Spara eller inte spara?

Profile picture for user _Pikachu_

Min man är bortrest över helgen, det första jag gjorde var att gå och köpa mig en vinbox som jak började dricka på igår. Nu har jag sån jävla ångest över den där boxen, över att jag dricker för mycket och kastar bort både tid och pengar på att vara bakis och må dåligt. Jag vill verkligen sluta dricka. Är nu i valet och kvalet och funderar helt sonika på att hälla ut resten av vinet och bara lägga av att dricka från och med nu. Eller typ börja sluta på måndag (som är min födelsedag) och dricka upp det där jävla vinet över helgen och tillbringa helgen med ångest och med att tycka synd om mig själv. Vad gör jag??

Profile picture for user Kristoffer

Hej Pikachu!

Välkommen till Alkoholhjälpen. Först och främst, grattis till beslutet att sluta dricka - oavsett när det sker låter det som att du har mycket att vinna på det. Nu står du och väger kring hur helgen ska se ut, om du ska dricka vinet du köpt eller hälla ut det. Det låter som att du redan vet vad du vill!

Finns det något du skulle kunna göra för att hjälpa dig ta beslutet att hälla ut vinet? Någon annan belöning du kanske inte skulle ha unnat dig annars? Planera in något i helgen som inte är kompatibelt med att dricka? Eller kanske något helt annat, vad tänker du själv?

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen

Profile picture for user BEATNGU

@_Pikachu_ Hälla ut är det bästa, men inte alltid det lättaste. Jag drack två såna 3l per dag innan min kropp sa stopp.
Hade jag fått välja nu så skulle aldrig vänta lite till eller köpt något från början. Men det är svårt! Klarar du det så har du nåt att vara stolt över och må bra på morgonen vilket du inte gör annars. En milstolpe behöver inte vara en mil bort!

Profile picture for user _Pikachu_

Jag hällde inte ut det... :( men jag har inte så himla dåligt samvete över det. när jag läste lite i forumet innan jag skrev själv, kände jag igen så många beteenden hos mig själv! Jag handlar med ett annat kort, slänger flaskor och annat med en gång så ingen hittar... och jag känner igen så mycket beteenden hos mig själv som jag såg hos min pappa. Så imorgon tänker jag ge mig världens bästa födelsedagspresent: minst 90 dagars nykterhet. Livrädd, ja. Skräckslagen, ja. För hur tillbringar man en helg nykter? Vad gör man?!? Men förväntansfull, o ja. Ser fram emot att orka träna tillsammans med min dotter på lördag morgon. Längtar efter att få och lägga mig på söndag kväll utan att behöva tänka att jag gör ett nytt försök till nykterhet nästa helg. Så håll tummarna för mig!!

Profile picture for user _Pikachu_

Jag klarade det!! Jag drack så lite jag hade tänkt i helgen - och jag var inte sugen på mer. Så himla skönt att vakna pigg och fräsch, att orka upp och träna på lördag morgon utan att känna mig skakig och spyfärdig. Jag är så stolt över mig, och så himla nöjd.