Abstinens eller bara ångest/social fobi?

Jag har egentligen sedan 10 år tillbaka insett att jag har problem med alkohol men har kunnat hålla mig till att endast dricka på helger. Sedan flera år tillbaka oftast både fredag och lördag.

För en vecka sen gick jag på semester och så här har mitt drickande sett ut senaste veckan:

Fredag: 6st 7,2:or och ett par glas rödvin

Lördag: Samma som fredag

Söndag: 1 liter rödvin

Måndag: Var på systemet och fick ångest redan innan jag gick in där, vilket jag aldrig haft innan. Hällde sen i mig 1,7 liter vitt vin

Tisdag: ca 1,3 liter vitt vin

Onsdag från kl 12: Skakningar och extrem ångest. Skulle gå till affären och handla mat men kunde inte. På kvällen började svettningarna.

Torsdag: Självscannade i en större matbutik, när jag skulle köpa cigg i infodisken så fick jag panik av allt folk och sket i det.

Fredag: Skulle försöka köpa cigg igen men vände vid affären och gick hem igen på grund av ångest. Blodtrycket uppe i 160/110. Tog två Inderal, löptränade 3,5km och sen gick det bra att gå och köpa cigg. Fortfarande ångest men hanterbar.

FRÅGA: Är detta abstinens eller bara ångest?

Jag har känt detta förr och ofta klingar det av efter en 3-4 dagar. Men denna veckan har varit myckrt värre än någonsin och helt helvetisk.

Profile picture for user Lonely Man

Hej.
Det låter som svår ångest som man får när man druckit mycket ett kort tag. Ångesten går dock över efter några få dagar när man minskat eller slutat.
Ta hand om dig✌️

Profile picture for user Amanda L

@mario1987 Jag tycker du ska prat med Alkohollinjen som du hittar under Stöd. Du kan vara anonym.
Kanske kan de hjälpa dig framöver även om det lättar som Lonely man skrev. Du behöver hjälp att ta tag i ditt mående. 🙏🏻❤️🙏🏻

Profile picture for user Kristoffer

@mario1987 Det är svårt att ge den här typen av medicinska råd på distans så här, men om du annars inte har problem med ångest eller social fobi så låter det rimligt att det kan vara en konsekvens av att du druckit. Oavsett låter det väldigt tufft. Hur mår och tänker du nu så här några dagar senare?