9 dagar!

Hej på er!

Nu har det gått nio dagar, långa kvällar men det har gått! Märkligt vad tanken hela tiden låser sig fast vid vinet. Även på jobbet. Jag tänker på det flera gånger i timman. Fortsätter att försöka tänka ut hur jag ska kunna smyga med mitt drickande utan att min man märker något. Jag är expert på det (inbillar jag mig).Skäms när jag tänker på hur jag gömmer mina glas överallt. I städskåpet, bakom blomvaser mm mm mm. Häller upp det i temugg i hopp om att han inte ska förstå att jag dricker vin utan ska tro att jag dricker te. Många innovativa idéer om hur jag kan dölja mitt förbannade drickande. Nu väntar helgen! Det är inte på något sätt enkelt. När jag kommer hem från jobbet tycker jag att jag är "värd" ett glas rött när jag lagar fredagsmiddag till familjen. Det är en njutfull tid. Det vore väl ok om det bara handla om ETT glas rött. Men ett glas blir två blir tre blir fyra blir... ja ni vet.. Men ajg kämpar vidare och klappar mig på axeln för dessa nio dagar. Önskar er all styrka och värme!

Profile picture for user Äppelpäppel

Känner igen mig så väl!

En liten nyckel som kan hjälpa och som hjälper mig är att studier har visat att det där suget man får så man inte står ut och vill klättra på väggen och allt känns grått och meningslöst, den känslan håller i sig i högst två minuter åt gången, sen börjar man tänka på nåt annat typ "nä nu måste jag kissa" eller just det jag måste ringa dit" eller "kolla där flyger en fågel".
Känslan bryts och i början av en "avtändning" av ett kemiskt beroende vilket det ju är så kommer den där känslan flera ggr i timmen men det glesar ut och blir mer och mer sällan ju friskare man blir.

När jag slutade röka -93 och just hade läst detta någonstans så var det en oerhörd hjälp, står man ut de där minuterna så blir man till slut fri!
Nu tänker jag aldrig på tobak och har nästan glömt att jag rökt, tycker det är enbart äckligt.

Sen är det ju vanor också, vet precis den där känslan med ett glas i mitt fall vitt vin när man står och lagar middag...men efter nästa glas infinner sig den där tröttheten och segheten istället och det roliga är borta...

Nu är jag inne på min åttonde dag utan A och det känns så jäkla bra!

Kram!

Profile picture for user devochka1

Jag döljer också glad i toalettskåpet och vin i tvättmaskinen.. skamligt känns att erkänna det och lite löjligt.. du är inte ensam. Jag har ett barn att ta hand om och hon distraherar mig som bäst. Och ja..jag skäms till döds att ha beroende och ett litet barn. Men nu tar jag tag i mitt beroende (dricker med 2-3 dagars uppehåll). Har precis skrivit mig in på beroendemottagningen där jag bor samt vuxenenheten hos soc...jag ber till Gud också. Det känns skönt att vakna på morgnarna. Så skönt som aldrig förut. Kram till dig och alla deltagare här

Profile picture for user Ninni6363

Hej, jag undrar vad man kan göra när man blir såå sugen på ett glas vin?? Hur länge håller dröjer det innan suget av A avtar? Är van att dricka tre dagar i veckan. Det är svårt att bara sluta helt! Nu har jag inte druckit på sju dagar i allafall..

Profile picture for user LarsEson

7 dgr är ju kanonbra ju!! En kickstart:) Jag brukar pressa en citron i ett stort glas med vatten och varför inte det ta en lång snabb prommis, det funkar för mig:) Varför inte ladda hem runkeeper och bjuda in en kompis att tävla i hur mycket ni orkar gå på en vecka:)