som jag. Det låter absolut som att vi har liknande situation och det du säger att det är bäst med långt uppehåll känns både rimligt och klokt. Jag har inte "erkänt" för mina väninnor men i veckan har jag träffats vid två olika tillfällen och då sagt att jag avstår alkohol "för kroppens skull", ingen har reagerat negativt eller ställt följdfrågor.

Profile picture for user BEATNGU

@NanneHe Man måste känna själv om man kan hålla upp längre perioder och bara dricka ibland. Jag har aldrig kunnat dricka bara en öl eller ett glas till maten. Men enda in i det sista gav jag mig fan på att jag kunde dricka lite bara en kväll efter ett uppehåll på nån eller några veckor. Det kunde jag inte. Vissa funkar det ju för.