Hej.
Jag och mitt ex drack ofta alkohol i väldigt måttliga mängder, en flaska vin till matlagning/ maten men jag tog gärna en grogg eller två efter i soffan varje fredag och lördag. Vi har två tonårsbarn. Hon lämnade mig för ett år sen och mitt alkoholintag har ökat för mycket dom veckorna som barnen bor hos sin mamma.
Jag är nu inne på min första vecka på semestern och det är jobbigt att vara ledig utan alkohol. Dricker en flaska om dagen nu på semestern ochdetta funkar inte, vill ändå leva och förhoppningsvis kanske leka med ett barnbarn i framtiden.
Nu funderar jag på att kolla med mitt jobb om jag kan jobba under semestern och känner min chef sen långt tillbaka.
Nu till min fråga: Om jag berätta för chefen kan han då kräva att jag ska gå en behandling?

Mvh Patrik

Hej!
Är du beredd på att underkasta dig eventuell vård som erbjuds ska du absolut prata med din chef.
Jag ska låta det vara osagt om de kan kräva att du ska gå på behandling men syftet med att du berättar är väl att du vill ha hjälp?
Konsekvenserna kan dock bli att du tvingas gå på provtagningar och uppföljningar hos företagshälsovården. Är dina alkoholmarkörer över en viss nivå (dvs att du inte klarar av att skära ner) under flertalet av dessa provtagningar så har man som läkare skyldighet att anmäla detta till transportstyrelsen och då ryker förmodligen körkortet.
Vill tillägga att det finns mängder med andra instanser och organisationer som erbjuder hjälp utan riskera ovan.

Börja med att ta en vit dag i taget.