Otrevlig och arg av alkohol

Profile picture for user KoalanKrister

Hej!

Första gången jag skriver här.
Jag studerar för tillfället och studentlivet innebär en hel del alkohol. Jag brukar vara lugn av mig och mån om att folk trivs. Men under de senaste månaderna har jag upplevt att när jag dricker alkohol kan jag få raseriutbrott på mina vänner omkring mig och ryta åt folk och säga riktigt otrevliga saker för ingenting! Dagen efter kan jag inte komma ihåg vad som hänt eller iallafall inte till vilken grad jag var aggressiv.

Jag vaknade en dag med ångest då jag visste att jag hade betett mig dåligt för att mina vänner sade ifrån under kvällen. Då pratade jag med en av mina bästa vänner som berättade om saker jag sagt som var rent utsagt elaka, vilket jag inte hade något minne av alls.

Jag blir rädd för mig själv då jag inte vet vad det är som orsakar det och det känns som att en helt annan person tar över.

Efter den incidenten bestämde jag mig för att ta en vit månad vilket gick utan problem, lite sug men inget jag inte kunde hantera. Däremot märker jag att mina vänner blir besvikna när jag inte dricker för jag blir lugnare och inte lika energisk. Det gör det svårare då jag känner att jag gör dem besvikna även om de skulle förstå om jag berättade. Jag är nog bara inte redo för samtalet än.

Profile picture for user vår2022

@KoalanKrister Vad bra av dig att skriva här och att du vill ta ansvar för ditt liv och dina handlingar. Du är ung och det är bra att du inte förnekar dina problem. När man dricker mycket alkohol så kan hjärnan påverkas på så sätt att den inte kan lagra minnen, en minneslucka. Det är verkligen obehagligt och ger mycket ångest att inte minnas vad man gjort eller sagt. Och det kan även leda till riskabla saker som våld, både att själv bruka våld eller bli utsatt för våld. Alkohol förlamar hjärnan och det verkar som att det är ett lotteri för dig över hur du blir av alkohol. Eller kanske att du dricker mycket och snabbt när du bli otrevlig? Sedan är det riskabelt att dricka mycket och ofta för det kan leda till ett beroende som är svårt att ta sig ur. Så du gör helt rätt som funderar över ditt drickande, för som det varit senaste tiden du berättar om, verkar du inte må bra av.

Vad gäller dina vänner borde de inte bli besvikna på att du tar ansvar för ditt drickande om du berättar. De vill nog inte ha en kompis med reptilhjärna som säger elaka saker istället för en lugn kompis. Förstår att det kan uppstå grupptryck, men kanske är det också dina egna tankar om vad andra tänker om dig som spökar? Det är skönt att berätta om saker som trycker och kan även öppna upp för bra samtal. Jag tycker att du är mogen och att du tar ansvar för dig själv, men även din omgivning❤️