Ångest

Hej! Jag mår så dåligt när jag druckit. Blir så full , vet inte min gräns när jag börjar. Jag dricker aldrig i veckorna utan det blir på helgerna när mitt barn är hos sin pappa. Nu ligger jag här hemma med världens ångest, råkade ramla också. Så har dessutom en blåklocka. Måste sjukskriva mig från jobbet imorgon . Kanske var det bra att jag ramlade. Nu skriver jag på den här sidan, och bestämt mig för att ta tag i mitt problem. Men jag vet inte hur jag ska fixa det. Blir så rastlös på helgen om jag är själv hemma. O då slutar det med att jag går ut o dricker. Tänkte jag skulle börja med en vit månad, men måste stilla min rastlöshet på nåt sätt. Hur lyckas ni. Nån annan som har liknande problem?

Profile picture for user OsäkerSjäl

Beundrar dig för att du skriver om ditt problem, det är jävligt starkt och modigt!

Hur gick det när du ramlade?

Hjälper alkoholen din rastlöshet till en början? Kan du själv känna när det kanske går överstyr? Du skrev att du inte dricker under vardagar när du har ditt barn. Du låter som en ansvarsfull förälder. Vad är det som får dig att vara nykter då och när du är ensam att dricka? Hoppas inte detta uppfattas som dömande, är intresserad av att veta hur du tänker och känner. Har själv problem med alkohol som jag försöker att lösa.

Ta hand om dig

Profile picture for user Eniac00

@Ella79
Modigt att berätta. Tristress och ensamhet är jobbigt. För mig är det samma sak, man dricker när man har tråkigt. Jag har i perioder druckit på ditt sätt. Bli full och tappa kontrollen, tappa nycklar, mobiltelefoner, hamnar i dumma situationer. Och sedan ha ångest och försöka bli människa igen. Att ta en alkoholpaus är bra. Om du orkar, gör något helt nytt på helgen, så det tar bort lusten att dricka. Det kan vara svårt, men planera in dina fria helger med ngn vän, spa, laga mat, åk på utflykter. Det är bra att du inte dricker varje dag. Jag tror Du kommer lyckas bra. Om du inte lyckas, så begränsa drickandet, bestäm en tid då du skall sluta dricka. Typ 21:00, då har du kanske kvar kontrollen. R

Profile picture for user Ella79

Har inget alkoholsug i veckorna. Det är när helgerna kryper på. Jag är singel hamnar ofta i situationen där det är fest. Blir rastlös och ensam Bara det att jag inte kan kontrollera mitt alkohol intag när jag börjar. Och dricker så att jag är så full att jag inte vet vad jag gör. Det kan handla om att ha sex med någon som man inte vill, säga saker saker som jag inte folk ska få veta. Ramla, minnesluckor såom ger ångest. Jag är aldrig otrevlig eller dum. Känner att alkoholen gör mig destruktiv mot mig själv . Vill kunna dricka med måtta o inte skämmas. Det där med klockslag kan vara bra🤔 har funderat på att sluta dricka vin för oftast med det, det spårar. Typ köra öl o även varva med folköl. Har gjort yoga några dagar mot ångest. Ska försöka komma igång med träningen nästa vecka. Jag ät en fantastisk mamma bara destruktiv mot mig själv. Handlar även om fd relationer, fastnar oftast för killar som har något missbruk i sig. Har en mamma som är alkoholist.

Profile picture for user Jennyn

@Ella79 Jag känner igen mig i ensamheten och tristessen och viljan att nåt ska hända liksom. Det är ju inte bra att sitta klistrad vid Netflix heller som jag gör om jag är ensam och inte ska dricka. En bra sak som jag gjort idag är bestämt träff imorgon med någon på fm, för promenad och kaffe. Då står jag ut ikväll i min ensamhet. Jag tänker jämt att det vore lättare om jag slapp vara ensam att också vara nykter. Och så är det också om de man umgås med vill vara med en utan att dricka. Som en familj skulle. Det är ju därför du inte dricker på vardagarna. Men jag vet inte klart, det är klurigt. Jag har ju supit bort många eftersom jag jämt blir för full, men inte dom. Folk tröttnar.

Profile picture for user Ella79

Det är pinsamt.
Det mesta handlar nog egentligen om måendet. Känner mig misslyckad . Så traumatiserad och besviken efter mitt förra förhållande. Men samtidigt har mina fyllor alltid varit såhär. Jag har väl blivit äldre o börjat förstå problemet.
Vad hittar ni på , på helgerna 🤔

Profile picture for user Ella79

Det är pinsamt.
Det mesta handlar nog egentligen om måendet. Känner mig misslyckad . Så traumatiserad och besviken efter mitt förra förhållande. Men samtidigt har mina fyllor alltid varit såhär. Jag har väl blivit äldre o börjat förstå problemet.
Vad hittar ni på , på helgerna 🤔

Profile picture for user Jennyn

@Ella79 Jag har jobbat mycket kvällar och helger, just för att inte hitta vara ensam och hitta pä nåt stök och slippa hänga runt på fest eftersom jag inte fixar det så bra. Men nu har jag inget jobb. Jag har bott på landet, har ett hus där och då finns alltid nåt att göra. Men det sociala är seriöst svårt för mig. Mycket för att jag gjort bort mig så mycket så jag är osäker med människor, även om de inte ens vet. Jag hör kritiken i mitt huvud och aktar mig så det blir svårt att göra nånting. Men jag älskar att gå långt, typ en mil och så när jag ska nånstans, gillar att vara i naturen. Fysisk träning och utmaning.

Profile picture for user Ella79

Jag har mina helger lediga och min dotter är hos sin pappa 3 helger av 4 . Så det blir mkt ensamt. . Jag är social av mig och stort behov av gemenskap. Träning är väl bästa medicinen mot rastlöshet man lär väl bli riktigt vältränad om man ska hålla sig nykter 😂😊, nånting positivt . Hoppas det går bra för er ❤️

Profile picture for user Agnes123

Hej!
Jag känner också igen mig i att det är under de lediga stunderna som suger efter a kommer, och att det bottnar i tristess och ensamhet och myror i kroppen. Efter att jag blivit förälder så har jag känt att jag behövde passa på och dricka när jag kunde. Men eftersom jag inte kan hejda mig när jag har börjat har det inte fungerat bra alls. Behöver vara så pigg som möjligt också för att kunna vara förälder.
Har försökt begränsa mitt drickande i många år genom att tex bara dricka öl, varannan vatten osv men det har inte fungerat för mig eftersom de föresatserna glöms bort när ruset kommer. Så nu skall jag vara helt nykter en längre tid och så får vi se. Har börjat inse mer och mer att jag har problem med alkohol och att det egentligen inte tillför något positivt till mitt liv.
Hoppas du hittar någonting att roa dig med som kan ersätta a, kanske engagemang i någon förening i en fråga du brinner för?
Lycka till!

Profile picture for user Jennyn

Godmorgon. Hemsk natt med mycket oro och bara några timmars sömn. Jag tar mig upp ur sängen och går en promenad. @Ella79 när en tuff relation hänger med en sådär gäller det ju att skapa styrka och tvinga sig till nån typ av välmående.

Profile picture for user Ella79

@Jennyn , vad känner du för oro?
Laddade ner en app vila dig i form. Kostar 89kr. Är yoga. Har gjort passet ångest nu under hela veckan och det känns riktigt skönt. Ska försöka lära mig andas

Profile picture for user Ella79

@Jennyn , vad känner du för oro?
Laddade ner en app vila dig i form. Kostar 89kr. Är yoga. Har gjort passet ångest nu under hela veckan och det känns riktigt skönt. Ska försöka lära mig andas

Profile picture for user Tysonlizzy

@Ella79 jag känner igen mig i dig. Drack bara på helgerna. Kunde inte begränsa intaget när jag väl började. Ramlade ofta och gjorde mig illa. Kunde inte dricka normalt som andra. Särskilt inte när jag var själv och försökte dämpa ångest. Räddningen kom när jag gick på ett möte där jag fick träffa likasinnade som mig. Och när jag erkände för mig själv att jag har problem med alkohol. Att känna en gemenskap med andra som förstår vad man går igenom är verkligen att rekommendera.

Profile picture for user Jennyn

@Ella79 . Jag har kapitulerat som alkoholist nu och börjat gå på möten. Sedan i torsdags då men där hittar jag gemenskap hopp och en känsla av lust inför ett nyktert liv. Det har jag gjort förut, men nu har saker gått så åt helvete att jag inte kan lita på att jag klarar av mitt liv på egen hand. Det är inte värt att hålla fast vid iden om att kunna dricka normalt och fortsätta försöka när jag just förlorat min kille och vår gemensamma framtid utan måste stå själv igen på ruta 1.

Profile picture for user Jennyn

@Ella79 . Tack men jag hade inget val tror jag, jag kände mig så fruktansvärt liten. Nu gäller det att vara duktig och hålla i, att fortsätta. Hur ska jag komma ihåg hela tiden att det är en dålig ide när det känns som något livsbejakande att gå ut och träffa folk, (och dricka). Igår träffade jag en bekant och promenerade genom stan och avslutade på en krog. Jag åt nåt och drack ett glas gott kranvatten, hon en öl. Men det funkade😊