Förändring

Profile picture for user Kennie

Hej, hur ser din målbild ut, och hur dricker du idag? Finns ett test och ett program man kan göra här på Alkoholhjälpen, kanske börja med det? Själv har jag fått tillbaka mycket livsglädje och energi av att sluta dricka. Det är så värt det.

Profile picture for user NanneHe

Tack snälla för svaret!
Jag tror jag vill kunna dricka "normalt". Tänker nån gång i helgen när jag är ledig, tillsammans med maken och vänner. Idag smygdricker jag i princip varje em/kväll.
Ska försöka samla mod o kraft att göra testen och programmet.

Profile picture for user Kennie

Ja, gör testet, och var inte rädd at ta hjälp. Riddargatan 1 i Stockholm har behandling som siktar mot måttligt drickande. För mig var det målet i början, men jag mår så mycket bättre utan alkohol, så nu dricker jag typ ett glas varannan månad, eller mindre...

Profile picture for user hejhej38

@NanneHe jag smygdricker också varje dag, särskilt nu på semestern. Ska försöka ha en vit dag idag. Man får ta en dag i taget. Har du något du kan distrahera dig med när suget kommer? Nån bra teveserie, städa? Jag brukar städa massor. Sen målar jag. Men denna semester är extra svår då en nära anhörig gick bort för fyra veckor sen, sedan dess har jag haft ett konstant sug, och känner nästan att jag givit upp... Svår är det, men man får försöka ta en dag i taget. Begravning denna vecka, då kanske man kan få ett sorts avslut.

Profile picture for user NanneHe

Jag beklagar sorgen. Det är svårare att motivera sig när man är skör av någon anledning, men jag tänker att så är ju livet, andra klarar det, utan alkohol. Jag känner inget tydligt sug, bara att det är något som fattas...tar en liten klunk i förbifarten. Ser själv hur dumt det låter. Vet egentligen inte hur det började.