Såå svårt att få ett stopp på detta soffdrickande, Dricker 2-3 kvällar i veckan. Så har jag gjort de senaste 20 åren. Började med ett jobb med massor av stress, för attklara av den stressen, vara jag ner med öl o vin. Arbetslivet och takten bara ökas och för att orka med i takten har jag fortsatt med detta skit. Har det annars ordnat, villa, fru o barn.
Alla gånger jag hittils försökt sluta så har jag haft den förb papegojan på min axel som sagt, nästa gång kan du hoppa över, men int ikväll, vi har ju planeeeera denhär kvällen nu, suck!!

Ingen påpekat för mig att jag skulle dricka för mycket,men detmärks inte utåt att jag är ganska på lyset..

Hjälp mig ni fina människor här, hur ska ja få ett stopp på detta nu....

Har läst massor här på forumet o känner igen så mycket av de som skrivs!!

Jag både måst, men framför allt vill sluta dricka NU!!

vill.sluta

Skara med utvalda partymänniskor. Vi alla har en sak gemensamt, vi vill få till en förändring.
Som du säkert vet om så är det inte svårt att sluta. Vissa gör det nog 7 dagar i veckan, det svåra är att inte börja.
Ta inte första glaset. Thats it, thats the shit.
Inga stora mål rekomenderas, inte att ALDRIG mer skall jag ta en droppe till.
Nä, tänk..... Idag skall det bli en nykter dag. Idag vill jag inte, idag SKALL jag inte.
Och om det går bra kanske även inte imorgon också.

Den är rätt gropig denna bräckliga väg, lätt att falla ut ur sadeln.
Men i wärsta cowboysar anda så på´t igen!
Upp i sadeln. Du är i gott sälskap.
Läs läs läs de olika trådarna och du kommer finna DIN historia flera gånger om. Samma problematik osv.
Vissa har det lite brantare på deras stig, men endock.
Vi sitter i samma båt.
Wälkommen!!!!!!!
Grattis till din insikt.
Du skall veta att du INTE är ensam, det blåser på toppen, men du ÄR inte själv.
//A

Stigsdotter

Kasta av dig den där gojjan, den är ingen riktig kompis, det är din alkoholdjävul som talar!

Ett tips är att "spela hela filmen ut". Såhär: "men vi har ju planerat det här!", "Ok, jag dricker ett glas" vad händer sedan då? vill du ha ett glas till? "nej, det räcker med ett" säger du då. Men gör det det? Brukar det räcka med ett? Nehej, du tar ett glas till. Och sen då, hur brukar det se ut sen? Osv osv ända tills slutet. Slutet på min film brukar vara att jag ser mig själv ligga på soffan den där gången när vi var på ett fint ställe vid havet och de andra var ute och lekte på klipporna i solskenet och jag bara låg inne och "hade ont i magen" och var så himla sjuk.

Harry den Trötte

Det är jobbigast i början men det blir lättare med tiden. Var beredd på några jobbiga kvällar och nätter när giftet ska ut ur systemet - men du kommer att klara dig och det kommer att vara värt det.

Om du supit 3 dagari veckan i 20 år har du varit onykter ca 3000 gånger. Du väljer om det blir 3000 till eller om du ska pröva något nytt.

Hör gärna av dig om det är något du tror att jag eller någon annan kan hjälpa dig med!

/H

sundown

din story påminner mycket om min. har under de senaste 10 åren (minst) druckit mig berusad (dock ej stupfull) i princip varje fredag och lördag. det "funkade" i början när jag var ung men under de senaste åren har jag fått mer och mer ångest/oro/deppighetskänslor av alkoholen till den grad att jag har börjat dra mig bort från människor, trott att jag lidit av dustymi, etc.

för 1.5 år sedan började jag fundera över om det kunde bero på alkoholen (ingen har påpekat att jag har druckit för mycket förmodligen eftersom jag alltid sköter mig och sällan blir bakis). var väldigt sugen på att pröva en vit period men det rann ut i sanden. gjorde ett halvtaskigt försök där jag lyckades forcera mig genom en helg samtidigt som jag tyckte att det var skittråkigt utan helg-ölen. mer än så blev det inte den gången.

vetskapen om att det kan bero på alkoholen låg dock kvar i min tankar och nu, nästan 1.5 år senare, gjorde jag slag i saken och har tre stycken nyktra helger bakom mig och ser fram emot en fjärde nykter helg! jag mår MYCKET bättre nu! ångesten, oron och deppighetskänslorna är borta, är piggare och har mycket lättare att handskas med min omgivning, både människor och situationer. Jag har förvånat mig själv på många olika sätt.

Om vill du läsa mer om min story, fördelarna, etc, så hittar du tråden här: https://www.alkoholhjalpen.se/forum/forandra-sitt-drickande/6372

ett tips är att idag, innan det blir helg, ringa alkoholhjälpen. jag gjorde det den fredagen när jag kände att "nu kommer det ännu en helg och nu MÅSTE jag pröva!". De är otroligt duktiga och vänliga. Killen jag fick prata med lyckades på något sätt peppa mig oerhört! Den helgen blev min första frivilliga nyktra helg på länge. Och det som var det bästa med den var att jag inte saknade ölen alls!

snoopy

Tack före välkommnandet och era ord! Ja, det är hemskt när man får sakerna svart på vitt! Minst 3000 gånger berusad, det är brutalt!! Även jag dras med ångest, oro, dålig mage, sömnbesvär, magbesvär etc... Alltid slagit bort tanken tidigare om det är pga alkoholen, inte velat tänka så, fast jag innerst inne vet att det är så! Äter även "lyckopiller" sedan ett flertal år tillbaka och trots det inte slutat med mitt drickande!
Även sömnmedicin använder jag de kvällar jag INTE dricker! För jävligt rent ut sagt när man printar ner det såhär!

Har inte inhandlat något till helgen, ok, det känns "tomt" på nåt sätt men jag har kanske till slut
kommit till insikt att alkoholen inte är någon trevlig kompis längre, han har börjat sparka på mig som däckat redan för länge sedan!

Att spela filmen till slut, det är ett bra tänk!!

sundown

"Har inte inhandlat något till helgen, ok, det känns "tomt" på nåt sätt men jag har kanske till slut"

bra jobbat! :) se till att uppehålla dig med något roligt om det börjar kännas tomt. laga mat, kolla på film, gå ut och gå, etc. det kan bli tungt annars om man går runt rastlös ... lycka till!

snoopy

Tankarna snurrar kring alkoholen hela tiden! Har inte lagt märke till det tidigare, hur mycket som kretsar kring den. Nu märker jag hur fast jag är, hur skall jag lyckas, det ska gå, det måste helt enkelt gå!!

sundown

jag kände likadant. de få gånger jag hade bestämt mig för att försöka låta bli så kröp det i kroppen. vanan att dricka fredag och lördag gjorde sig påmind och jag gick runt och kände mig fruktansvärt rastlös.

jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag nu har lyckats (fjärde nyktra helgen bakom mig nu). men en stor bidragande orsak var att jag ringde alkohollinjen, han som jag pratade med lyckades peppa mig rejält! jag hade nämligen fortfarande inte riktigt bestämt mig när jag ringde den fredagen. testa!

vanligtvis hade jag suttit nu på jobbet och varit rejält ångestfylld och smådeprimerad. allt brukade kännas skit söndag, måndag och tisdag. Nu sitter jag här och det är som en vilken vanlig dag som helst! så skönt!

vill.sluta

Hänger du med eller avklarades helgen utan några problem?
Du vet, det är ok att falla ur sadeln ibland. Och det bästa, vi härinne har inga fördömmande pekpinnar eller ord.
Vi vet..............
Det kan vara allt som behövs. Stå på dig, lycka till i ditt arbete med dig själv!
Yiiihaaaa cowboy, upp i galopp!
//A

snoopy

Jag har varit nykter med vita knogar, om man uttrycker sig så!
Ända jag med bestämdhet vet, är att det är det enda rätta!
Tar väl tid att hitta tillbaka till sig själv och att framför allt hitta
nya vanor! Jobbigt, men det ska gå och jag antar som sagt att der blir
bättre för varje dag!

vill.sluta

Det så är det du.
Kommer gå även om det känns tufft och jobbigt.
Men ju mer jag själv resonerar så instämmer jag med många.
varför skall man behöva förgifta sig, till vilkebn nytta?
För att det är gott, okej första zippen KANSKE men sedan........
Det är liksom godare med läsk. Du får inte fyllan, men om det är den som är det viktiga (Vilket det visst är) så drick ren sprit då. Dom som påstår ngt annat ljuger, det är den sköna avslappnade lurigheten.
När allt är sååå skönt, man bara är.....
varför tror ni drogerna blivit så poppis.
Röka.....
Idioti.
Skulle man presenterat alkohol idag så skulle det förbjudas.

68% av alla brott med våld i hemmet är alkoholrelarterat.

Fatta vilken ångest det skapar!
//A

Dionysos

I början är det ett helvete att hålla sig från onykterheten och man lever som du säger med vita knogar, men det är en nödvändig åtgärd för att avgifta kroppen och själen! Det är det ända rätta och står du ut en vecka eller två (individuellt) så kommer du snart se att du börjar bli bättre och de positiva effekterna kommer sig smygande - både fysiskt och psyikiskt - bättre aptit, bättre sömn, ångesten avtar, du kan tänka sunt. Håll ut och se framåt! Det är värt tålamodet och genomlidandet - resultatet måste man tålmodigt invänta...

I dagsläget behöver du inte tänka på mer än att du skall låta bli att ta det första glaset och ta en dag i taget eller en timma i taget (om det är jobbigt). Samtidigt viktigt att du håller dig MÄTT (inte hungrig då ökar suget, ät allt du är sugen på!), PIGG (inte vara trött då ökar suget, är du trött gå och vila) och ta hand om dig själv (du är viktigast nu - om inte du blir bra blir inget bra i din närhet)! Du får vara beredd på att inte må så bra i början, men sakteliga kommer du må bättre och bättre och först då kan du ta tag i dina nästa steg i din nykterhet, dvs som du säger hitta nya vanor, men den dagen den sorgen :-) Fokus på rätt sak nu! Lycka till!

Jag har från att druckit dagligen i flera år nu varit nykter några månader och erhållit mitt liv tillbaka och det kommer bara mer och mer positivt för var dag som kommer - jag är så TACKSAM, men ack så vaksam över den alkholdjävul som finns inom mig, kämpar mot den dagligen men jag känner att mitt övertag ständigt och ständigt växer :-)

vill.sluta

Du sätter huvudet på spiken och får mig verkligen att känna
-JA, dit vill jag oxå komma.
Är helt ny i min nykterhet, eller avhållsamhet eller kalla det vad du vill.
Men jag har dessvärre inte fixat två helger på raken utan
ÄÄääähh, jag tar en öl på fredagen vecka två? vad gör det.......

Så är man tillbaka på ruta ett igen!
Jag vill verkligen känna det du beskriver att det kommer efter ett par månader.
jag tror verkligen att jag kommer att lyckas.
Särskillt med er, alla ni på forumet!
NI ÄR BÄST!!!!!!!!!!
//A

snoopy

Jag e så rätt mig själv, hänt såå många gånger att jag bestämt mig!
Kommer hem från jobb på fre em, inte en tanke på att dricka, heelt inställd
på att vara nykter! Nästa sekund, äh, kanske jag iaf ska dricka lite vin, de e
ju helg o jag har nog inte såå stora problem, jag KAN nog sluta om jag verkligen vill!

Så, nästa sekund kör man tillbaks in till centrum för att finna mig i kassakön på bolaget!!
Detta har hänt mig så många gånger, att jag är rädd att de ska upprepas även denna gång!
Men jag VILL o SKALL sluta dricka....

Tack för era fina tänkvärda kommentarer! Ni e guld värda!!

snoopy

Jag e så rätt mig själv, hänt såå många gånger att jag bestämt mig!
Kommer hem från jobb på fre em, inte en tanke på att dricka, heelt inställd
på att vara nykter! Nästa sekund, äh, kanske jag iaf ska dricka lite vin, de e
ju helg o jag har nog inte såå stora problem, jag KAN nog sluta om jag verkligen vill!

Så, nästa sekund kör man tillbaks in till centrum för att finna mig i kassakön på bolaget!!
Detta har hänt mig så många gånger, att jag är rädd att de ska upprepas även denna gång!
Men jag VILL o SKALL sluta dricka....

Tack för era fina tänkvärda kommentarer! Ni e guld värda!!

Dionysos

... att du inte riktigt har kapitulerat och erkänt dig besegrad av alkoholdjävulen. Har du inte det kommer djävulen inom dig övertyga dig om att det inte är så farligt och att du inte har så stora prolem och du kör igång igen. Det svåra är inte att sluta dricka - det svåra är att återigen inte ta det första glaset och det är målet för alkoholdjävulen som hela tiden finns inom oss (den försvinner aldrig utan måste hela tiden påpassas och besegras).

Enda sättet som jag ser det är att helt och hållet erkänna sig besegrad och acceptera läget (inte lätt eftersom alkoholdjävulen inom dig inte vill detta och att det givetvis känns som ett personligt nederlag). När suget kommer för det kommer komma när man minst anar det måste man vara beredd och tänka hela vägen ut - dvs om jag dricker nu vad händer då - jo troligtvis:

* Jag kommer dricka mycket mer än vad jag tänkt mig och troligtvis inte ha speciellt roligt.
* Jag kommer vakna dagen efter fysisk illamående.
* Jag kommer vakna dagen efter med fruktansvär ångets.
* Jag kommer vakna dagen efter med dålig självkänsla.
* Jag kanske kommer vakna dagen efter med sådan stor ångest att alkoholdjävulen tar över och övertygar mig om att ta en återställare - fortsätta dricka för att bli av med alla negativa känslor och tankar.

Vem skulle dricka om man tänkte på detta innan man tar det första glaset? Troligtvis inte många - Problemet är att man inte alltid tänker detta utan alkoholdjävulen lurar dig med positiva, romantiserande, avslappnande och "du är värd det" m.m. bilder.

Som jag ser det är ända försvaret att tänka på ovanstående punkter när suget kommer (jag säger när och inte om). Detta är inte lätt och jag klarade det inte själv utan behövde hjälp av andra. Detta genom att hela tiden göra sig påmind om detta varje dag - för mig var enda sättet att prata med andra som har samma prolem. För mig var lösningen behandling och ett aktivt mötesgående i Anonyma Alkholister. Det har varit min väg ut ur skiten - funkar för mig - kan funka för dig? Ha de bra och kämpa på :-)

vill.sluta

Något av värde, detta med att INTE dricka. Första tre vecklorna är en pina. Men efter två månader (8 veckor) då har tankarna helt försvunnit på att kretsa kring alkohol. När kan man handla och när kan man dricka. det har att göra med abstinensen som trubbas av.
Jag själv är absolut inte den som kan säga att det är! så.
jag har inte klarat två helger på rad nyktert sedan oktober. Fast nu skall det inte vara ngt hinder hoppas jag.
jag är mer beslutsam och övertygad.
Kommer komma tillbaka och LÄSA.

Mina glada heja rop fick sig en smäll då det inte ses som så bra eller gott. Jag vet inte.
Orkar inte, tar konsekvenserna och LÄSER istället.
Men häng här och läs läs läs.....

snoopy

Tack! Mår mentalt dåligt, trodde jag skulle fixa det denna gång! Vägrar ge upp, känns mentalt igen som ett jättenederlag! Tungt att igen peppa sig själv! Hoppas kunna skriva ngt positivt här så småningom! Fattar inte, tänk att efter att ha tagit beslutet att sluta, står man o häller i sig Jäger direkt ur flaskan, precis som om man aldrig funderat över sitt drickande! Några positiva känslor under den kvällen?? Krediteringen jag fick var att jag igen befinner mig långt under isen!!